2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Dünya Köpek Irkları 4 - D Harfi
MAKALE #19292 © Yazan Vet.Hek.Doç.Dr.Ali AYYILDIZ | Yayın Ocak 2018 | 4,434 Okuyucu
DÜNYA KÖPEK IRKLARI 4- D HARFİ

Siz değerli okuyucularıma bu yazımda dünyaca ünlü ve çok tutulan, sevilen, çok beslenen, belirli özelliklere sahip, saf olarak yetiştirilen köpek ırklarının D harfi ile başlayanlarını anlatmaya çalışacağım. Köpek ırklarını anlatırken, köpeğin özelliklerini tanımlarken 1 den 10 a kadar sayılar kullanacağım. Kullanacağım bu sayılar 1- 3 çok az, 4- 5 az, 5 – 6 orta, 7 – 8 iyi ve 9 – 10 çok iyi anlamında olacaktır. Daha önce yayınlamış olduğum Dünya Köpek Irkları 3 - C harfi’nin devamı olduğundan sayılar 3. yazının devamı olarak 84 numaradan başlamaktadır.
84.DACHSHUND - SOSİS KÖPEK
ÖZELLİKLERİ
Familya: Koku avcısı, Terrier, Dachshund, Kısa bacaklı bodur bir cins Alman köpeği
Diğer Adları: Teckel, Minyatür Zwergteckel, Sosis Köpek
Rengi: Baskın kızıl, Siyah veya Krem, Siyah ve Sarımsı kahverengi, Çikolata rengi ve Sarımsı kahverengi, Yaban domuzu rengi ve Sarımsı kahverengi, Gri ve Sarımsı kahverengi, Açık ve Sarımsı kahverengi
Çıkış Yeri: Almanya
Çıkış Tarihi: 1500'ler
Orjinal İşlevi: Porsuk avı
Günümüzdeki İşlevi: Köpek yarışmaları, Dachshund saha yarışmaları
Ortalama Ömür: 12-14 yıl
Kilo Erkek/Kilo Dişi: 5-15/5-15 kg
Boy Erkek/Boy Dişi: 13-23/13-23 cm
Egzersiz İhtiyacı : 5
Enerji Seviyesi : 8
Taranma İhtiyacı : 5
Eğitilebilirlik : 5
Oyunculuk : 7
Sıcakkanlılık : 7
Bekçilik : 10
Koruma : 5
Köpeklerle Dostluk : 7
Hayvanlarla Dostluk : 5
Çocuklarla Dostluk : 7
Yabancılarla Dostluk : 3
Sıcağa Dayanıklılık : 7
Soğuğa Dayanıklılık : 7
TEMEL ÖZELLİKLERİ
Dachshund - Sosis köpeğinin üç farklı türü vardır. Kısa tüylü Dachshund – Sosis köpeği, Uzun tüylü Dachshund – Sosis köpeği ve Tel tüylü Dachshund – Sosis köpeği. Biz en eski ve ve diğer türlerin de atası olan Kısa tüylü Dachshund – Sosis köpeğini temel alacağız. Dachshund – Sosis köpeğinin en sık görüleni Kısa tüylü olanıdır. Dachshund – Sosis köpeğinin bakışlarında enerjik ve dostça bir ifade vardır. Dachshund – Sosis köpeği, cesur, inatçı, neşeli, duygulu, kompkleksiz bir köpektir.
NELER YAPAR
Dachshund – Sosis köpeği, hayvanları ininde yakalayabilen bir köpektir. Dachshund – Sosis köpeği, Büyük Britanya, Almanya ve İsviçre'de av sporu için kullanılır. Ancak köpek yetiştiricilerinin çoğu Dachshund – Sosis köpeğini zeki ve canlı bir insan dostu olarak çoğaltmayı amaçlarlar. Dachshund – Sosis köpeği, havlama eğilimi yüksek bir köpek olduğu için Bekçi köpeği olarak da kullanılır.
