2007'den Bugüne 92,232 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,964 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yüz Germe - Facelift
MAKALE #3159 © Yazan Prof.Dr.Serdar ÖZTÜRK | Yayın Haziran 2009 | 6,239 Okuyucu
YÜZ GERME - FACELIFT

Ameliyat öncesi göz önünde bulundurulması gerekenler

Yüz germe ameliyatı olmak düşünülüyorsa, atılması gereken ilk adım plastik cerrahla görüşmektir. Hasta, cerrahi sonrası görünüş ve hisleri hakkındaki beklentilerini bu esnada cerrahıyla samimi olarak görüşmelidir. Herhangi bir estetik operasyon olmadan önce duygusal olarak dengede olmanız en önemli faktörlerden biridir. Estetik cerrahi görünümünüzü iyileştirip sizin kendinize olan güveninizi tazeleyecektir.
Cerrahınız sizi muayene ettikten sonra, uygulamadaki kararları etkileyecek diğer değişiklikleri sizinle görüşecektir. Yüz germe sonucunda yaşınızın beş ile on yıl arasında gençleşeceği söylenir, fakat tam sonucu belirlemek olası değildir. Gerçekçi olarak başarılı bir yüz germe operasyonu yaşına göre hastanın görünümünün daha iyi olmasını sağlar. Sağlanacak iyileşmenin derecesi, yaş, kalıtım, kemik yapısı, derinin kişiye ait değişik karakterleri ve alışkanlıkları (alkol kullanımı, beslenme ve sigara) gibi faktörler tarafından belirlenir.

İlk görüşme sırasında cerrah uygulayacağı cerrahi tekniği, anesteziyi, operasyonun nerede yapılacağı ve gerçekçi olarak ameliyattan ne beklenmesi gerektiğini içeren özel detayları açıklayacaktır. Yüz germe ameliyatına karar vermeden önce düşünülmesi gereken riskler ve masraflar gibi diğer faktörleri de cerrahınızla bu görüşmede konuşmalısınız.

Binlerce yüz germe ameliyatı her yıl başarılı olarak yapılmaktadır.. Gecikmiş iyileşme, lokal kan toplanması, enfeksiyon gibi ameliyat sonrası komplikasyonlar çok nadirdir. Tam olmayan iyileşme aşırı skarlaşmayı artırır, bazen ikinci bir operasyon gerektirebilir. İyileşme sürecinde, cerrahın ameliyat sonrası bakım önerilerine sadık kalındıkça komplikasyon riski en aza inmektedir.

Yüz germe ücretleri ve ameliyatın malzeme masrafları değişiklikler gösterebilir. Ameliyatın uzunluğuna ve zorluğuna göre masraf daha fazlada olabilecektir. Ek masraflar anesteziye ve cerrahinin yapıldığı hastaneye bağlıdır.

Cerrahi Girişim

Tipik bir yüz germe ameliyatı yüz ve boyundaki fazla gevşek veya sarkmış deriyi uzaklaştırmak için uygulanır. Prosedürün büyüklüğü, istenen değişikliklerin neler olduğuna ve cerrahınızın sizin için neyi uygun gördüğüne bağlıdır. Gözlerin etrafındaki torbalardan kurtulmak isteniyorsa, göz kapağı cerrahisi ( Blefaroplasti ) yüz germe operasyonuyla birlikte veya ayrı bir uygulama olarak yapılabilir.
Yüz germe, göz ve yanak bölgesinin uyuşturulduğu lokal anestezi (sınırlı uyuşturma) altında veya genel anestezi kullanılarak yapılır. Anestezi verilmeden önce rahatlamanız için ilaç verilir. Sedatif ilaç ve lokal anestezi operasyon sırasında rahat olmanızı sağlayacaktır. Eğer genel anestezi uygulanmışsa tüm operasyon boyunca uyursunuz.
Yüz germe, ilk önce yüzün bir tarafına daha sonra diğer tarafa uygulanır. Kesi yapılmadan önce saç çizgisi hafifçe tıraş edilir. Yapılacak kesiler, hastanın ihtiyacına ve cerrahın uyguladığı yönteme göre farklılık gösterebilir. Pek çok hastada kesi, saç çizgisinin iç kısmında şakaklardan başlar, kulak memesinin etrafında doğal çizgiden aşağı devam eder ve başın arkasına veya enseye uzanır. Bazen kesi kulağın önünün iç kısmına kadar da uzanır. Fazlalık boyun derisine ulaşabilmek için çenenin altına çoğunlukla küçük bir kesi gerekebilir.

