2007'den Bugüne 92,232 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,964 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yaşanan Olumsuzluklara Rağmen Kenidini İyi Hissetmen İçin 20 Pratik Öneri
MAKALE #22043 © Yazan Uzm.Psk.Dnş.Havva BAYAR | Yayın Ocak 2021 | 1,614 Okuyucu
Hepimiz zaman zaman bize kötü hissettiren zor dönemlerden geçer ve kötü günler yaşarız. O an için kendini yapacak bir şey olmamasından dolayı çaresiz hissedebilirsin. Sorunların üst üste geldiği ve kendini depresyonun eşiğinde hissettiğin zamanlar için vereceğim birkaç pratik öneriyle o anki karanlık ruh halinden bir nebze olsun kurtulabilirsin.
• Uzun bir yürüyüş neredeyse her zaman iyi hissettirir ve enerjik olmana yardımcı olur.
• Öfke hissettiğin zamanlarda kısa süreli ama yoğun tempolu fiziksel antrenmanlar iyi gelebilir. Bununla ilgili internette pek çok videoya ulaşabilirsin.
• Sana en iyi hissettiren sıcaklığı ayarlayarak uzun bir duş almak rahatlamanı sağlayabilir.
• Sağlıklı ol: Eğer önünde sağlıklı ve sağlıksız olmak üzere iki seçenek varsa, bugünden itibaren seçimin sağlıklı olandan yana olsun. Kendin için iyi bir şey yapmış olmak, mutluluğunu artıracaktır. Sağlığın aynı zamanda kendini iyi hissetmek anlamına geldiğini aklından çıkarmamalısın.
• Diğer insanlarla görüşmek konusunda motive hissetmesen de sevdiğin arkadaşlarınla dışarıda bir yerde buluşup, günlük olağan mevzulardan sohbet edebilirsin.
• Özellikle öfkeli hissettiğin zamanlarda öfkeni, kendi güvenli ortamında örneğin bir yastığa yöneltebilir, onu yumruklayabilirsin. Ağlayabilirsin hatta çığlık atabilirsin.
• Diğer insanlara yardım etmek bazen kendi sorunlarımıza farklı bir gözle bakmamızı sağlar. Sen de toplum yararına çalışan derneklerde, sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü çalışmalara katılabilirsin.
• Kullanmadığın ve uzun zamandır giymediğin giysilerini ayırıp ihtiyaç sahipleri ile paylaşabilirsin. İhtiyacın olmayan şeyleri ihtiyaç duyanlara ne kadar verirsen kendini o kadar iyi ve mutlu hissedersin.
• Rutininin dışına çıkıp biraz hareketlenebilirsin. Mesela bulunduğun şehirde gezmediğin ve daha önce görmediğin yerleri ziyaret edebilirsin.
• Yapmaktan keyif aldığın şeyleri uygulayabilirsin. Örneğin resim çizebilirsin. Renkli kalemlerle, boyalarla uğraşmak, içinden geldiği gibi bir şeyler karalamak, yazmak iyi gelebilir.
• Minik bitkiler alıp bunları yetiştirebilirsin.
• Hayvanları besleyebilirsin. Örneğin; bir parça mama alıp dışarıda gördüğün kedileri, köpekleri besleyebilirsin.
• İnternette sana iyi hissettirecek videolar ve programlar izleyebilirsin.
• Daha önce hiç yapmadığın bir yemek/pasta/tatlı tarifi bulup bunu yapmaya çalışabilirsin. Yaptığın şeyi birlikte yemek için eve birilerini davet edebilirsin.
• Değer verdiğin biri için, beklenmedik, eğlenceli sürprizler hazırlayabilirsin, sadece sürprizi planlamak bile sana yaşam coşkusu verecektir.
• Yatağını, masanı ya da evini düzenlemek iyi gelebilir. Kendini daha iyi hissetmek istiyorsan etrafındaki karmaşadan kurtularak bir taşla iki kuş vurabilirsin. Bu şekilde hem yapılacaklar listeni hafifletmiş olacak hem de kendini eskiye nazaran çok daha iyi hissedeceksin.
• Tek başına bir şey yapmak konusunda çekincelerin olsa da yalnız sinemaya gitmenin tadına varınca bu konuda fikrinin değişeceğini düşünüyorum. Eğlenceli ve macera dolu bir film iyi gelecektir.
• Negatif düşüncelerden sıyrılıp sana zihinsel olarak ilham verecek kitaplar edinip okuyabilirsin.
• Hangi inanca sahip olursan ol dua etmek çoğu zaman iyi hissettirir. Senden daha güçlü bir varlığa inanıp, her şeyin yoluna gireceği inancı, insanlık var olduğundan bu yana işe yarıyor.
• Bazen ihtiyacın olan ve hatırlaman gereken tek şey, ne kadar değerli biri olduğundur. Kendini sev.
Bu öneriler elbette asıl problemini çözmeni sağlamayacak. Burada amaç sadece dikkatini farklı yönlere çekmek ve rahatlayabilmek. Fakat bu önerilerin rahatlatıcı etkisi, baskı altında azalan sorun çözme becerilerini tekrar arttıracak ve yaşadığın sorunlara daha yaratıcı çözüm yolları bulmana katkı sağlayacaktır
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Yaşanan Olumsuzluklara Rağmen Kenidini İyi Hissetmen İçin 20 Pratik Öneri" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Uzm.Psk.Dnş.Havva BAYAR'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Uzm.Psk.Dnş.Havva BAYAR'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     21 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Havva BAYAR Fotoğraf
Uzm.Psk.Dnş.Havva BAYAR
Adana
Uzman Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi6 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Dnş.Havva BAYAR'ın Yazıları
► Mutlu Evlilik İçin 50 Öneri! Psk.Serap DUYGULU
► Olsaydılarımıza Rağmen Psk.Dnş.Metin KILIÇ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,964 uzman makalesi arasında 'Yaşanan Olumsuzluklara Rağmen Kenidini İyi Hissetmen İçin 20 Pratik Öneri' başlığıyla benzeşen toplam 42 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Özgüven Kazanmak Nisan 2021
◊ Çocuklarda Parmak Emme Haziran 2019
◊ Çocuklukta İstismar Aralık 2016
◊ Çalışan Anne Olmak Aralık 2016
◊ Depresyon Aralık 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:54
Top