KÖKENİ
Dachshund – Sosis köpeği, 16. yüzyıl'da yaygınlaşmıştır. Dachshund – Sosis köpeği, 19. yüzyıl'ın sonunda mükemmelleştirmiştir. Dachshund – Sosis köpeğinin bir firavunun mezarında resminin görülmesi geçmişinin belki 5000 yıl önceye kadar uzandığını göstermektedir. En eski Dachshund – Sosis köpeği ırkının adı Teckel'dir ve Almanlar bu tarihi Mısırlı ismini korumuşlardır. Dachshund – Sosis köpeği ırkıköpekler temel kökenleri ve karakteristik özellikleri aşağı yukarı aynı olmakla beraber kendi içlerinde birkaç türe ayrılırlar. Bu farklılık en belirgin olarak tüy renkleri ve yapısından gözlenebilir. Uzun Tüylü Dachshund – Sosis köpeği, Kısa tüylü Dachshund – Sosis köpeği türünden daha sakin ve uysaldır, daha az havlar. Uzun tüylü Dachshund – Sosis köpeğinin yumuşak, ipeksi ve parlak tüyleri gövdesinin altına kadar uzanır. Tüylerinin kalınlığı Dachshund – Sosis köpeğini soğuktan korur. Dachshund – Sosis köpeğinin her gün fırçalanması gerekir. Muhtemelen, Kısa tüylü Dachshund – Sosis köpeğinin bir Spaniel ile çiftleştirilmesiyle ortaya çıkmıştır.Dachshund – Sosis köpeği, güzelliği nedeniyle, neredeyse sadece insana arkadaşlık eden köpek olarak kullanılır. Tel Tüylü Dachshund – Sosis köpeği, yaklaşık yüz yıllık bir türdür. Kısa Tüylü Dachshund – Sosis köpeği, Schnauzer ve Dandie Dinmont köpeklerinin çiftleştirilmesiyle elde edilmiştir. Kısa tüylü Dachshund – Sosis köpeğinin gövdesinin tamamı kaba ve sık tüylerle kaplıdır. İkinci bir tüy katmanı daha vardır. Dachshund – Sosis köpeğinin sakalı sivri, kaşları çalı gibidir. Dachshund – Sosis köpeği doğuştan sporcu bir köpek ırkı olduğu için, uzun yürüyüşlere ihtiyacı vardır, zaman zaman ev dışında tamamen serbest bırakılmalıdır. Dachshund – Sosis köpeği bir apartman köpeği olarak da çok değerlidir.
85.DANDİE DİNMONT TERRİER
ÖZELLİKLERİ
Familya: Terrier
Diğer Adları: Dandi Dinmınt Teriyeri
Rengi: Kızıl, Sırtı gri ve Gümüş rengi, Hardal sarısı, Sırtı kahverengi ve Açık kahverengi
Çıkış Yeri: İskoçya sınırı ve İngiltere
Çıkış Tarihi: 1700'ler
Orjinal İşlevi: Su samuru ve Porsuk avı
Günümüzdeki İşlevi: Köpek yarışmaları
Ortalama Ömür: 11-13 yıl
Kilo Erkek/Kilo Dişi: 8-11/8-11 kg
Boy Erkek/Boy Dişi: 20-28/20-28 cm
Egzersiz İhtiyacı : 7
Enerji Seviyesi : 7
Taranma İhtiyacı : 7
Eğitilebilirlik : 5
Oyunculuk : 7
Sıcakkanlılık : 7
Bekçilik : 10
Koruma : 3
Köpeklerle Dostluk : 7
Hayvanlarla Dostluk : 7
Çocuklarla Dostluk : 7
Yabancılarla Dostluk : 3
Sıcağa Dayanıklılık : 7
Soğuğa Dayanıklılık : 7
TEMEL ÖZELLİKLERİ
Dandie Dinmont Terrier köpeği, oyuncu ve duygulu bir köpektir. Dandie Dinmont Terrier köpeği insana eşlik eden çok hoş bir arkadaş köpektir.
NELER YAPAR
Dandie Dinmont Terrier köpeği, içgüdüleri nedeniyle büyük bir fare avcısıdır. Dandie Dinmont Terrier köpeği bu yeteneğini günümüzde de sürdürmektedir. Dandie Dinmont Terrier köpeği, zerdevaların, sansarların ve kokarcaların amansız düşmanıdır. Dandie Dinmont Terrier köpeği, eğlendirici görünüşü, uzun gövdesi, çok kısa bacakları, başının tepesindeki tüyleri sayesinde insana eşlik eden köpek olarak çok aranan bir köpek ırkıdır.
