2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Muhabbet Kuşu Sesleri ve Muhabbet Kuşu Seslerinin Anlamı ,muhabbet Kuşu Konuşturma Yöntemleri Öz-Vet Veteriner Kuş Eğzotik Pet Cerrahi Merkezi
YAZI #4325 © Yazan Vet.Hek.Tolgay AYTAR | Yayın Şubat 2018 ÇOK OKUNUYOR
MUHABBET KUŞU SESLERİ VE MUHABBET KUŞU SESLERİNİN ANLAMLARI?
ÖZ-VET LİNE EĞZOTİK KUŞ PET CERRAHİ MERKEZİ HİZMETTE 26.YIL 02323881770-02323881764

Bu makalemizde muhabbet kuşu sesleri ve muhabbet kuşu seslerinin anlamlarını bulabilirsiniz. Farklı tipte muhabbet kuşu sesleri kaydınız bulunuyorsa lütfen bize iletin bizde bu makalemize ekleyelim. İyi okumalar dileriz!
Muhabbet kuşları evimizin vazgeçilmez neşeleridir. Rengârenk halleri ve neşeli ötüşleri ile ailemizin minik üyeleridirler. Papağan ailesinin küçük üyeleri olan muhabbet kuşları, papağanlar kadar olmasa da konuşmaları ve çıkardıkları sesler ile meşhurdurlar. Doğal yaşamlarında 200-300 kuşluk sürüler halinde yaşayan bu papağan türü kuşlar, birbirleriyle haberleşmek ve doğal kaynakları birbirlerine anlatmak için farklı sesler çıkarırlar.
Evcil muhabbet kuşları, doğal ortamdaki hem cinsleri ile aynı özelliktedirler. Aile bireyleri olarak, muhabbet kuşlarının her çıkardığı ses bize hoş gelse de çoğu zaman hangi sesin ne anlama geldiğini fark edemeyiz.
Muhabbet kuşlarının aktifliğine ve öğrendikleri kelimelere göre, çıkardıkları sesler farklılık ve çeşitlilik gösterebilir. Listemizde neredeyse her muhabbet kuşunun çıkarabildiği ve ortak olan sesleri sizler için derledik. Bu seslerin ne anlama geldiğini okuyabilir, aynı zamanda her bir sesi dinleyebilirsiniz.
1-Muhabbet Kuşu Sesi – Goygoycu Ötmeler
Muhabbet kuşu sesleri arasında duyduğunuzda en çok mutlu olmanız gereken ses bu sestir. Çünkü, bu ses muhabbet kuşunuzun rahat ve mutlu olduğunda çıkardığı sestir. Muhabbet kuşları bu sesi uykuya geçmeden, kendilerini temizledikleri zaman ve müzik dinlediklerinde çıkarırlar.
Muhabbet Kuşu Sesi-Goygoycu Ötmeler Dinle
2-Muhabbet Kuşu Sesi – Tiz Ciyaklama
Muhabbet kuşunuz bu sesi çıkarıyorsa, sebebi stresli veya korkmuş hissetmesidir. Bu sesi çıkarmalarının bir diğer sebebi ise ilgi beklemeleridir. Kendilerini umursanmaz hissettiklerinde veya sizi kaybettiklerini düşündüklerinde bu sesi çıkartırlar.
Muhabbet kuşları doğal hayatlarında bu sesi birbirlerini bulmak için kullanırlar. Kaybolan bir muhabbet kuşu bu sesi takip ederek sürüye tekrardan dâhil olur.
Muhabbet Kuşu Sesi – Tiz Ciyaklama Dinle
Ses oynatıcı
3-Muhabbet Kuşu Sesi – Islık Çalma
Muhabbet kuşunuz, kafesinde mutlu ve güvenli hissediyorsa bu sesi çıkarabilir. Güneş doğuş ve batışlarında, mutlu oldukları günün herhangi saatinde ıslık çalabilirler. Muhabbet kuşu sahiplerinin en hoşlandığı seslerin başında gelir.
