2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



7 Maddede Konya’ da Psikolog, Psikolojik Danışman, Cinsel Terapist veya Aile Danışmanı Ararken Dikkat Etmeniz Gerekenler
YAZI #3621 © Yazan Psk.Fatih UĞUR | Yayın Mayıs 2017
7 MADDEDE KONYA’ DA PSİKOLOG, PSİKOLOJİK DANIŞMAN, CİNSEL TERAPİST VEYA AİLE DANIŞMANI ARARKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

7 Maddede Konya Psikolog, Psikolojik Danışman, Cinsel Terapist veya Aile Danışmanı Ararken Dikkat Etmeniz Gerekenler:Konya’da Psikolog, psikolojik danışman, cinsel terapist veya aile danışmanı ararken seçimlerimizi etkileyen en önemli etken, yakın çevremiz tanıdıklarımız tarafından onların önerdiği birisinin olup olmadığıdır.

İkinci sırayı ise internet üzerinden yapılan ‘konya psikolog, konyada en iyi psikolog, konya psikolojik danışman, konya cinsel terapist, konya emdr terapisti, konya aile danışmanı, konya çocuk psikoloğu, konya yetişkin psikoloğu, konya terapist’ gibi meslek alanlarına yönelik aramalar ve araştırmalar almaktadır. Üçüncü sırayı ise; ‘konya panik atak, konya vajinismus, konya depresyon, konya kaygı bozukluğu, konya sigara bıraktırma, konya çift terapisi, konya erken boşalma, konya cinsel isteksizlik, konya takıntılar, konya okb’ gibi sorun alanlarına yönelik arama ve araştırmalar almaktadır.

Bu noktada, vaktinizi, paranızı boşa harcamamanız ve psikolojik yardım konusuna olan inancınızı kaybetmemeniz için Konya’ da psikolog – psikolojik danışman – cinsel terapist veya aile danışmanı seçimi yaparken mutlaka dikkat etmeniz gerekenleri sizler için 7 maddede özetledim.


1. KONYA’ DA PSİKOLOJİK YARDIM ALMAYI DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ UZMANIN LİSANS EĞİTİMİ:

Psikolojik yardım alacağınız Psikolog ya da Psikolojik Danışman’ ın lisans eğitiminin ne olduğu son derece önemlidir. Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık Rehberlik ve Tıp lisans alanlarından herhangi birinden mezun olmamış bir kişiden psikolojik danışmanlık, psikolojik yardım ya da cinsel terapi almanızı önermem.

Bu lisans programlarında psikolojik yardım ve psikolojik danışmanlık konusunda temel eğitimler verildiği için başka lisans programlarından mezun olmuş kişilerin bu anlamda daha yetersiz kalacağını düşünüyorum. Başka lisans programlarından mezun olmuş ama üzerine bazı eğitimler almış kişilerin durumunu temeli sağlam olmayan bir binaya kat çıkmaya çalışmaya benzetiyorum. Ne kadar kaliteli malzeme kullanılırsa kullanılsın temel sağlam olmadığı için yıkılacaktır.

Ayrıca YÖK denkliği olmayan yurt dışı üniversitelerden alınan diplomalar gibi ülkemizde geçerliliği olmayan belgeler konusunda da dikkatli olmak gerekmektedir. Yurt içi birçok üniversite varken, yurt dışında da YÖK’ ün denklik verdiği bir çok üniversite varken neden bazı kişilerin diplomaları yurt dışı ve YÖK denkliği olmayan o üniversitelerden alınmış olabilir? Bu nedenle Konya’ da psikolog – psikolojik danışman – cinsel terapist ararken ilk dikkat edilmesi gereken şey, psikolojik yardım alacağımız kişinin hangi lisans programından mezun olduğu olmalıdır.



2. PSİKOLOG, PSİKOLOJİK DANIŞMAN VEYA CİNSEL TERAPİSTİN ALMIŞ OLDUĞU EĞİTİMLER:

Psikolojik yardım konusunda lisans eğitimi her ne kadar işin temelini oluşturuyor olsa da, üzerine EMDR Terapisi, Cinsel Terapi, Hipnoz, Bilişsel Davranışçı Terapi, Oyun Terapisi gibi terapi eğitimlerini almadan tam anlamıyla psikolojik danışmanlık yapabilmek malesef mümkün değildir. Yalnızca Psikoloji bölümünden mezun olmuş ve kendisiyle ilgili abartılı reklamlar yapan ama bakıldığında hiçbir terapi ekolünün eğitimini yetkin bir kişi ya da kurumdan almamış olan kişiler konusunda dikkatli olmak gerekmektedir. Psikoloji bölümü mezunu olmanın tek başına hiçbir şekilde yeterli olmadığını düşünüyorum terapi uygulamaları konusunda.

