2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Detoks Yalanları!
YAZI #6278 © Yazan Dyt.Mahir KALABAY | Yayın Şubat 2020
Herkes içten içe hızlı, sağlıklı ve çok uğraştırmadan zayıflatan sihirli bir değnek istiyor. Sihirli değnek yoktu belki ama işi detoksla büyülü bir havaya sokabilirdik. Yoksa şok diyetler yenilir yutulur cinsten değildi.
—————————-
Detoks bir zayıflama ve kilo verme yöntemi değildir.
Peki detoks nedir?
Detoks, toksinlerin yani zehirlerin vücuttan atılması demektir. Böylelikle bedensel bir temizlik ve arınma gerçekleşir. Detoks size sağlıklı bir hayat sunar ve hastalıklara yakalanmanızı engeller. Çünkü toksinler vücudun asitlik düzeyini arttırır. Bu asidik ve oksijensiz ortam hastalıklara yaşam alanı oluşturur ve sizi bir güzel hasta eder. Dr. Otto’ya 1931 yılında Nobel’i kazandıranda bu bilgiydi. ———————————-
Vücudumuzun kendi detox mekanizması vardır. Lakin bu toksik dünyada bu sisteme destek almakta elbette fayda var. Detoks bir çok şekilde yapılabilir.
1. Hava ve Nefes ile
2. Su ile
3. Besinler ile
4. Egzersiz ve masaj ile
En etkili detoks hava kullanılarak nefes egzersizleriyle yapılandır. Besinlerin detoks etkinliği ise son sıralardadır. Besinsiz haftalarca dayanabilirsiniz, susuz günlerce ama havasız bir kaç dakikayı geçemezsiniz. Yani duş almakta bir detokstur, doğru su içmekte, doğru nefes almakta, tai chi yapmakta, Masajda... ——————————————
Belkide çoğu kişi bunları ilk defa duyup şaşırmıştır. Çünkü detoks kelimesi besinler dahada doğrusu zayıflama ile o kadar ilişkilendirilip büyülü bir hale getirildi. Detoks demek eşittir kilo vermek şeklinde yanlış bir algı oluşturulmuş durumda. Evet evet biliyorum, internet onlarca kilo verdirdiğini idda eden özel detoks tarifleri ve Detoks diyetleri ile dolu. Ama malesef zayiflamaya etkisi yok varsada duş almaktan daha etkili değil. Detoks amacından koparılıp, çarpıtılıp, suistimal edildi yetmedi iftira atıldı ve itibarsızlaştırıldı.
Herkes içten içe hızlı, sağlıklı ve çok uğraştırmadan zayıflatan sihirli bir değnek istiyor. Sihirli değnek yoktu belki ama işi detoksla büyülü bir havaya sokabilirdik. Yoksa şok diyetler yenilir yutulur cinsten değildi. Sağlıkla kalın.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Mahir KALABAY Fotoğraf
Dyt.Mahir KALABAY
Diyarbakır
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Mahir KALABAY'ın Yazıları
► Detoks Nedir? Dyt.Ayşegül YILMAZ
► Detoks Nedir? Dyt.Tuğçe SERT
► Detoks ve Menüsü Dyt.Tülin ALP
► Detoks Nedir? Dyt.Hande SEVEN AVUK
► Detoks Gerçekleri Dyt.Aysen ARICAN ÖZ
► 5 Günlük Detoks Planı Dyt.Yunus Emre UZUN
► Detoks İçin En İyi 8 Besin Dyt.Fatma GÖNEN
► Detoks Diyeti Önerileri Dyt.Müge ÜLKER
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Detoks Yalanları!' başlığıyla benzeşen toplam 15 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Kilo Verme - Obezite Ocak 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


09:35
Top