2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Oyun Terapisi Nedir? Nasıl Uygulanır?
YAZI #5058 © Yazan Uzm.Psk.Saynur İÇYÜZ | Yayın Ekim 2018
Merhaba, bu yazımızda size oyun terapisi hakkında bilgi verecek ve nasıl uygulandığından söz edeceğiz. Doğru oyun terapisti ile uygulanan terapinin çocuğunuzun gelişimine ve mutluluğuna yapacağı olağanüstü katkıyı anlatacağız. Yazımızı okumayı bitirdiğinizde, çocuğunuzun sadece oyun oynamaya değil neden bir oyun terapisine ihtiyacı olduğu konusunda bilgilenmiş olacaksınız. Çocuklarımız hayatımızdaki en değerli varlıklarımız. İlk kucağımıza aldığımız andan başlayarak kendi ayakları üstünde duran bir erişkin olana kadar, gelişimlerini eksiksiz tamamlamaları için uğraşıyoruz. Bu süreçte atacağımız ilk ve en önemli adım, onlara uzman gözetiminde doğru, verimli ve kaliteli bir oyun terapisi sunmaktır. Bu, çocuğunuzun gelecekte mutlu olması için ona yapabileceğiniz en etkili destektir.

“Her çocuk oyun oynar, sıradan bir aktivite.”

Bu çok yanlış bilinen bir bilgidir. Oyun, çocuğun duygu ve düşüncelerini ifade ettiği; fiziksel, zihinsel ve sosyal becerilerini geliştirdiği çok önemli bir deneyimdir. Oyun oynarken oyuncaklarıyla ve arkadaşlarıyla iletişim kurar; güven, korku, mutluluk ve kızgınlık gibi duyguları yaşayarak bunları anlamayı ve kontrol etmeyi öğrenir. Oyun terapisi , tüm bu süreçleri doğru yönlendirmeyle yaşamasına yardımcı olur. Böylece hayatı boyunca kullanacağı becerileri edinirken duygularını kontrol etmeyi ve korkularını yenmeyi öğrenir.

Oyun Terapisi Nedir?
Oyun terapisi , oyun aracılığıyla uygulanan, çocuğun kendini ifade etmesini, duygularını tanımasını ve sorunlarını çözmesini sağlayan bir terapi çeşididir. Oyunun özgür ortamında uygulanan bu terapi sayesinde, pedagog çocukla birlikte onun dünyasına yolculuğa çıkar. Çocuğun neler yaşadığını, nelerden hoşlandığını, nelere öfkelendiğini; hoşlandığı ve hoşlanmadığı durumlarda nasıl tepkiler verdiğini beraber gözlemlerler. Böylece oyun terapisi, terapist 2 eşliğinde çocuğun bir farkındalık ve iç görü oluşturmasını sağlar. Oyun terapisiyle ilgili bilgilendirici videoya buradan ulaşabilirsiniz.

Oyun Terapisi Nasıl Uygulanır?
Oyun terapisi , uzman oyun terapisti tarafından psikolojinin bilimsel teknikleri kullanılarak ve çocuğun özel ihtiyaçları ve sorunları gözetilerek uygulanır. Örneğin, anne ve babası ayrılmış bir çocuğun sorunlarıyla dikkat eksikliği olan çocuğun sorunları farklıdır ve dolayısıyla çocuğa özel bir yaklaşım gerektirir. Bu noktada, oyun terapisti seçerken çocuğu iyi analiz edecek ve yönlendirecek birikime sahip olmasına dikkat edilmelidir. Oyun terapisi uygulanırken pedagog çocuğu dikkatli şekilde izler, oyun içinde nelere nasıl tepkiler verdiğini gözlemler. Gerekirse çocuğun özgürlük alanına müdahale etmemeye özen göstererek küçük önerilerde bulunur. Çocuğun soruna daha yapıcı ve olumlu bir çözüm bulması için ona yol açar. Güvensizlik yaşadığı bir konuda ise, onu teşvik ederek korkusunu aşmasına yardımcı olur. Gerektiğinde çocuğun sorunu aşmasını, ihtiyacını doğru ifade etmesini amaçlayan bir yerden oyunu başlatır ve çocuğa eşlik eder.
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Saynur İÇYÜZ Fotoğraf
Uzm.Psk.Saynur İÇYÜZ
İstanbul
Uzman Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Saynur İÇYÜZ'ün Yazıları
► Emdr Terapisi Nasıl Uygulanır? Psk.Cem GÜMÜŞ
► Oyun Terapisi Nedir? Psk.Burcu BAŞOĞLU KUNDAK
► Oyun Terapisi Nedir? Psk.Gamze EŞİN
► Oyun Terapisi Nedir? Psk.Mine AYDEMİR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Oyun Terapisi Nedir? Nasıl Uygulanır?' başlığıyla benzeşen toplam 22 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Yeme Bozukluğu Ekim 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


20:36
Top