Muhabbet Kuşu Sesi – Islık Çalma Dinle
Ses oynatıcı
4-Muhabbet Kuşu Sesi – Heyecanlı Babacık
Muhabbet kuşu bu sesi çıkartırken, başını aşağı ve yukarı sallar. Bu hareketi memnuniyetini sergilemek için yapar.
Muhabbet Kuşu Sesi – Heyecanlı Babacık Dinle
Ses oynatıcı
5-Muhabbet Kuşu Sesi – Taklitçi Sesler
Muhabbet kuşları doğuştan tiyatrocudurlar. Belirli bir frekanstaki sesi uzunca bir süre dinlerlerse o sesi taklit edebilirler. Cep telefonu melodilerini, gülüşleri ve trafiğin sesi gibi çok da güzel olmayan sesleri taklit etmek muhabbet kuşumuzun yetenekleri arasındadır.
Muhabbet Kuşu* – Kapı Zili Sesi
Ses oynatıcı
Muhabbet kuşu seslerinde örnek sesleri dinlediyseniz bir de muhabbet kuşu seslerinin kategorilerine bakabiliriz.
Temelde muhabbet kuşu sesleri 9 farklı kategoride ele alınabilir.Bunları şu şekildedir.
Muhabbet kuşu sesleri:
1. Muhabbet kuşu sesleri – “Şu an kızgınım”
2. Muhabbet kuşu sesleri – “Melodili ötüş”
3. Muhabbet kuşu sesleri – “Gagasını sürtme”
4. Muhabbet kuşu sesleri – *“Gevezelikler”
5. Muhabbet kuşu sesleri – “İletişime Geçme Sesleri”
6. Muhabbet kuşu sesleri – “Titrek Sesler”
7. Muhabbet kuşu sesleri – “Stresli Yardım Çağrısı”
8. Muhabbet kuşu sesleri – “Taklitçi Sesler”
9. Muhabbet kuşu sesleri – “Click Sesleri”
1-Muhabbet Kuşu Sesi – Şu an kızgınım
Muhabbet kuşları gevezelik etmeleriyle meşhur olsalarda bölgeleriyle alakalı net bir çizgi çizerler. Özellikle erkek muhabbet kuşları bölgeleri eşleri, yuvaları ve yiyecekleri söz konusu olduğunda savunmacı davranmaktadırlar. Bölgesi ihlal edilirse*çıkardıkları seslerle kızdıklarının işaretini hemen verirler.
2-Muhabbet Kuşu Sesi – Melodili ötüş
Muhabbet kuşları belirli bir şarkı melodisini taklit etmede çok başarılılardır. Düşük ve yüksek nota geçişlerini taklit ederek ötüşleriyle şarkı söylerler.
3-Muhabbet Kuşu Sesi – Gagasını sürtme
Kendini güvende ve rahat hisseden muhabbet kuşları uykuya dalmadan bu sesleri çıkarabilirler. İki gaganın birbirine sürtmesiyle elde edilen bu ses biraz rahatsız edici olsa*da muhabbet kuşunuzun kendini güvende hissettiğinin bir göstergesidir.
4-Muhabbet Kuşu Sesi – Gevezelikleri
Muhabbet kuşları uzun süre duydukları kelimeleri tekrarlamarıyla meşhurdurlar. Bu kelimeleri tekrar tekrar söylerken arada farklı sesler de çıkartırlar. Kelime tekrarı ardından ses ardından tekrar kelime tekrarı şeklinde olan*bu döngüleri gevezelik olarak adlandırabiliriz
6-Muhabbet Kuşu Sesi – İletişime Geçme Sesleri
Eğer muhabbet kuşunu sizi özlerse veya farklı bir muhabbet kuşunun sesini duyarsa iletişim sesi çıkarabilir. Doğal yaşamlarında bu şekilde anlaşan muhabbet kuşlarının çıkardığı iletişim sesi uzun ve monoton bir sestir.
8-Muhabbet Kuşu Sesi – Stresli Yardım Çağrısı
Doğal hayatlarında birbirlerini uyarmak ve yardım çağrısında bulunmak için bu sesi çıkarırlar. Özellikle yılan gibi yırtıcı hayvanların varlığını ses çıkararak sürünün diğer kalan bireylerine haber
9-Muhabbet Kuşu Sesi – Click Sesi
Sık olmasa da muhabbet kuşlarının mutlu olduklarında çıkardıkları seslerden biri de click sesidir.