Bu nedenle Konya’ da psikolojik yardım alacağınız psikolog, psikolojik danışman veya cinsel terapistin bu gibi terapi eğitimlerinden hangilerini aldığını da değerlendirmeye katmak son derece önemlidir.



3. KONYADA PSİKOTERAPİ ALACAĞINIZ PSİKOLOG, PSİKOLOJİK DANIŞMAN VEYA CİNSEL TERAPİSTİN ALMIŞ OLDUĞUNU BELİRTTİĞİ TERAPİ EĞİTİMLERİNİ HANGİ KİŞİ YA DA KURUMLARDAN ALDIĞI

Psikolog – Psikolojik Danışman ve Psikiyatristlere yönelik verilmekte olan Terapi eğitimlerinin hepsini veren bir çok kişi ya da kurum bulunmaktadır. Hangi terapi eğitimi konusunda hangi kişi ya da kurumların daha yetkin olduğunun araştırılması ve buna göre psikolog-psikolojik danışman veya cinsel terapiste karar verilmesi de son derece önemlidir. Önüne gelen her kişi ya da kurum malesef ki bu ad altında bir eğitim verdiğini iddia edip kendi çapında bir sertifika verebilir.

Zamanınızın ve paranızın boşa gitmemesi adına psikolojik yardım alacağınız psikolog-psikolojik danışman-EMDR terapisti ya da cinsel terapistin bu alandaki eğitimleri hangi kişi ya da kurumlardan aldığını araştırıp ona göre karar vermek önemlidir.



4. KONYA’ DA PSİKOLOJİK YARDIM ALACAĞINIZ PSİKOLOG, PSİKOLOJİK DANIŞMAN VEYA CİNSEL TERAPİSTİN SORUNUNUZLA İLGİLİ GARANTİ VERİP VERMEMESİ:

Terapi alacağınız psikolog-psikolojik danışman veya cinsel terapistin kesin seans süreleri belirtip garanti vermesi ve bu yönde tanıtımlar yapması da önemli bir kriterdir. İnsan psikolojisi ve psikolojik sorunlar, garanti verilemeyecek kadar çok yönlü ve karmaşıktır. Cinsel Terapi haricinde psikolojik sorunlarla ilgili garanti verip kesin seans süreleri belirten ve bu yönde tanıtımlar yapan kişilerden psikolojik yardım almanızı önermem.

Cinsel Terapi harici psikolojik sorunlarla ilgili kesin garanti veren, ‘panik atağa 10 seansta kesin çözüm’ gibi kesin seans süresi belirten kişi ve yerlerden uzak durmanızı öneririm. Psikolojik yardım süreçleri ile ilgili az bilgi sahibi olan ve çok da inanmayan kişiler garanti beklentisi içerisinde olup bu hataya sıklıkla düşmektedir. Bu nedenle, Konya’ da psikolojik yardım alacağınız psikolog-psikolojik danışman veya cinsel terapistin size garanti verip vermemesi ve kesin seans süreleri belirtip belirtmemesi de karar sürecinde önemle dikkat edilmesi gereken önemli bir husustur.



5. KONYA’ DA PSİKOTERAPİ ALACAĞINIZ PSİKOLOG, PSİKOLOJİK DANIŞMAN VEYA CİNSEL TERAPİSTTEN DAHA ÖNCE PSİKOLOJİK YARDIM ALMIŞ DANIŞANLARIN YORUMLARI VE ÖNERİLERİ:

Bazen yanıltıcı olabilmesine rağmen, Konya’ da yardım alacağınız psikolog-psikolojik danışman veya cinsel terapistten daha önce yardım almış kişilerin yorum ve tavsiyeleri de seçiminizde dikkat etmeniz gereken çok önemli bir husustur.

Ancak danışan yorumları ve tavsiyeleri çoğunlukla sizi doğru seçime götürebilse de bu yazımdaki diğer maddelerde belirtilenlere dikkat etmeden yapacağınız seçimler zaman ve para kaybetmenizle sonuçlanacak hatalı bir seçime sizi götürebilir. Bu nedenle Konya’ da psikolojik yardım alacağınız psikolog – psikolojik danışman veya cinsel terapiste karar verirken daha önce yardım almış danışanların yorum ve tavsiyelerini yazımızdaki diğer maddelere ek olarak dikkat almak önemlidir.