KÖKENİ
Dandie Dinmont Terrier köpeği, İskoç ve Skye terrierlerinin çiftleştirilmesiyle meydana getirilmiş çok eski bir köpek ırkıdır. Dandie Dinmont Terrier köpeği daha çok Çingeneler tarafından yetiştirilmiştir. Ne var ki, Dandie Dinmont Terrier köpeği 1700'lü yılların başında popüler olmuştur. Dandie Dinmont Terrier köpeği bu tarihte Walter SCOTT'un bir romanında yer almıştır. Bu sevimli Dandie Dinmont Terrier köpeği zamanla roman kahramanı Dandie Dinmont'un adıyla anıldı. Böylece bir köpek sahibinin adını alarak tarihe geçmiştir.
86.DOBERMAN PİNSCHER
ÖZELLİKLERİ
Familya: Mastiff
Diğer Adları: Dobermann, Doberman Pinşır, Doberman Pinser, Doberman Pinşer
Rengi: Sarımsı kahverengi kısımlarla Siyah, Kızıl, Açık kahverengi, Mavi
Çıkış Yeri: Almanya
Çıkış Tarihi: 1800'ler
Orjinal İşlevi: Koruma köpeği, Bekçi köpeği
Günümüzdeki İşlevi: Güvenlik köpeği, Polis köpeği, Savaş köpeği, Schutzhund – Koruma köpeği
Ortalama Ömür: 10-12 yıl
Kilo Erkek/Kilo Dişi: 29-41/29-41 kg
Boy Erkek/Boy Dişi: 66-71/61-66 cm
Egzersiz İhtiyacı : 7
Enerji Seviyesi : 9
Taranma İhtiyacı : 2
Eğitilebilirlik : 10
Oyunculuk : 7
Sıcakkanlılık : 7
Bekçilik : 10
Koruma : 10
Köpeklerle Dostluk : 2
Hayvanlarla Dostluk : 7
Çocuklarla Dostluk : 7
Yabancılarla Dostluk : 2
Sıcağa Dayanıklılık : 7
Soğuğa Dayanıklılık : 7
TEMEL ÖZELLİKLERİ
Doberman köpeği, kaslı ve son derece zarif bir köpektir. Erkek ve dişi Doberman köpekleri arasında mizaç farkı vardır. Dişi Doberman köpekleri, aileye karşı sakin, duyarlı ve duygulu, ancak yabancılara karşı kuşkucudur. Erkek Doberman köpekleri, son derece zeki, ancak aceleci ve genellikle saldırgandır. Bu nedenle enerjik bir sahip tarafından yönetilmesi gerekir. Kötü Doberman köpeği yoktur, kötü Doberman köpeği sahibi vardır sözü buradan gelir. Doberman köpeğinin kişiliği 2 yaşından sonra da gelişmeye devam eder. Bununla birlikte Doberman köpeği 10 - 12 aylık yaşta iken sıkı bir eğitime başlanmalıdır. Bazı Doberman köpekleri oldukça uzun yaşayabilir.
NELER YAPAR
Bekçi köpeği ve Koruma köpeği olarak kullanılan Doberman köpeği, yüz yılı aşkın bir süredir bu görevleri yerine getirmeyi sürdürmüştür. Doberman köpeği, Polis köpeği olarak, orduda, Deniz kuvvetleri Doberman köpeğini pusu bulma işinde kullanmıştır. Doberman köpeği her türlü endüstriyel tesisin korumasında da kullanılmıştır. Dişi Doberman köpekleri, erkek Doberman köpeklerine oranla apartman hayatına daha kolay uyum sağlar, ancak her iki cinsiyetin de günlük sinirsel enerjilerini boşaltmaları gerekir.
KÖKENİ
Doberman köpeği göreceli olarak yakın bir zamanda oluşmuş bir köpek ırkıdır. Doberman köpeği, Great Dane, Alman çoban Köpeği, Rottweiler ve Pinscher'in muhtemelen Beauceron ve İngiliz Tazısı ile çiftleştirilmeleriyle 1860 yılında Almanya'da geliştirilmiştir. Bu karışımın oluşturucusu Lois DOBERMAN, aslında bir Alman vergi tahsildarıydı. Lois DOBERMAN, mesleği gereği haydutların bulunduğu bölgeleri sık sık ziyaret ediyordu. Gerektiğinde saldırabilecek nitelikte bir bekçi köpeği ve koruma köpeği elde etmeye karar verdi. Doberman köpeği, ilk defa 1876 yılında bir köpek gösterisinde sergilendi ve büyük başarı kazandı.
