2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Endoskopik Yüz Gençleştirme
MAKALE #1455 © Yazan Prof.Dr.Ahmet KARACALAR | Yayın Ağustos 2008 | 7,715 Okuyucu
Endoskopik yüz gençleştirme, üç boyutlu ve dinamik yüz germe olarak bilinir. Bazı ülkelerde yara izsiz yüz germe olarak popüler olmuştur. Gelişmiş teknolojilerin kullanıldığı modern bir işlemdir. Minimal invaziv cerrahi olarak adlandırılan ve tüm estetik girişimleri etkileyen yeni akımın içerisinde yer alır. İşlemin mantığı, yüzü aşağı doğru çeken yapıların gevşetilmesi, kötü mimik kaslarının rahatlatılması ve yüzün yer değiştirmiş dokularının yerine iadesidir. Yüzü yukarı doğru çeken yapılar rahatlayacağı için, yüz doğal bir şekilde aşağı doğru olan ifadesinden kurtulmuş olur. Bu nedenle elde edilen sonuç tam bir geriye dönüştür. Alın, şakak,yanak, ağız çevresi ve boyun gençleştirme için kullanılabilir.

İşlem 3-4 mm lik teleskoplarla, tüneller açarak ve deri altından yapılan kapalı bir işlemdir. Teleskop bir soğuk ışık kaynağına bağlıdır. Elde edilen görüntü ekrana aktarılır. İşlem, klasik ameliyatların tersine ekrana bakarak yapılır. İşlem yapılan yer onlarca kez büyütülebilir. Görüntünün daha büyük olması bütün anatomik yapıların korunabilmesini sağlar. Özel endoskopik aletler ile yüzü aşağı çeken yapılar gevşetilir, yüze zarar veren anatomisi bozulmuş kaslar yeniden şekillendirilir ya da gevşetilir. Tamamen rahatlamış dokular bir süre uygun pozisyonda kalabilmesi için saçlı deri altındaki sağlam yapılara asılır.

Özellikle orta yaş, yüzünde yorgun ve mutsuz ifadesi olan henüz tam sarkma oluşmamış kişiler en uygun adaylardır. Yüzünde sarkması olan kişilere, özellikle alın ve şakak için yapılırken, yüz için minilift ve askılarla birlikte kullanılır. Elde edilen sonuç mutsuz ve yorgun ifadenin yerine enerjik ve mutlu bir görüntüdür. Yüzünde ileri derecede sarkma bulunan kişilere alın ve şakak germe için işleme eklenir ve daha harmonik bir yüz oluşuma yardımcı olur.

İşlemin avantajları yara izlerinin küçük ve saçlar arasında ya da ağız içinde kalması, hızlı iyileşme ve hızlı işe dönüştür. Askı yöntemleriyle birlikte kullanılabilir. Askının çok daha doğal ve uzun süreli olmasına izin verir.Bazı bölgeler için kalıcı botoks etkisi yapar. Kaş arası bölge ve kısmen göz kenarı kalıcı botoks etkisinin sağlanabileceği yerlerdir. Kaşların istenildiği şekilde kaldırılmasını sağlar. Üst göz kapağına binen yükü azaltır. Endoskopik estetik cerrahi ile elmacık kemiği protezi konabilir ve göz altı torbaları giderilebilir. Klasik yüz germenin yarattığı sorunları çözmede ve yüze harmoni kazandırmada etkilidir.İlginç bir uygulama şekli olarak kronik ve tedaviye dirençli migrenlerde, sinirleri sıkıştıran kasları gevşetmek içinde kullanılabilir.

Önemli bir avantajı yüz derisinin dolaşımını koruduğu için, aynı anda lazer ya da kimyasal maddelerle peeling yapılabilmesidir. Bu ek işlem ile bütün yüzde etkileyici değişiklikler elde edilebilir. Klasik yüz germede yüzün bazı bölgelerinde dolaşımın bozulması olasılığı nedeniyle, derin peeling işlemleri yapılamaz.

Endoskopik yüz gençleştirme işlemi alın için 2 saat, alın ve şakak için 3 saat, alın-şakak ve yüz için yaklaşık 5 saat süren bir işlemdir. Sadece alın ya da alın-şakak gençleştirme işlemleri ve kaş kaldırma lokal anestezi altında yapılabilir. Kişi işlemden birkaç saat sonra evine gidebilir. Tüm yüz endoskopik gençleştirme işlemlerinde ise genel anestezi gerekir.

Endoskopik tekniklerle koltuk altından, meme üzerinde iz bırakmadan protez yerleştirme de söz konusudur. Ayrıca deri fazlalığı olmayan, sadece doğum sonrası karın kası ayrılmış ve buna bağlı karın bölgesi bombe görünen kişilerde karın konturu verilmesinde önemli fırsatlar sunar.

Endoskopik yüz germe teknik ayrıntıları olan bir işlemdir. Bu konuda eğitim almış tecrübeli estetik cerrahi uzmanları tarafından yapılmalıdır.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Endoskopik Yüz Gençleştirme" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Prof.Dr.Ahmet KARACALAR'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Prof.Dr.Ahmet KARACALAR'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Prof.Dr.Ahmet KARACALAR
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi31 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Prof.Dr.Ahmet KARACALAR'ın Yazıları
► Ameliyatsız Yüz Gençleştirme Op.Dr.Ayşe BARUTÇU
► Vajinal Gençleştirme Doç.Dr.Sevtap HAMDEMİR KILIÇ
► Kök Hücre ile Cilt Gençleştirme Op.Dr.Eser AYDOĞDU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Endoskopik Yüz Gençleştirme' başlığıyla benzeşen toplam 13 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Meme Estetiği Sanatı Ocak 2010
► Burun Estetiği Sanatı Aralık 2009
► Diz ve Bacak Estetiği Ağustos 2008
◊ Anatomi Kader Midir? Ocak 2009
◊ Estetik ve Karizma Ocak 2009
◊ Diz Estetiği Ocak 2009
◊ Kariyer Estetiği Ocak 2009
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:02
Top