6. PSİKOLOG – PSİKOLOJİK DANIŞMAN İLE PSİKİYATRİST AYRIMI

Psikolog- Psikolojik Danışman ve Psikiyatrist meslek tanımlarını ve kapsamını bilmek psikolojik yardım alacağınız kişiyi tercih etme konusunda son derece önemlidir. Psikolog; yurt içi üniversiteler veya YÖK tarafından denklik verilen yurt dışı üniversitelerin Psikoloji lisans bölümlerinden mezun olmuş kişidir. Psikolojik Danışman; Yurtiçi üniversiteler veya YÖK tarafından denklik verilen yurt dışı üniversitelerin Psikolojik Danışma ve Rehberlik lisans bölümlerinden mezun olmuş kişidir. Psikiyatrist; Yurtiçi üniversiteler veya YÖK tarafından denklik verilen yurt dışı üniversitelerin Tıp Fakültesi Lisans Programına ek olarak Psikiyatri alanında uzmanlık eğitimi almış kişidir.

Tanı Koyma ve İlaç Yazılması; yalnızca psikiyatri uzmanları tarafından yapılabilmektedir. Bu nedenle, tanı koyulması veya ilaç yazılması beklentisi içerisindeyseniz bir psikiyatristten yardım almanız daha doğru olacaktır. Ancak birçok psikolojik sorun için psikiyatri ilaç tedavisine ek olarak psikiyatrist yönlendirmesiyle psikolog-psikolojik danışman yardımı alınması sorunların çözümünü daha da kolaylaştırmaktadır.



7. KONYA’ DA PSİKOTERAPİ ALACAĞINIZ PSİKOLOG, PSİKOLOJİK DANIŞMAN VEYA CİNSEL TERAPİSTİN SEANS ÜCRETİ:

Konya’ da psikolog, psikolojik danışman veya cinsel terapist ararken son olarak dikkat edilmesi gereken konu fiyat konusudur. Çoğunlukla psikolojik danışma ve psikoterapide sorunların çözümü tek seansla mümkün olmadığından ve bir süreç gerektirdiğinden kişinin bütçesine uygun bir uzmanı tercih etmesi doğru olacaktır.

Ancak psikolog- psikolojik danışman veya cinsel terapist ararken dikkat edilmesi gereken diğer kriterlerden sonra bu kritere bakmak daha doğru olur. YÖK denkliği olmayan yurtdışı bir üniversiteden mezun olup geçerli bir diploması olmayan birinden ya da hiçbir terapi eğitimi almamış olan birinden sırf uygun ücret diyerek yardım almak da zamanınızın ve paranızın boşa gitmesine yol açacaktır.



Konya’ da psikolog – psikolojik danışman veya cinsel terapist ararken dikkat edilmesi gerekenleri ele aldığım bu yazımı detaylı okuyarak seçiminizi yapmanızı öneririm. Aksi halde zaten psikolojik yardıma ihtiyaç duyan ve hassaslaşmış olan bir kişi için, yanlış kişilerden alınacak psikolojik yardım, yarar yerine zarar da verebilir, işlerin daha da kötüye gitmesine sebep olabilir. Tüm bunlara ek olarak yanlış kişilerden alınacak psikolojik yardım, psikolojik yardım süreçlerine olan inancınızı da zedeleyerek gerçekten yardım alabileceğiniz ve çözümü bulunan birçok konuda yardım almamanıza yol açabilecektir. Bu da yaşamınız ve geleceğiniz için büyük bir risktir.

Fatih UĞUR
Klinik Psikolog
www.fatihugur.com.tr
www.optimumailedanismanlik.com
www.optimumpsikoloji.com
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fatih UĞUR Fotoğraf
Psk.Fatih UĞUR
Konya (Online hizmet de veriyor)
Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi57 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Fatih UĞUR'un Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında '7 Maddede Konya’ da Psikolog, Psikolojik Danışman, Cinsel Terapist veya Aile Danışmanı Ararken Dikkat Etmeniz Gerekenler' başlığıyla benzeşen toplam 42 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Down Sendromu Nedir? Mayıs 2017
► Sınav Kaygısı Ocak 2016
► Gerçeklik Terapisi Ocak 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:07
Top