87.DALMAÇYALI
ÖZELLİKLERİ
Familya: Koku avcısı, Avı işaret eden köpek
Diğer Adları: Dalmatian, Dalmaçyalı
Rengi: Beyazın üstüne siyah veya kırmızımsı kahverengi benekler, Benekler genellikle yuvarlak şekilde ve dağınık, Dalmaçyalı yavruları beyaz renkte doğarlar ve 2 - 3 hafta içerisinde beneklerine kavuşurlar.
Çıkış Yeri: Yugoslavya
Çıkış Tarihi: Çok eski zamanlar
Orjinal İşlevi: Yük arabası çekici köpek
Günümüzdeki İşlevi: Arkadaş
Ortalama Ömür: 12-14 yıl
Kilo Erkek/Kilo Dişi: 18-27/18-27 kg
Boy Erkek/Boy Dişi: 48-58/48-58 cm
Egzersiz İhtiyacı : 7
Enerji Seviyesi : 9
Taranma İhtiyacı : 5
Eğitilebilirlik : 7
Oyunculuk : 7
Sıcakkanlılık : 10
Bekçilik : 8
Koruma : 7
Köpeklerle Dostluk : 7
Hayvanlarla Dostluk : 7
Çocuklarla Dostluk : 4
Yabancılarla Dostluk : 7
Sıcağa Dayanıklılık : 7
Soğuğa Dayanıklılık : 4
TEMEL ÖZELLİKLERİ
Dalmaçyalı köpeği, sakin, sadık, bağımsız ama evden hoşlanan, son derece duyarlı bir köpektir. Dalmaçyalı köpeği insana ihtiyaç duyar, aksi halde melankolik bir havaya bürünür. Dalmaçyalı köpeği, çocuklarla oynamayı sever. Dalmaçyalı köpeğinin mükemmel bir belleği vardır. Dalmaçyalı köpeği kendisine yapılan kötü muameleyi yıllar sonra bile hatırlayabilir. Dalmaçyalı köpeği savunma için eğitilebilir. Dalmaçyalı köpeği koklayarak iz süren bir köpektir.
NELER YAPAR
Dalmaçyalı köpeği Ortaçağda av köpeği olarak kullanılırdı. Dalmaçyalı köpeği, 19. yüzyılda küçük arabaları çekmekte kullanıldı ve şöhreti hızla yayıldı. Dalmaçyalı köpeği sahibi ister yürüyerek, ister atla, ister arabayla seyahat ediyor olsun, onu mutlaka takip eder. Dalmaçyalı köpeği daha sonra insan dostu olarak büyük bir takdir topladı. Dalmaçyalı köpeği bekçi köpeği olarak da kullanılabilir. Dalmaçyalı köpeği temiz ve zarif bir köpektir. Dalmaçyalı köpeği, çamurdan hoşlanmaz fakat su ve sabunu sever.
KÖKENİ
Dalmaçyalı köpeği ırkının kökeni hakkında birbiriyle uyuşmayan çeşitli görüşler vardır. Kesin olan tek şey, Dalmaçyalı köpeğinin geçmişinin çok eskilere uzandığıdır. Dalmaçyalı köpeğinin varlığını gösteren izler Mısır rölyeflerinde ve Helenik döneme ait duvar süslemelerinde bulunmuştur. 1700 yılında Bengal pointeri olarak bilinen Dalmaçyalı köpeğine çok benzeyen bir köpek İngiltere’de var olmuştur. Bu örnek Dalmaçyalı köpeğinin Yugoslav kökenli olup olmadığa ilişkin sorulara yol açmıştır.
