2007'den Bugüne 92,232 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,964 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Labioplasti (Vajinada İç Dudakların Küçültülmesi)
MAKALE #7243 © Yazan Dr.Pelin İLBEYİ | Yayın Temmuz 2011 | 6,676 Okuyucu
LABİOPLASTİ ( İÇ DUDAKLARIN KÜÇÜLTÜLMESİ ):

En sık rastlanan genital estetik sorunlardan biri iç dudakların normalden uzun, geniş ya da asimetrik olmasıdır. İç dudakların küçültülmesi, yeniden şekillendirilmesi ameliyatı labioplasti olarak isimlendirilir.

Küçük dudaklar ( labium minus ) büyük dudakların arasında ince deri kıvrımı şeklinde uzanır. Üst kısımda, orta hatta klitoris üzerinde birleşirler. Ortalama olarak 5 cm uzunluğunda, 0,5- 1 cm kalınlığında olmasına rağmen renk, şekil ve büyüklükleri ırka ve yaşa göre değişir. Bazı kişilerde ise iç dudaklar yapısal olarak normalden uzun, geniş veya asimetrik olabilir.

Estetik açıdan rahatsız eden genital organlar, kadını psikolojik yönden de olumsuz etkiler. Hatta zaman zaman seksüel ilişkilerinde problem yaşar hale gelirler.

Ayrıca uzun ve geniş dudaklar cinsel ilişki sırasında ağrı duyulmasına sebep olabildiği gibi, dudaklarda yaralanma, yırtılmalar meydana gelebilmektedir.

Giyilen mayo, bikini ve dar pantolonlardan büyük dudakların belli olması kadını sosyal açıdan kısıtlar hale getirir ve psikolojik baskı yaratır.

Labioplasti ameliyatı kadının sosyal ve psikolojik yönden kendine güveni arttırır. Cinsel ilişki sırasında daha rahat olmasını sağlar.

· Lokal veya genel anestezi altında, ameliyathanede yapılan bu ameliyatlar 30-60 dk arasında sürmektedir.

· Ameliyatta kendinden eriyen dikişler kullanılmaktadır. Dikiş izleri kalmamaktadır.

· Hasta ertesi gün günlük yaşantısına dönebilir.

· Ameliyattan sonra idrar yapma ile ilgili bir sorun olmaz.

· Ameliyattan 24 saat sonra duş alınabilir.

· Yara 1- 2 hafta arasında iyileşir.

· Yaklaşık 4 hafta sonra cinsel ilişkiye girilebilir.

· Kızlık zarı ameliyat bölgesine uzak olduğu için ameliyat sırasında zarar görmez ve bu nedenle labioplasti ameliyatı bakirelere de yapılabilir

· Bu ameliyat cinsel ilişkiye, orgazma, hamile kalmaya ve doğum yapmaya engel değildir ve zararı yoktur

· Evli, bekar, bakire, doğum yapmış ya da yapmamış herkese bu ameliyat yapılabilir

GENİTAL ESTETİK SONRASI BAKIM

Genital bölge mikroorganizmalar bakımından zengin bir bölge olduğu için ameliyat sonrası bakım olası enfeksiyonları önleme açısından çok önemlidir. Bu nedenle vereceğimiz tavsiyelerine mutlaka uymanız gerekir.

· Ameliyat sonrasında mutlaka antibiyotik tedavisi yapılmalıdır. 5 günlük antibiyotik tedavisi genelde yeterli olur, gerekirse bu süre uzatılabilir.

· İşlem sonrası birkaç gün ağrı kesicilere ihtiyacınız olabilir. Lüzum halinde sadece bizim verdiğimiz ağrı kesicileri kullanın.

· Cinsel bölgenin temiz tutulması son derece önemlidir. Bunun için özel antiseptikler kullanmanız gereklidir. Bu uygulamayı her tuvaletten sonra yapmalısınız.

· Özel hazırlanmış solusyonlar ve buz uygulaması ödem oluşumunu azaltacağı gibi yaranın iyileşmesini hızlandırır.

· Ameliyattan sonra hafif sızıntı şeklinde kanama olabilir. Bu dönemde hijyenik petler kullanmanızı tavsiye ederiz.

· Ameliyattan 2 gün sonra ayakta duş şeklinde banyo yapabilirsiniz.

· Yaranız iyileşene kadar mutlaka pamuklu çamaşırlar kullanın.

· Ameliyat sonrası 1 hafta içinde kabız olmamaya, ıkınmamaya özen gösterin.

· Estetik operasyonlardan bir ya da iki gün sonra işe/okula gidebilirsiniz.

· Ameliyat sonrası 4- 6 hafta kadar ata binme, motosiklet kullanma, havuza- denize girme, sauna ve ağır sporlar yapmak, genital tüyleri aldırmak sakıncalıdır.

· Labioplasti ameliyatlarından 3- 4 hafta, vajina daraltıcı ameliyatlarından 6 hafta sonra cinsel ilişkiye girebilirsiniz.

· Ameliyat sırasında kendiliğinden eriyen dikişler kullanıldığı için dikiş almaya gerek yoktur.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Labioplasti (Vajinada İç Dudakların Küçültülmesi)" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Pelin İLBEYİ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Pelin İLBEYİ'nin izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Pelin İLBEYİ Fotoğraf
Dr.Pelin İLBEYİ
İstanbul
Doktor "Kadın Hastalıkları ve Doğum - Jinekoloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi14 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Pelin İLBEYİ'nin Makaleleri
► Labioplasti (İç Dudak Küçültülmesi) Op.Dr.Ali Ata ÖZDEMİR
► Labioplasti Nedir? Labioplasti Nasıl Yapılır? Op.Dr.Ebru ZÜLFİKAROĞLU
► Labioplasti Op.Dr.Esra DEMİR YÜZER
► Labioplasti ve Karın Germe Op.Dr.Eser AYDOĞDU
► Labioplasti Ameliyatının Riskleri Op.Dr.Kutlugül YÜKSEL
► Labioplasti Nasıl Yapılır Op.Dr.Kutlugül YÜKSEL
► Labioplasti (İç Dudak Estetiği) Nedir? Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,964 uzman makalesi arasında 'Labioplasti (Vajinada İç Dudakların Küçültülmesi)' başlığıyla benzeşen toplam 12 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:02
Top