2007'den Bugüne 92,327 Tavsiye, 28,225 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



"Ne Ekersen, Ne Ektiğine Bağlı Olarak Daha İyisini ya da Daha Kötüsünü Bile Biçebilirsin."
YAZI #7557 © Yazan Psk.Dnş.Maya MAVİOĞLU | Yayın Aralık 2022
"Ne ekersen onu biçersin." demiş atalarımız. Çocuklarınız büyüdüklerinde sizin için önemli olan şeylerle değil, onlar için gerçekten önemli olan bilgi, beceri ve yeteneklerle yaşayacak. Onlar için gerçekten önemli olanlar ise empati, hayal gücü, psikolojik dayanıklılık, duyguları tanımak ve kontrolü, iletişim becerisi, yaratıcılık, sevmek ve sevilmek, saygı, dayanışma, özür dilemek, araştırmak, doğru bilgiye ulaşmak, kültür, sanat, spor, felsefe, etik, ahlak gibi sizin hiç hesaba katmadığınız şeyler olacak.

Lütfen dikkat!
Eğer çocuğa, bunları vermeden başkalarıyla yarışmayı, öne geçmeyi, hırsı, paranın ve eşyaların önemini, tüm gün telefonda nasıl vakit geçiriliri, tv seyretmeyi, sadece başarılı olunca ödüllendirileceğini, sadece kötü bir şey yaptığında ya da işler kötü gittiğinde ilgi göreceğini öğretirseniz, o zaman insanlara ve kendisine zarar veren bir çocuk bile yetiştirebilirsiniz.

Bu yüzden ufak bir düzenleme ile;

"Ne ekersen, ne ektiğine bağlı olarak daha iyisini ya da daha kötüsünü bile biçebilirsin."
     13 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Maya MAVİOĞLU Fotoğraf
Psk.Dnş.Maya MAVİOĞLU
İçel (Mersin) (Online hizmet de veriyor)
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Maya MAVİOĞLU'nun Yazıları
► Daha Fazlası Olmak Psk.Emre ŞENGÜR
► Anksiyete: Kaygıdan Daha Fazlası Psk.Ilgın ARPACI
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında '"Ne Ekersen, Ne Ektiğine Bağlı Olarak Daha İyisini ya da Daha Kötüsünü Bile Biçebilirsin."' başlığıyla benzeşen toplam 46 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Hobilerin Mucizesi Eylül 2023
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:01
Top