BİZ KİMİZ ? Hizmette 26.yıl..
İZMİR VETERİNER KUŞ EĞZOTİK PET MERKEZİ OLARAK HİZMETİNİZDEYİZ
02323881770 -02323881764
Merkezimizde 4 veteriner Hekim 2 veteriner teknisyeni 1 yardımcı personel bulunmaktadır.
Öz-Vet Line Merkezimiz Kuş , Su Kaplumbağası, , İguana , Hamster ,Tavşan,,Papağan,Tavşan ,Guina Pig , Muhabbet Kuşu gibi evcil hayvanların tüm sağlık ihtiyaçlarını karşılayacak teşhis ve tedavi ekipmanlar ile
donatılmıştır .Uzmanlarımız ayrıca bu konuda yeterli bilği ve deneyime sahiptir Merkezimizde üst seviyede yüksek teknoloji cihazları kullanıyoruz.Endoskopi,Ultrasonografi,Cr Djital görüntüleme Cihazı,Operasyonlarda Narkoz işleminde Kapalı Entübasyon cihazları,Yüksek işlevselliği olan Terraryum üniteleri ve Yoğun Bakım Küvez ayrıca Kuş Ekzotik Reptillerden “KAN” alınarak kanın biyokimyasına bakabilen özel cihazlar vs kullanıyoruz bütün bunlar teşhislerimizi ve tedavimizi güçlendirmektedir.
-Veteriner Hekim/ Tolgay Aytar Öz-Vet LİNE kurucu Veteriner Hekimi İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi mezunudur.Uluslararası Kuş Veteriner Hekimleri Birliği /Association of Avian Veterinarians (AAV), Veterinary Information Network (VIN) ,WSAVA, TSAVA,WWF(Doğal Hayatı Koruma),izmir Veteriner Hekimler Odası gibi kuruluşlara üyedir.Veteriner Klinik Bilimler Uzmanıdır ve 26 yıllık Veteriner hekimdir.
-Veteriner Hekim/Aslı Varol Uluslararası Kuş Veteriner Hekimleri Birliği /Association of Avian Veterinarians (AAV),WWF(Doğal Hayatı Koruma),Veterinary Information Network (VIN),İzmir Veteriner Hekimler Odası gibi kuruluşlara üyedir.
17 Yıllık Hekimdir.
"Öz-Vet Line Veteriner Kuş Eğzotik Pet Merkezi’nin telefon ve elektronik posta yolu ile teşhis ve tedavi hizmeti yoktur. Bunu etik bulmadığımızı ve hayvan sahiplerinin bu tür yollara başvurmamasını önemle rica ederiz. Bizim birinci görevimiz "zarar vermemektir".Getirmenizi öneririz..
ÖZ-VET LİNE VETERİNER KUŞ EKZOTİK PET /Genel Hizmetler
1-Kuşlarda Fizik Tedavi
2-Kuşlarda UV Işın tedavisi 15-30 dk süre
Kuşlarda Terraryum ve özelikle kuşlar İçin hazırlanmış 6 adet yoğun bakım ünitesi kullanmaktayız..
3-Kuşlarda Koruyucu Hekimlik/Klamidya ve parazit testi
4-Kuşlarda Dahiliye Muayene
5-Kuşlarda Cerrahi/Gaz anestezisiyle kapalı entübasyon cihazları ile kırıklarda Titanyum plaka vidalama çivi atel uygulamaları uyğulamaları ve yumuşak doku operasyonları,özel bandaj yakalık uyğulamaları.
6-Kuşlarda Doğum Cerrahi müdehale
7-Kuşlarda Endoskopi
8-Kuşlarda Ultrasonografi.
9-Kuşlarda Kardiyoloji - EKG
9-Kuşlarda Dermatoloji Tedavi Numune kazıntı tüy toplama,Mikroskobik bakı,wood ışık tarama cihazı vs
10-Kuşlarda Kemoterapi,lipom ve kötü huylu tümör tedavi proğramları.