88.DEV SCHNAUZER
ÖZELLİKLERİ
Familya: Çiftlik köpeği, Çoban köpeği
Diğer Adları: Riesenschnauzer
Rengi: Baskın Siyah, Kızıl ve Beyaz
Çıkış Yeri: Almanya
Çıkış Tarihi: Orta çağ
Orjinal İşlevi: Sığır çobanı, Koruma köpeği
Günümüzdeki İşlevi: Güvenlik köpeği, Koruma köpeği, Polis köpeği
Ortalama Ömür: 10-12 yıl
Kilo Erkek/Kilo Dişi: 29-41/29-41 kg
Boy Erkek/Boy Dişi: 65-70/60-65 cm
Egzersiz İhtiyacı : 9
Enerji Seviyesi : 7
Taranma İhtiyacı : 7
Eğitilebilirlik : 7
Oyunculuk : 9
Sıcakkanlılık : 2
Bekçilik : 8
Koruma : 10
Köpeklerle Dostluk : 2
Hayvanlarla Dostluk : 4
Çocuklarla Dostluk : 7
Yabancılarla Dostluk : 2
Sıcağa Dayanıklılık : 7
Soğuğa Dayanıklılık : 7
TEMEL ÖZELLİKLERİ
Dev Schnauzer köpeğinin, Standart Schnauzer köpeğinden daha güçlü ve heybetli bir görünümü vardır. Dev Schnauzer köpeği, sakin, istikrarlı, eğitilebilir bir köpektir. Dev Schnauzer köpeği çocuklara karşı bile çok sabırlıdır. Dev Schnauzer köpeğinin yılda iki kez tüyleri kesilmelidir. Dev Schnauzer köpeğinin kulaklarının estetik olarak kesilmesi sahibinin tercihine bağlıdır.
NELER YAPAR
Dev Schnauzer köpeği 1700'lü yıllarda Almanya’da Münih kentindeki bira salonlarını ve kasap dükkanlarını korumak için kullanılmıştır. Dev Schnauzer köpeği daha sonraları Polis köpeği ve Askeri köpek olarak kullanıldı. Dev Schnauzer köpeği, büyüklüğü ve görünüşü saygı uyandırdığı için günümüzde de bekçi köpeği ve korumaköpeği olarak kullanılmaktadır. Dev Schnauzer köpeği mükemmel bir arkadaş köpek olabilir. Dev Schnauzer köpeği apartman hayatına uyum sağlayamaz mutlaka bahçeli bir evde beslenmelidir.
KÖKENİ
Dev Schnauzer köpeği, Standart Schnauzer köpeği ile aynı Almanya’nın Bavyera eyaleti kökeninden gelir. Dev Schnauzer köpeği muhtemelen Great Dane ve Bouvier des Flandres köpeklerinin kanlarını taşır.
89.DOGO ARJANTİNO
ÖZELLİKLERİ
Familya: Mastiff
Diğer Adları: Dogo Argentino, Argentinian Mastiff, Argentine Dogo
Rengi: Beyaz
Çıkış Yeri: Arjantin
Çıkış Tarihi: 1920
Orjinal İşlevi: Av köpeği, Bekçi köpeği, Koruma köpeği.
Günümüzdeki İşlevi: Av köpeği, Bekçi köpeği, Polis köpeği, Asker köpeği, Arama - Kurtarma köpeği.
Ortalama Ömür: 11-13 yıl
Kilo Erkek/Kilo Dişi: 40-50/33-40 kg
Boy Erkek/Boy Dişi: 58-68/58-65 cm
Egzersiz İhtiyacı : 9
Enerji Seviyesi : 8
Taranma İhtiyacı : 4
Eğitilebilirlik : 6
Oyunculuk : 5
Sıcakkanlılık : 6
Bekçilik : 10
Koruma : 9
Köpeklerle Dostluk : 4
Hayvanlarla Dostluk : 6
Çocuklarla Dostluk : 7
Yabancılarla Dostluk : 5
Sıcağa Dayanıklılık : 7
Soğuğa Dayanıklılık : 5
TEMEL ÖZELLİKLERİ
Dogo Arjantino köpeği, atletik görünümlü, kaslı yapıda ve orta boyutlarda bir köpek ırkıdır. Dogo Arjantino köpeği iyi bir bekçi köpeğidir. Ailesine bağlı olan Dogo Arjantino köpeği oldukça akıllı ve oyuncu bir köpektir. Dogo Arjantino köpeği çocuklarla ve tüm aile bireyleri ile iyi anlaşır, öpülmekten ve kucaklanmaktan hoşlanır. Dogo Arjantino köpeğinin çok iyi bir eğitim ve sosyalleşme sürecinden geçmesi gerekir.Çok güçlü olan Dogo Arjantino köpeğinin, kuralcı ve tutarlı bir sahip tarafından yetiştirilmesi gerekir. Dogo Arjantino köpeği ilk defa köpek sahibi olacaklar için uygun bir köpek seçimi değildir.
NELER YAPAR
Dogo Arjantino köpeği günümüzde bekçi ve koruma köpeği olarak kullanılmaya yatkındır. Dogo Arjantino köpeği maalesef köpek dövüşlerinde talihsiz bir üne de kavuşmuştur. Dogo Arjantino köpeğinin son dönemlerde köpek yetiştiricilerinin özenli dikkati sayesinde, aile köpeği olarak da kullanıldığı görülüyor.
