TavsiyeEdiyorum.com
TavsiyeEdiyorum.com  
.com
Arama : | Site İçi Arama

Yeni Tavsiye Ekleyin!



endoskopik yüz gençleştirme

Ahmet KARACALAR Fotoğraf
Prof.Dr.Ahmet KARACALAR
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
Özel Statülü Üye!TavsiyeEdiyorum.com Üyesi17 kez tavsiye edildiÖzgeçmişi MevcutÖzel Uzmanlığı VarKütüphanemizde Yayınlanan 12 Makalesi varFotoğrafı Mevcutİş Adresi KayıtlıTelefon Numaraları KayıtlıÖzel Mesaj GönderilebilirAnahtar Kelimeler: estetik yüz gençleştirme kaş kaldırma endoskopik estetik basen estetik cerrahi botoks dudak tırnak bel estetiği burun yağ verme çene lazer burun ameliyatı yağ alma karın askı meme liposuction el estetiği lazer lipoliz meme estetiği dolgu göz kapağı gülümseme estetiği meme ameliyatı peeling yara izi meme dikleştirme meme büyütme burun estetiği estetik cerrah saç ekimi meme küçültme kepçe kulak kök hücre bacak meme protezi bacak estetiği endoskopik cerrahi kalça sellülit terleme holistik estetikİnternet Sitesi VarTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Bilgileri
* Toplam Okuyucu : 344,

* Yayın Tarihi : 10-08-2008 - 21:18 (116 gün önce),

* Ortalama Günde 2.97 okuyucu.

* Karakter Sayısı : 3705 , Kelime Sayısı : 498 , Boyut : 3.62 Kb.
endoskopik yüz gençleştirme

Endoskopik yüz gençleştirme, üç boyutlu ve dinamik yüz germe olarak bilinir. Bazı ülkelerde yara izsiz yüz germe olarak popüler olmuştur. Gelişmiş teknolojilerin kullanıldığı modern bir işlemdir. Minimal invaziv cerrahi olarak adlandırılan ve tüm estetik girişimleri etkileyen yeni akımın içerisinde yer alır. İşlemin mantığı, yüzü aşağı doğru çeken yapıların gevşetilmesi, kötü mimik kaslarının rahatlatılması ve yüzün yer değiştirmiş dokularının yerine iadesidir. Yüzü yukarı doğru çeken yapılar rahatlayacağı için, yüz doğal bir şekilde aşağı doğru olan ifadesinden kurtulmuş olur. Bu nedenle elde edilen sonuç tam bir geriye dönüştür. Alın, şakak,yanak, ağız çevresi ve boyun gençleştirme için kullanılabilir.

İşlem 3-4 mm lik teleskoplarla, tüneller açarak ve deri altından yapılan kapalı bir işlemdir. Teleskop bir soğuk ışık kaynağına bağlıdır. Elde edilen görüntü ekrana aktarılır. İşlem, klasik ameliyatların tersine ekrana bakarak yapılır. İşlem yapılan yer onlarca kez büyütülebilir. Görüntünün daha büyük olması bütün anatomik yapıların korunabilmesini sağlar. Özel endoskopik aletler ile yüzü aşağı çeken yapılar gevşetilir, yüze zarar veren anatomisi bozulmuş kaslar yeniden şekillendirilir ya da gevşetilir. Tamamen rahatlamış dokular bir süre uygun pozisyonda kalabilmesi için saçlı deri altındaki sağlam yapılara asılır.

Özellikle orta yaş, yüzünde yorgun ve mutsuz ifadesi olan henüz tam sarkma oluşmamış kişiler en uygun adaylardır. Yüzünde sarkması olan kişilere, özellikle alın ve şakak için yapılırken, yüz için minilift ve askılarla birlikte kullanılır. Elde edilen sonuç mutsuz ve yorgun ifadenin yerine enerjik ve mutlu bir görüntüdür. Yüzünde ileri derecede sarkma bulunan kişilere alın ve şakak germe için işleme eklenir ve daha harmonik bir yüz oluşuma yardımcı olur.

İşlemin avantajları yara izlerinin küçük ve saçlar arasında ya da ağız içinde kalması, hızlı iyileşme ve hızlı işe dönüştür. Askı yöntemleriyle birlikte kullanılabilir. Askının çok daha doğal ve uzun süreli olmasına izin verir.Bazı bölgeler için kalıcı botoks etkisi yapar. Kaş arası bölge ve kısmen göz kenarı kalıcı botoks etkisinin sağlanabileceği yerlerdir. Kaşların istenildiği şekilde kaldırılmasını sağlar. Üst göz kapağına binen yükü azaltır. Endoskopik estetik cerrahi ile elmacık kemiği protezi konabilir ve göz altı torbaları giderilebilir. Klasik yüz germenin yarattığı sorunları çözmede ve yüze harmoni kazandırmada etkilidir.İlginç bir uygulama şekli olarak kronik ve tedaviye dirençli migrenlerde, sinirleri sıkıştıran kasları gevşetmek içinde kullanılabilir.