Cerrah kesi üzerine çalışırken deri ile altında yatan yağ ve kası ayırır. Deri şakak bölgesinde yukarı ve arkaya çekilir. Aynı şekilde, kulak önü ve arkasında da aynı uygulama yapılır ve fazlalık deri kesilip alınır. Bazı vakalarda çene ve boynun altındaki yağ depoları uzaklaştırılır ve böylece sarkmış kaslar ve destek doku sıkılaştırılmış olur.
Eğer blefaroplasti yüz germe ile aynı zamanda yapılacaksa, cerrah alt ve üst göz kapağına, genellikle gözün dış kenarlarında oluşan kırışıklıklara doğru uzanan kesiler yapar. Sonra fazlalık deri ve altındaki yağ alınır.

Doğal deri çizgileri ve kırışıklıklar boyunca yapılan kesiler ince dikişlerle kapatılır. Cerrah izlerin olabildiğince göze çarpmaması için elinden geleni yapmasına rağmen bunlar operasyonun kaçınılmaz sonuçlarıdır. Pek çok hastada izler aşamalı olarak solar ve zorlukla görünür hale gelir. En fazla farkedilenler kulağın arkasındadır bu da hastanın kendi saçlarıyla uygun şekilde kapatılabilir.

Ameliyat sonrası, deri altında toplanabilecek kanı drene etmesi için küçük ince bir tüp diren kulağın arkasına yerleştirilebilir. Büyük bol sargılar kullanarak yüz ve boyun birkaç gün için sarılır.

Ameliyatın büyüklüğüne bağlı olarak ( blefaroplasti olup olmamasına göre ) uygulama genellikle iki ile dört saat arasında sürmektedir.

Ameliyat Sonrası İyileşme

Ameliyat sonrasında, ilaçla kolayca kontrol altına alınabilecek biraz ağrınız olur. Size birkaç gün için başınızı hafif yukarıda tutmanız söylenecektir. Eğer dren yerleştirildiyse, ameliyat sonrasındaki birinci veya ikinci günde alınacaktır.

Şişlikler ve deri rengi değişikliği oldukça yaygındır ve genellikle bir veya iki hafta içinde kaybolacaktır. Çoğu hasta ameliyat sonrasında yüzde ve boyunda gerginlik veya uyuşukluk hissinden şikâyet etmiştir. Bunların yoğunluğu ve ne kadar süreceği kişilere göre farklılık gösterir.

Yüz gerdirme ameliyatının amacı; doğal, daha genç ve daha etkileyici bir görünüme ulaşmaktır. Ameliyat sonrası normal iyileşme, en az üç hafta geçmeden sonuçlarını tam olarak anlayamayacağınız aşama aşama giden bir süreçtir.

Dikişler alındıktan sonra kozmetik ürünler kullanıma izin verilir. Cerrahi sonrasında birkaç ay güneşlenmeye sınırlama getirilir ve yüksek koruma faktörlü güneş koruyucular kullanılır.

Bu broşürün amacı, size yüz germe hakkında öncül bilgi vermesidir. Plastik cerrahi operasyonu düşündüğünüzde, cerrahınıza ihtiyacınız olan ek bilgileri sorarken rahat olmalısınız.

Teşekkürler.
Doç.Dr.Serdar Öztürk
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Yüz Germe - Facelift" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Prof.Dr.Serdar ÖZTÜRK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Prof.Dr.Serdar ÖZTÜRK'ün izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Serdar ÖZTÜRK Fotoğraf
Prof.Dr.Serdar ÖZTÜRK
Ankara
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi20 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Prof.Dr.Serdar ÖZTÜRK'ün Makaleleri
► Yüz Germe( Facelift) Estetiği Op.Dr.Ekrem KESKİN
► Yüz Germe Op.Dr.Hakan GÜNDOĞAN
► Kol Germe Ameliyatı PDF Prof.Op.Dr. Ege ÖZGENTAŞ
► Karın Germe Prof.Op.Dr. Ege ÖZGENTAŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,964 uzman makalesi arasında 'Yüz Germe - Facelift' başlığıyla benzeşen toplam 12 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:46
Top