2007'den Bugüne 92,330 Tavsiye, 28,225 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Osteopati "Yaşam Harekettir"
YAZI #1753 © Yazan Fzt.Selda KOŞAR | Yayın Temmuz 2013
Osteopati; Amerika’da 1874 yılında Missouri’li bir doktor olan Andrew Taylor Still tarafından geliştirilerek uygulanmasına başlanılan ve bütünlük içeren bir terapi sistemidir.

İnsan vücudundaki tüm organ ve dokuların kendilerine özgü hareketleri vardır. Bu hareketler kısıtlandığında ağrı ve hastalık oluşur. Osteopatide bu hareket kısıtlıkları bulunarak düzeltilir. Bu sayede hastalıkları oluşturan nedenler ortadan kaldırılarak vücudun kendini iyileştirme mekanizmasının çalışması sağlanır. Yani semptomatik değil sebebe yönelik çalışılır.

Osteopati insanı bir bütün olarak ele alır. Bir eklemde ağrı varsa sebebi sadece o eklemde aranmaz o eklemde ağrıya sebep olacak diğer eklemlere, kaslara, bağlara ve hatta iç organlara bakılarak ağrının asıl sebebi bulunur. Eğer şüphelenilen patolojik bir durum söz konusuysa ilgili uzman hekime yönlendirilir. Ağrının sebebi bir yerdeki hareket azlığı ise o bölgenin hareketi düzenlenmeye çalışılır. Tüm dokuların uyumlu hareketi vücutta da bir bütünlük sağlar.

Osteopati ile yumuşak dokulardaki ve fasya denilen kas ve vücüt kılıflarındaki gerilimler tespit edilerek hastalıklar oluşmadan önce koruyucu önlemler alınabilir. Birçok durumlarda tıbbi tedaviye destek olarak osteopati uygulanabilir.

Avrupa, Kanada ve Amerika'da ciddi eğitimler ile verilmekte olan osteopati günümüzde Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından bilimsel bir teşhis ve tedavi yöntemi olarak kabul edilmiştir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Selda KOŞAR Fotoğraf
Fzt.Selda KOŞAR
İzmir
Fizyoterapist
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Fzt.Selda KOŞAR'ın Yazıları
► Osteopati Fzt.Cihat SEYREK
► Visseral - Kraniosakral Osteopati Fzt.Cihat SEYREK
► Cinsel Yaşam Prof.Dr.Aylin ERTEKİN YAZICI
► Evlilikte Cinsel Yaşam Dr.Sevilay ZORLU
► Sağlıklı Cinsel Yaşam Prof.Op.Dr. Enver ÖZDEMİR
► Astım ve Cinsel Yaşam Prof.Dr.Cengiz KIRMAZ
► Sağlıklı Yaşam Önerileri Fzt.Ahmet DOĞAN
► Alerjik Hastalıklar ve Yaşam Kalitesi Prof.Dr.Cengiz KIRMAZ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Osteopati "Yaşam Harekettir"' başlığıyla benzeşen toplam 94 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Neden Hastalanırız Aralık 2013
◊ Manuel Lenf Drenajı Temmuz 2013
◊ Psikonöroimmunoloji Temmuz 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:17
Top