2007'den Bugüne 92,330 Tavsiye, 28,225 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Manuel Lenf Drenajı
YAZI #1765 © Yazan Fzt.Selda KOŞAR | Yayın Temmuz 2013
Manuel Lenf Drenajı; Lenf sisteminin elle uyarılarak hareket edemeyen lenf sıvısının (beyaz kan olarak da bilinir) serbest olarak akmasını sağlayan bir tekniktir. Sempatik Sinir Sistemi’ne etki ederek, ağrıları azaltır ve derin rahatlık sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve lenf akımını hızlandırır.

Lenfatik dolaşım, vücuttaki ödemi toplayarak hücre ve dokulara besin taşıyan beyaz kan dolaşımıdır. Lenfatik Dolaşım, bedeni toksinlerden arındırır. Bağışıklık sistemini güçlendirerek, bedeni enfeksiyonlardan korur, yan etkisi olmayan, rahatlatıcı bir terapidir.

Lenfödem, beyaz kanın kalbe geri taşınmasında bir sorun olmasıyla birlikte bir bölgede toplanmasıdır. Lenfödem sıklıkla kollarda ve bacaklarda görülmekle birlikte ara sıra gövdede de oluşabilir. Lenfödem çağında sebebi bilinmeyen şekilde doğumda, ergenlikte ya da yetişkinlikte başlayabilir buna birincil lenfödem denir. İkincil lenfödem ise bazı ameliyatlardan, radyasyondan, enfeksiyondan ya da travmadan sonra gelişebilir. Özellikle meme kanseri sonrasında koltuk altından lenf düğümlerinin alınması lenfödem için büyük risktir.

Lenfödemin günümüzde en etkili ve en iyi tedavi yöntemi kompleks dekonjestif fizyoterapidir. Bu yöntem cilt bakımı, manuel lenf drenajı, bandajlama ve egzersiz tedavilerinden oluşur. Lenfödem ömür boyu bakım isteyen kronik bir durumdur. Tedavi sırasında hastanın sonrasında neler yapacağıyla ilgili bilgiler verilir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Selda KOŞAR Fotoğraf
Fzt.Selda KOŞAR
İzmir
Fizyoterapist
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Fzt.Selda KOŞAR'ın Yazıları
► Lenf Ödem Dr.Fzt.Gökhan AYGÜL
► Çocuklarda Lenf Bezleri Doç.Dr.H. Ahmet DEMİR
► Manuel Terapi Fzt.Deniz İŞÇİ
► Manuel Terapi Fzt.Uğur GÜLEÇ
► Ortopedik Manuel Terapi Fzt.Cihat SEYREK
► Manuel Terapi Nedir Fzt.Ersin SEVER
► Manuel Terapi Nedir? Fzt.Sedat BAYRAK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Manuel Lenf Drenajı' başlığıyla benzeşen toplam 12 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Neden Hastalanırız Aralık 2013
◊ Psikonöroimmunoloji Temmuz 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


21:18
Top