2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Bölgesel Zayıflama! mı Acaba?..
YAZI #4639 © Yazan Dyt.Muhammed Yasir ASLANER | Yayın Mart 2018
Günlük hayatımızda sıkça karşılaştığımız konulardan biri, şüphesiz ki bölgesel zayıflama konusudur. Özellikle biz beslenme uzmanlarından bu konudaki talepler oldukça fazladır. ''Şu göbeği eritmek için ne yeyip ne içelim hocam?'' , ''Ya ben basenlerimden kilo vereyim ama yüzüm gözüm aynı kalsın.'' gibi birçok örnek saymak mümkün. Peki nedir bu işin aslı? 👀

Bu konuyu doğru kaynaklardan araştıranların cevabı çoktan söylediklerini duyar gibiyim, maalesef bu bir halk efsanesi olarak ortaya çıkmış ve hızla yayılmıştır. Daha da kötüsü, zamanla bir pazarlama konusu haline getirilerek piyasası bile oluşmuştur. 😔

Evet, diyetle veya egzersizle bölgesel zayıflama yapmak diye bir şey yok! Vücudunuzun belli bir kısmını daha çok çalıştırarak o bölgedeki yağ yakımını sağlayamazsınız. Aynı zamanda hiçbir gıdanın da vücudun belli bir bölgesindeki yağları yakması gibi bir özelliği yoktur.!




''Ama benim spor hocam dedi ki, günde şu kadar mekik çekersem karın bölgesindeki yağlarım erirmiş!''

Öyleyse üzgünüm, spor hocanız uzman olmadığı bir konuya el atmış ve sizi de yanlış yönlendirmiş. Karın kaslarınızı çalıştıran egzersizler ile yalnızca o bölgenizdeki kasları güçlendirirsiniz, bu da elbette karın bölgenizin daha sıkı görünmesini sağlayabilir. Fakat göbek yağlarınızı eritmez!


👉 Yapılan egzersizlerin veya uygulanan diyetlerin vücudunuzun hangi kısmındaki yağları eriteceğini ne spor hocanız belirleyebilir ne de beslenme danışmanınız; tam aksine bunu yine vücudunuz belirler. Vücudunuzun bunu belirlemesinde ise genleriniz büyük ölçüde rol oynar. Çoğu insanda egzersiz veya diyet sonrası yağ yakımı, vücudun tüm bölgelerinde gerçekleşir.

👉 Vücudun bazı bölgeleri yeterince kanlanmıyor olabilir, bu durumda o bölgedeki metabolik olaylar da vücudun diğer kısımlarına göre daha yavaş gerçekleşiyor olabilir. Bu durum ise belirli masaj teknikleriyle veya başka yöntemlerle önlenerek o bölgenin kan akışının hızlandırılması sağlabilir, bu sayede metabolik olaylar hızlanabilir ve yağ yakımı işlemleri de bir miktar düzene girebilir.

👉 Kısaca özetlersek, vücut tipimizi daha çok genlerimiz belirler. Diyet veya egzersizlerle vücudumuzdaki bölgesel yağ dağılımını kontrol etmek bizim elimizde değil. 😉
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Muhammed Yasir ASLANER'in Yazıları
► Yeşil Çay ile Zayıflama Dyt.Nursel EROĞLU
► Zayıflama İlaçları Dyt.Aydın GÜL
► Zayıflama Diyetleri Dyt.Turgay KÖSE
► Doğru Zayıflama Stratejileri Dyt.Zeynep Işıl KÜÇÜKGÖNCÜ
► Glisemik İndeks ve Zayıflama Dyt.Atilla ZEYREK
► Zayıflama Diyeti ve Leblebi Dyt.Atilla ZEYREK
► Metabolizma Hızı ve Zayıflama Dyt.Elvan ODABAŞI
► Diyet Yapmadan Zayıflama Dyt.Gizem ŞEBER
► Gi Diyeti: Son Zayıflama Diyetim Dyt.Beste ALİMERT
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Bölgesel Zayıflama! mı Acaba?..' başlığıyla benzeşen toplam 64 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:57
Top