11-Kuşlarda serum uygulaması damar içi deri altı özel aparatlarla iv-sc
12-Kuşlarda Veteriner Ağır Cerrahi operatik uyğulamalar.
13-Kuşlarda kas içi Enjeksiyon genel lokal sedasyon narkoz uygulamaları.
14-Kuşlarda Bilgisayarlı Röntgen - CR
15-Kuşlarda Geriatrik Bakım
Kuşlarda Gaga Tırnak kesimi törpülenmesi özel cihazlı uygulama,Kuş Gaga Kırıklarında Kanat Ayak kırıklarında Kuş Veteriner Cerrahisi uygulanmaktadır.
16-Kuşlarda Mikroçip ve Elektro Koter uyğulanması
17-Kuşlarda Temassız Isı Ölçüm
18-Kuşlarda Göz Kulak Sinüs Ağız İçine Özel Kameralı Cihazlarla Bakılmaktadır
19-Kuşlarda Kanat Ayarı ve Hasarlı Tüy Köklerinin Cerrahi İşlemle Tedavisi.
20-Kuşlarda Cinsiyet Numune Tahlili Kan veya Tüyden DNA testi yapılabilmektedir lütfen bizi arayınız.
21-Yoğun bakım Oksijen Nem Isı Üniteleri
22-Kuşlarda bakteriyolojik patoloji vs örnek Numune alınması..
23-Güvercin Klinik muayene Koruyucu hekimlik mikrobiyoloji patoloji Viral Aşı vs TEŞHİS TEDAVİ hizmetleri sunmaktayız.
24-Kuş ve ekzotiklere ilaç ve majistral (Karışım)ilaçlar hazırlayarak vermekteyiz.
25-Kuşlarda Özel Gaga bakımı ve Problemlerinde Özel cihazlarla Düzeltme ve Cerrahi işlem uyguluyoruz.
26-Hobi tavukçuluğu,güvercin yetiştiriciliği ve diğer kanatlı dostlarımızın karşılaştıkları problemlerin giderilmesinde yardımcı oluyoruz.Amacımız kanatlı dostlarına profesyonel anlamda yardımcı olmak,bu konuda bilgi ve hizmet eksikliğini gidermeye çalışmak.kanatlı dostlarına profesyonel anlamda yardımcı olmak amacıyla İzmir,Manisa,Aydın,Denizli vs Güvercin,Papağan,Kanarya Muhabbet Kuşu Kanatlı üreticilerinin yoğun ölüm ve bakımları hakkında sorunlarına teknik danışmanlık yapmaktayız.
Bu konuda kanatlı otopsi,mikrobiyolojik,bakteriyolojik,patolojik,klinik inceleme vs yöntemlerle teşhis tedavi danışmanlık hizmetleri vermekteyiz.
27-Kanatlı sağlığı konusunda ilaç ve güvercin aşıları izmir Merkezimizden temin edebilirsiniz.
ÖZ-VET LİNE KUŞ EKZOTİK PET /LABRATUVAR HİZMETLERİ
1-Kuşlarda Exzotik ve Reptillerde Kan Alma Biyokimyasal Analizler ve Elektrolitler için kullandığımız Hassas kan ölçüm cihazları Kullanmaktayız AST -ALB-TP-GLU-CA-PHOS-NA-K-CL-CPK-TBA-UA dır...
*Kullandığımız kan makinaları İngiliz ve Amerikan markalıdır ölçüm değerliği tamdır
*veterinary clinical analyzer *Efa yüksek hassasiyet tam otomatik sistem dahili QC ve kalibrasyon ve Idexx Marka Kullanmaktayız
*Point-Of-Çare/POC Yüksek keskinli ve hassasiyetlidir.
*Kuş,excotic,reptil tam kan ,serum ve plazma ile çalışabilme imkanı sunmaktadır.
*Biyokimyasal+Electrolyte+endokrin çalışma.. Bu Kan tahlilleri TEŞHİS ve TEDAVİLERİMİZDEKİ BAŞARIYI ARTIRMAKTADIR...
