2007'den Bugüne 92,232 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,964 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Limonlu Su, Sirkeli Su, Egsantrik Mırçlar Zayıflatır mı?
MAKALE #10088 © Yazan Uzm.Dyt.Işın SAYIN | Yayın Aralık 2012 | 7,105 Okuyucu
Limonlu su, sirkeli su, egsantrik mırçlar zayıflatır mı?

Bu gün düşünerek karar verme gününüz olsun. Neyi mi düşüneceğiz: Aşağıdaki satırları kendi anatominize uyarladığınızda her şey netleşecek ve zayıflama karışımlarına, popüler bir doktor, diyetisyen, hemşire güvendiğiniz bir komşunuz önerse bile bakışınız değişmeli…



Şimdi hep birlikte iki elimizi göbeğimize götürüp, yağ tabakasının yoğun olduğu kısmı (varsa tabii) sıkıca tutuyoruz. Hemen soralım:Sizce bağırsaklarınız nerede? Yağ tabakasının içinde olabilir mi? Hemen yardımcı olayım: Yağ tabakasının altında karın kasları, sinirler ve bağırsakların dış duvarı, orta katmanı ve iç yüzeyi bulunur. Bağırsakların iç kısmında da kana geçişten sorumlu parmaksı yapılar yani villus tabakası vardır.İçtiğiniz limonlu su, sirkeli su ve zayıflama çayları işte o iç kısımdan geçerek ince barsaklardan böbreklere geçip idrarla atılır. İdrarda asla Yağ damlaları halkaları görmezsiniz. Bağırsakların içerisinden usulca geçip gider.


Halbuki vücutta depo edilmiş deri altı yağlar ile, bu kana geçişten sorumlu parmaksı yapıların ve limonlu suyun teması söz konusu bile değildir. Bağırsakların iç yüzeyi nerede, derialtı karın yağları nerededir. Bu önerilen limonlu su, sirkeli su veya zayıflama karışımlarının vücut içinde ne yapabileceğine bir bakalım:


· Bağırsaktan kana geçişi organize eden parmaksı yapı villusun bulunduğu iç tabakayı aşmalı,
· Bağırsaktaki emilim yüzeyinin bir gerisinde yer alan kısıma geçmeli ama bu bölgelerdeki koruyucu yağları yakmamalı,
· Buradan da bağırsak dış duvarına yol almalı, yine koruyucu yağ tabakasına zarar vermemeli,
· Bağırsakları aştıktan sonra, karın altı depo yağlara doğru yol alırken, bu yağ yakıcı karışımlar, karşılarına çıkan sinirlerin koruyucu çeperi olan yağ tabakasına zarar vermemelidir ve
· Kasları da hasara uğratmadan geçmelidir.
· Neredeyse karışımımız vücuttan dışarı çıkmak üzereyken karşısına çıkan deri altı yağ tabakasına güvenle ulaşmalıdır. Mümkünse deri altı bu yağları kolluna takıp, aynı güzergahtan hiçbir yere yine zarar vermeden, bağırsak içine geri dönmelidir. Mümkünse dışkıyla atılmalıdır ki bu sefer de ishal ile bunu teyid edebilirsiniz.
· Bağırsak sökücü form çaylar ve ishal yapan karışımlar bile, sadece besinle alınan ve bağırsağa ulaşan yağı sökerler…



BÖLGESEL DEPO YAĞLARINIZI SEÇEREK YAĞ YAKABİLEN, AMASİNİRLERE VE KASLARA ZARAR VERMEYEN, BÖYLESİNE MUCİZEVİ, GÜVENLİ BİR KARIŞIM,İKSİR, MIRÇ YOKTUR.


Artık beslenme ve diyet uzmanları olarak: “Ama kadın programlarına çıkan sağlık personeli söyledi” cümlesini duymak istemiyoruz.


Gerçekten yağ yakıcı kimyasal maddeler vardır. Bunlar sadece eczanelerde veya internette özel ilaçların içinde bulunur. Bunlar bağırsaklardan kana geçer. Sinir hücrelerimizin koruyucu çeperindeki yağlar dahil, önüne gelen tüm yağları yakar. Bu durum ise; işte o zayıflama ilaçlarının toplatılma nedenidir.



Gelin artık, şarlatanların dikkat çekmek, kendini piyasada hatırlatmak üzere, tıbbi bilgisini es geçip, ticari amaçlarla uydurduğu bu iksirleri, karışım ve mırçları kendi üzerinizde denemekten vazgeçin.


Bir karışım, ya yağ yakıcı değildir; ya da gerçekten önüne gelen her yağı yakar ve acilen toplatılır, yasaklanır, sağlık bakanlığı tarafından duyurularak kullanımı engellenir.
Beslenme konusunda nerede hata yaptığınızı biliyorsunuz. Neden o hatalı alışkanlıklarınızın üzerine gitmek yerine sağlığınızı tehlikeye atasınız ki…
· Haydi yeni yılda hep birlikte besin zaaflarımızı listeleyelim.
· Bu listeden her hafta birinin, tek seferdeki porsiyonunu küçültelim.
· Sonra haftalık yeme/ içme sıklığını azaltalım.
· Besin zaafımızın alternatifi olabilecek daha düşük kalorili seçenekle ikame edelim.
· Örneğin çikolata kalıbı yerine; minik parça gofret yiyelim ya da şekersiz, sütlü, stevia ve kakao ile hazırlanan sıcak çikolata içelim. Sizin zaafınız her ne ise; ona yönelik güvenli alternatif bulunabilir.



Geçmişinizde her denemede kilo verseniz bile tekrarladığınız olumsuz deneyimleri unutun ve gerçek kilo artış nedeninize yani besin zaaflarınıza odaklanın ki; yeni yılda bu sefer son olsun… Besin zaafları için tadımlık porsiyonlar ve seyrek tüketmeye adapte olmak, bunu sürdürmek; HAYAT KURTARIR…


Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Limonlu Su, Sirkeli Su, Egsantrik Mırçlar Zayıflatır mı?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Uzm.Dyt.Işın SAYIN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Uzm.Dyt.Işın SAYIN'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Işın SAYIN Fotoğraf
Uzm.Dyt.Işın SAYIN
İzmir (Online hizmet de veriyor)
Uzman Diyetisyen
Uzman Diyetisyen (Yüksek Lisans Mezunu, Doktora Öğrencisi)
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi169 kez tavsiye edildiİş Adresi KayıtlıTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Dyt.Işın SAYIN'ın Makaleleri
► Gümüş Suyu Zayıflatır Mı Dyt.Pınar ERMİŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,964 uzman makalesi arasında 'Limonlu Su, Sirkeli Su, Egsantrik Mırçlar Zayıflatır mı?' başlığıyla benzeşen toplam 7 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Altın Çilek Furyası Nisan 2011
► Toksinler ve Detoks Nisan 2011
► Tansiyon ve Beslenme Nisan 2011
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:15
Top