KÖKENİ
Dogo Arjantino köpeği 1920 yılında Arjantin'de Dr. Antonio Nores MARTINEZ tarafından iyi bir av ve bekçi köpeği olarak geliştirilmiştir. Güney Amerika kökenli ilk av köpeği olarak tanınan Dogo Arjantino köpeği bu gün av köpeği, bekçi köpeği, polis köpeği, asker köpeği, arama ve kurtarma köpeği, iş köpeği ve aile köpeği olarak çok amaçlı kullanılmaktadır. Dr. Antonio Nores MARTINEZ Dogo Arjantino köpeği ırkının yetiştirilmesine Mastiff tipinde bir tür olan Cordoba köpeği adını vererek başlamıştır. Daha sonra Dogo Arjantino köpek ırkının geliştirilmesinde Great Dane, Boxer, Spanish Mastiff, Bulldog, Bull Terrier, Great Pyrenees, Pointer, Irish Wolfhound ve Dogue de Bordeaux gibi köpek ırkları kullanılarak geliştirilmiştir. Dogo Arjantino köpek ırkının kökeninin, günümüzde artık soyu tükenmiş bir ırk olan Alano köpeğine dayandığı da söylenilmektedir. Ancak bu konuda bilgiler tam değildir. Dr. Antonio Nores MARTINEZ uzun yıllar Dogo Arjantino köpek ırkının saf bir köpek ırkı olarak tanınması ve saf özellikler kazanması için çalışmalar yapmıştır. Dogo Arjantino köpek ırkı ilk defa 1973 yılında FCI - Uluslararası Köpek Federasyonu- Federation Cynologique Internationale tarafından saf köpek ırkı olarak kabul edilerek kayıtlara geçmiştir. Dogo Arjantino köpeği ilk defa 1978 yılında Avusturya'ya getirilerek Avrupa'da tanınan Dogo Arjantino köpek ırkının yetiştirilme amacı başlangıçta güçlü ve dayanıklı avcı bir köpek ırkı meydana getirmekti. Ancak sonraları yetiştirme amacı saptırılmış ve Dogo ARjantino köpek ırkı dövüş köpeği olarak kısa sürede popülarite kazanmıştır. Bu gün artık pek çok ülkede, dövüşler ve dövüşçü köpek ırklarının yetiştirilmesi yasaklanmıştır. İngiltere’de de 1991 yılından sonra Fila Brazileiro, Japanese Tosa, American PittBull Terrier gibi Dogo Arjantino köpek ırkı da kötü ünü nedeniyle yasaklanan köpek ırkları arasında yer almıştır. Dogo Arjantino köpek ırkının pek çok Avrupa ülkesinde yetiştirilmesine, agresifliginin baskılanmış olması, iteat eğitimi almış olması, mikroçip veya kulak dövmesi uygulanmış olması gibi belirli özel şartlarla izin verilmektedir.
Sağlıklı günler dileği ile…

Doç. Dr. Ali AYYILDIZ – İnsan Anatomisi Uzmanı Dr. (Ph.D.) – Veteriner Hekimi


Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Dünya Köpek Irkları 4 - D Harfi" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Vet.Hek.Doç.Dr.Ali AYYILDIZ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Vet.Hek.Doç.Dr.Ali AYYILDIZ'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ali AYYILDIZ Fotoğraf
Vet.Hek.Doç.Dr.Ali AYYILDIZ
Antalya
Veteriner Hekim
İnsan Anatomisi Uzmanı Dr.
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi6 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Vet.Hek.Doç.Dr.Ali AYYILDIZ'ın Yazıları
► Köpek Göz Hastalıkları ÇOK OKUNUYOR Vet.Hek.İ.Serdar SAYAR
► Yavru Köpek Bakımı Vet.Hek.Bora BİLGİN
► Kedi - Köpek Kılı Vet.Hek.Bora BİLGİN
► Yavru Köpek Bakımı Vet.Hek.Dr.Mahir KAYA
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Dünya Köpek Irkları 4 - D Harfi' başlığıyla benzeşen toplam 31 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Antiviral İlaçlar Nisan 2020
◊ Latince Atasözleri ÇOK OKUNUYOR Aralık 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


04:23
Top