2-Kuşlarda Meğabacteri Testi /Dışkı veya Kursak Sıvısı
3-Kuşlarda Bakteriyolojik Muayne
4-Kuşlarda Salmonella,E.coli ,Klepsiella spp vs İzalasyon İdentifikasyon
5-Kuşlarda Mantar Mikroskobik Bakı(Kulak kazıntısı,Tracheal sıvan,Sinüs svab,Tüy Örnekleri
6-Kuşlarda Su Analizi /Bakterijiyolojik ve Kimyasal İçtiği Su Örneği )
7-Kuşlarda Parazitolojik Testler /Endo ve Ekto Parazitler
8-Kuşlarda Gaga Uyuzu /Makroskobik ve Mikroskobik Doku Kazıntısı
9-Kuşlarda Deri Uyuzu /Makroskobik ve Mikroskobik Tüy Örneği
10-Kuşlarda Mikrobiyoloji /Gram Boyama Kültür Ve Antibiyogram
11-Kuşlarda Dışkı Tahlili /Kameralı Mikroskop
12-Kuşlarda İdrar Tahlili /Cihaz "Idexx" + Kameralı Mikroskop
13-Kuşlarda Deri Kazıntısı Analizi /Woods, Deri Mikroskobu, Kameralı Mikroskop,uyuz,Mantar Testi
14-Kuşlarda Patoloji /Antlaşmalı kanatlı Laboratuvar
15-Kuşlarda Sitoloji /Antlaşmalı Laboratuvar
16-Kuşlarda Kuşlarda Alerji Testleri
17-Kuşlarda Tüy Dökülmesi/PBFD Testi
18-Kuşlarda Hormon Testleri yapılmaktadır.

Veteriner Hekim
Tolgay Aytar

Acil kuş veterineri,Ankara izmir İstanbul Eskişehir Marmaris Manisa Kuşadası Çeşme Antalya Bodrum Denizli Aydın kuş veteriner ,muhabbet kuşundan papağandan tavşandan hamster dan kanarya güvercinden iğuana dan anlayan veteriner,istanbul İzmir İğuana Veteriner,Tavşan Ankara izmir İstanbul Eskişehir Marmaris Manisa Aydın Denizli Kuşadası Çeşme Antalya Bodrum Aydın,Denizli kuş muhabbet kuşu papağan tavşandan hamster güvercin kanarya iğuana dan anlayan veteriner, Ankara izmir İstanbul Eskişehir Marmaris Manisa Kuşadası Çeşme Antalya Bodrum Denizli Aydın ,Kuş Veteriner Telefonları telefonu,papağan hastanesi,Ankara izmir İstanbul Eskişehir Marmaris Manisa Kuşadası Çeşme Antalya Bodrum kuş hastanesi,Ankara izmir İstanbul Eskişehir Marmaris Manisa Kuşadası Çeşme Antalya Bodrum kuş tavşan muhabbet kuşu papağan tavşan hamster güvercin kanarya iguana veterineri,Ankara izmir İstanbul Eskişehir Marmaris Manisa Kuşadası Çeşme Antalya Bodrum Denizli Aydın Kuş Veterinerleri,Ankara izmir İstanbul Eskişehir Marmaris Manisa Kuşadası Çeşme Antalya Bodrum Denizli Aydın Kuş Veteriner Telefonu,Ankara izmir İstanbul Eskişehir Marmaris Manisa Kuşadası Çeşme Antalya Bodrum Denizli Aydın ,Kuş kuş muhabbet kuşu papağan tavşandan hamster güvercin kanarya iğuana Hastanesi
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Tolgay AYTAR Fotoğraf
Vet.Hek.Tolgay AYTAR
İzmir
Veteriner Hekim
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi56 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Vet.Hek.Tolgay AYTAR'ın Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Muhabbet Kuşu Sesleri ve Muhabbet Kuşu Seslerinin Anlamı ,muhabbet Kuşu Konuşturma Yöntemleri Öz-Vet Veteriner Kuş Eğzotik Pet Cerrahi Merkezi' başlığıyla benzeşen toplam 66 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


07:07
Top