2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Hamilelikte Pilates (Gebelikte Egzersiz)
MAKALE #6371 © Yazan Fzt.Teoman GÜNDÜZ | Yayın Ocak 2011 | 7,275 Okuyucu
Gebelik sürecinde yanlış hareket ve duruş anne ve bebek sağlığı açısından olumsuz sonuçlar doğurabiliyor.Hekim tarafından egzersize uygun görülen anne adayının herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için sadece fizyoterapist eşliğinde pilates hareketleri yapmalıdır.Klinik pilates uygulamarı, anneyi doğuma hazırlayan,kuvvetlendiren,gebelik sırasında ortaya çıkabilecek korkuyu ve ağrıyı azaltan,gebelik sonrasında da tekrar eski formuna hızla dönebilmesini sağlayan,konsantrasyon ve nefesle kombine olmuş mükemmel bir egzersiz sistemidir.

Gebelikte klinik pilates konusunda eğitim almış ve bu alanda çalışmalar yapmış fizyoterapistler tarafından verilmelidir.Fizyoterapistler, üniversite eğitimi boyunca obstetrik (hamilelik) rehabilitasyonu almış,fizyoloji ve anatomi konusuna hakim,egzersiz fizyolojisi konusunda tüm dünyada çalışmalar yapmış bir meslek topluluğudur.

Gebelik konusu hem bebek hem anne sağlığı adına hayati önem taşıyan bir dönem olduğu için kendilerini pilates uzmanı olarak tanıtan kişilerce alınması halinde büyük sorunlar olabileceği önemle dikkate alınmalıdır.

Gebelikte Klinik Pilates nedir ?

Pilates herkes için ideal bir egzersiz sistemi olmakla beraber özellikle gebelikte, gebelik boyunca anneyi doğuma hazırlarayan,kuvvetlendiren,gebelik sırasında ortaya çıkabilecek korkuyu ve ağrıyı azaltan,gebelik sonrasında da tekrar eski formuna hızla dönebilmesini sağlayan,konsantrasyon ve nefesle kombine olmuş mükemmel bir egzersiz sistemidir.

Gebelikte Klinik Pilates Kimler Tarafından Uygulanmalıdır ?

Gebelikte klinik pilates konusunda eğitim almış ve bu alanda çalışmalar yapmış fizyoterapistler tarafından verilmelidir.Fizyoterapistler, üniversite eğitimi boyunca obstetrik (hamilelik) rehabilitasyonu almış,fizyoloji ve anatomi konusuna hakim,egzersiz fizyolojisi konusunda tüm dünyada çalışmalar yapmış bir meslek topluluğudur. Gebelik konusu hem bebek hem anne sağlığı adına hayati önem taşıyan bir dönem olduğu için kendilerini pilates uzmanı olarak tanıtan kişilerce alınması halinde büyük sorunlar olabileceği önemle dikkate alınmalıdır.

Gebelikte Klinik Pilates Ne Zaman Başlanmalı ?

Gebeliğin 16.haftasından itibaren başlanmalı haftada en az 2 kez düzenli olarak 4-12 kişilik gruplar halinde 32.haftaya kadar devam edilmelidir.

Gebelikte Klinik Pilatesin Faydaları Nelerdir ?

Dolaşım ve sindirim işlevlerini düzenler, Gebelik süresince annenin fiziksel uygunluğunu korur,dayanıklılık ve kuvvetin artırlmasına yardımcı olur, Annenin kilo kontrolünü sağlar,gebelik diyabeti(şeker) olasılığını azaltır, Annenin performansını artırarak doğum sırasında oluşabilecek ağrı, gerilim ve korkuyu azaltır, Doğum sonrası en kısa sürede normale dönüşü sağlar.

Gebelikte Klinik Pilatesin Herhangi Bir Zararı Var Mı ?

Hekim tarafından egzersize uygun görülen ve herhangi kontrendike bir durum görülmeyen her sağlıklı gebe programa alınabilir.Konusnda uzmanlaşmış fizyoterapistler tarafından verilen klinik pilatesin herhangi bir zararı yoktur.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Hamilelikte Pilates (Gebelikte Egzersiz)" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Fzt.Teoman GÜNDÜZ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Fzt.Teoman GÜNDÜZ'ün izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Teoman GÜNDÜZ Fotoğraf
Fzt.Teoman GÜNDÜZ
İzmir
Fizyoterapist
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi79 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Fzt.Teoman GÜNDÜZ'ün Yazıları
► Gebelikte Cinsel Hayat (Hamilelikte Seks) Doç.Dr.Sevtap HAMDEMİR KILIÇ
► Klinik Pilates Dr.Fzt.İsmail SARAÇOĞLU
► Pilates ve Sağlık Fzt.Erkan ALP
► Pilates ile Gelen Güzellik Dr.Fzt.Gökhan AYGÜL
► Hamilelere Özel Pilates Fzt.Sema DANIŞIK
► Fizyoterapist Gözetiminde Pilates Fzt.Sema DANIŞIK
► Neden Modifiye Pilates? Fzt.Zeynep BAHADIR
► Gebelikde Egzersiz Dr.Fzt.Gökhan AYGÜL
► Tip Iı Diyabette Egzersiz Fzt.Yusuf DEMİR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Hamilelikte Pilates (Gebelikte Egzersiz)' başlığıyla benzeşen toplam 67 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Kayropraktik Tedavisi Mayıs 2013
► Craniosacral Tedavi Aralık 2011
◊ Manuel Terapi Ocak 2011
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:00
Top