Önemli bir avantajı yüz derisinin dolaşımını koruduğu için, aynı anda lazer ya da kimyasal maddelerle peeling yapılabilmesidir. Bu ek işlem ile bütün yüzde etkileyici değişiklikler elde edilebilir. Klasik yüz germede yüzün bazı bölgelerinde dolaşımın bozulması olasılığı nedeniyle, derin peeling işlemleri yapılamaz.

Endoskopik yüz gençleştirme işlemi alın için 2 saat, alın ve şakak için 3 saat, alın-şakak ve yüz için yaklaşık 5 saat süren bir işlemdir. Sadece alın ya da alın-şakak gençleştirme işlemleri ve kaş kaldırma lokal anestezi altında yapılabilir. Kişi işlemden birkaç saat sonra evine gidebilir. Tüm yüz endoskopik gençleştirme işlemlerinde ise genel anestezi gerekir.

Endoskopik tekniklerle koltuk altından, meme üzerinde iz bırakmadan protez yerleştirme de söz konusudur. Ayrıca deri fazlalığı olmayan, sadece doğum sonrası karın kası ayrılmış ve buna bağlı karın bölgesi bombe görünen kişilerde karın konturu verilmesinde önemli fırsatlar sunar.

Endoskopik yüz germe teknik ayrıntıları olan bir işlemdir. Bu konuda eğitim almış tecrübeli estetik cerrahi uzmanları tarafından yapılmalıdır.

Makale Yazarının Sayfasına Dönün
Makale Yazarına Eposta Gönderin

Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir :

"endoskopik yüz gençleştirme" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Prof.Dr.Ahmet KARACALAR'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.

Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak yazarının izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.

Kütüphanemizden İlginizi çekebilecek diğer bazı makaleler:
  • Gebelikte İlaç Kullanımı , Dr.Hüseyin ŞENYURT
  • Yaşınıza Göre Hormon Değişimi , Prof.Dr.Metin ÖZATA
  • Horlama Tedavisinde Pillar İmplant Yöntemi Ve Radyofrekansın Kbb Hastalıklarındaki Yeri , Dr.Özlem ÜNSAL
  • Çocukluk Ve Ergenlik Çağı Kanserleri , Prof.Dr.Rejin KEBUDİ
  • Kanser Hastalarına Beslenme Önerileri , Prof.Dr.Nazım Serdar TURHAL
  • Meme Kanseri: Risk, Belirtiler, Teşhis Ve Tedavi , Prof.Dr.Nazım Serdar TURHAL
  • Akciğer Kanseri Hakkında Bilmeniz Gerekenler , Prof.Dr.Nazım Serdar TURHAL
  • Kolon Kanseri (Kalın Bağırsak Kanseri) : Tanı, Belirtiler Ve Tedavi , Prof.Dr.Nazım Serdar TURHAL
  • Kalp Krizi (Miyokard Enfarktüsü): Belirtiler, Nedenler Ve Tanı , Prof.Dr.Ahmet ALPMAN
  • Kemik Erimesi - Osteoporoz , Prof.Dr.Metin ÖZATA
  • Menopoz: Belirtileri Ve Tedavi , Prof.Dr.Metin ÖZATA
  • Tüylenme Ve Polıkıstık Over (Yumurtalık Kisti) , Prof.Dr.Metin ÖZATA
  • Erkekte İktidarsızlık (Empotans) İle Hormon Bozukluğu İlişkisi , Prof.Dr.Metin ÖZATA
  • Erkekte Meme Büyümesi-Jinekomasti , Prof.Dr.Metin ÖZATA
  • Erkekte Cinsel Yetersizlik, Hipogonadizm, Testis Ve Penis Küçüklüğü , Prof.Dr.Metin ÖZATA
  • Paratiroid, Paratiroit Bezi Hormonlari Ve Hastalıkları , Prof.Dr.Metin ÖZATA
  • Şekersiz Şeker Hastalığı (Dıyabetes Insıpıdus) Ve Çok Su İçme , Prof.Dr.Metin ÖZATA
  • Büyüme Hormonu Fazlalığı (Akromegali) Ve Kontrolsüz Büyüme Hastalığı , Prof.Dr.Metin ÖZATA
  • Prolaktin Yüksekliği - Prolaktinoma , Prof.Dr.Metin ÖZATA
  • Boy Kısalığı Ve Boyu Etkileyen Faktörler , Prof.Dr.Metin ÖZATA
  • Kütüphanemizde yer alan dökümanlar profesyonel üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte tavsiyeediyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, çalışmaların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan makaleler bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir profesyonelle görüşmeden, makale içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Çalışmaların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yayınlanan makalelerin mali ve hukuki tüm hakları yazarına aittir. Kütüphanemizde yer alan herhangi bir makale başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir. Sitemizde sayfası bulunan site üyemiz profesyoneller üye sayfaları içinden, Makale Bilgileriniz bölümü altında, YENİ MAKALE GÖNDERİN linkini izleyerek bu sayfaya makale ekleyebilirler.

    21:28
    Top
    --> Sektör türkiye sektörler