2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Enfeksiyonun Karbondioksit Gazı ile Tedavisi
MAKALE #1447 © Yazan Dr.Fevzi ÖZGÖNÜL | Yayın Ağustos 2008 | 8,937 Okuyucu
Bazen ciltte oluşmuş enfeksiyonları durdurmak birhayli zordur. İlk önce dışarıdan uyguladığımız antiseptik solüsyonlar cildin doğal florasını bozar, oluşmaya çalışan yeni hücrelerde tahribat yaratır ve bazen allerjik reaksiyon bile meydana getirebilir. Ağızdan veya enjeksiyon olarak kullandığımız antibiyotiklerde bazen yüksek dozda dahi etkili olamayabilirler. Etkisiz olmalarının bir nedeni de o bölgedeki dolaşımın bozulmasıdır. Çok eskiden enfeksiyonun oluşmasını engellemek için yara bölgesi sıcak bir cisimle yakılarak dağlanır dı. Bunun nedeni o bölgedeki mikroorganizmaları yakmak veya yarayı temizlemek gibi düşünülsede aslında en önemli nedei bölgede yanık oluşturarak vücudun o bölgeye göstereceği önemi arttırmaktı. Eğer sadece sterile etmek için yalkılmış olsa bir müddet sonra mikroorganizma üremeye devam edecektir. Fakat vücut belki basit bir kesiyi veya bıçak yarasını önemsemez ama o bölgede yanık oluşursa buna daha çok önem gösterir.
Bizim yapacağımız işlemde aslında aynı mantıkla düşünmek. Yani vücudun ö bölgeye gösterdiği önemi arttırmak. Bunu nasıl gerçekleştiriyoruz.şimdi ondan bahsedelim. Bildiğiniz gibi vücut herzaman karbondioksit gazını temizlemek zorundadır. Dolayısıyla eğer biz enfekte olan bölgeye çok az miktar karbondioksit gazı verirsek bu gaz o bölgedeki enfeksiyonu arttırabilir mi? Bence arttırmaz. Çünkü karbondioksit gazı bakterilerin kullanacağı bir gaz değil. Pekala biz bu gazı verdiğimizde ne olur? o bölgedeki gazı temizlemek için vücut fazla miktarda kan gönderir. Böylece yara ve enfeksiyon ile mücadelede bizim için gerekli olan herşeye o bölgede sahip olmuş oluruz. Hatta eğer antibiyotik kullanıyorsak bu dolaşım bizim daha da işimize yarar. Böylece çok daha kısa zamanda enfeksiyon ile mücadele etmiş oluruz. En önemli nokta ise bu mücadeleyi, içeriden dışarıya doğru yaptığımız için mikroorganizmaların dışarıdan olan saldırısını içeriden püskürtmüş oluruz. Bu yazı ile ilgili fotoğrafları internet sitemizde Lenfanjit tedavisi bölümünde görebilirsiniz. Şu ana kadar kronik ve akut birçok enfeksiyonda kullandım. Hastada diabet veya ağır kalp rahatsızlığı olması, hamile olması vaya çok yaşlı olması bu tedavi yönteminin uygulanmasını engellemez.Kaldıki verilen gaz bölgeye göre değişmekle birlikte 10-70 cc arasındadır. Bu kadar az bir miktar gazın vücuda verilmesinde hiçbir sakınca yıktur. Ağır bir spor yapan kişi 1 saat içinde 2.000 cc karbondioksit gazı üretebilir.

Sıkça sorulan sorular:

Karbondioksit gazı zehirlimidir?

Hayır zehirli değildir. Vücudun canlılığını devam ettirmek için oksijeni kullandığı zaman oluşan artık bir gazdır. Bitkiler fotosentezde besin olarak kullanır.

Karbondioksit gazı nasıl vücut dışına atılır?

Solunum yolu ile yani akciğerler vasıtası ile dışarı atılır

Karbondioksit gazını yaraya nasıl vereceğiz?

Özel üretilmiş cihazlar vasıtası ile çok ince iğnelerle cilt altına verilir.

Hertürlü enfeksiyonda kullanılabilir mi?

Bakteriyel birçok enfeksiyonda kullanılabilir. Vücudun o bölgedeki enfeksiyon la savaşa daha çok önem vermesini istediğimiz durumlarda kullanılmalıdır.

Yardımcı herhangi bir ilaç veya tedaviye gerek varmı?

Enfeksiyon mücadelesi için başlanan ilaç tedavisine aynen devam edilebilir. Burada önemli olan ilaç tedavisine rağmen uzamış ve düzelmeyen enfeksiyonlarda ek tedavi yapmaktır.

Karbondioksit Gazı ile Tedavisi Hangi durumlarda kullanılmaz?

Gangrene olmuş dolaşımın tamamen kesildiği durumlarda, savunma mekanizmasının tamamen çöktüğü durumlarda kullanılmaz.

Karbondioksit Gazı ile Tedavisi kaç gün sürecek?

Enfeksiyonun şiddeti ve yaranın durumuna göre değişir. Genelde ufak enfeksiyonlarda 2-3 seans yeterli olacaktır.

Dr. Fevzi Özgönül
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Enfeksiyonun Karbondioksit Gazı ile Tedavisi" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Fevzi ÖZGÖNÜL'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Fevzi ÖZGÖNÜL'ün izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fevzi ÖZGÖNÜL Fotoğraf
Dr.Fevzi ÖZGÖNÜL
İstanbul
Doktor "Diğer Doktorlar"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Fevzi ÖZGÖNÜL'ün Yazıları
► Biber Gazı ile İlgili Bilimsel Bilgiler Prof.Op.Dr. Ege ÖZGENTAŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Enfeksiyonun Karbondioksit Gazı ile Tedavisi' başlığıyla benzeşen toplam 12 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:59
Top