2007'den Bugüne 92,310 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ramazan Ayında Alınan Kilolara Bu Detoks ile Elveda! Ramazan Bayramı’nda Detoks ile Yenilenin! Bayram Detoksu ile Yenilenin! Bayramı Detoks ile Kilolara Elveda!
MAKALE #20584 © Yazan Dyt.Derya FİDAN | Yayın Haziran 2019 | 1,804 Okuyucu
Ramazan Ayında Alınan Kilolara Bu Detoks ile Elveda!
Ramazan Bayramı’nda Detoks ile Yenilenin!
Bayram Detoksu ile Yenilenin!
Bayramı Detoks ile Kilolara Elveda!

“Ramazan ayında uzun süren açlık ve iki öğüne düşen beslenme düzeninden çıkıp, normal beslenme düzenine geçerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır” diyen İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, bayramı sağlıkla geçirebilmek için detoks önerisinde bulundu!

Ramazan ayında yavaşlayan metabolizma hızımızı, bayramda artırırken oluşabilecek sindirim problemlerinden korunmak adına, dikkat edilmesi gereken noktalar var. Uzun süreli açlık ve iki öğüne düşen beslenme düzeninden çıkıp, normal beslenme düzenine geçerken öncelikle; aşırı yemekten kaçınmalıyız. Bayram sabahı bizleri karşılayan envai çeşit kahvaltı sofraları ve günün devamında aile ziyaretlerinde ikram edilen tatlılara; sindirim sistemimizi ve kan şekerimizi etkilemesi adına daha özenli yaklaşmalıyız.

Bayramda Nasıl Beslenmeliyiz?

Herkesin özlediği kahvaltı sofralarında bir anda yemeğe yüklenmemek besinleri iyi çiğnemek, yavaş yemek hazımsızlık yaşamanın önüne geçecektir ve doğru tercihler yapabilmeliyiz. Peynir, zeytin, yumurta, domates, salatalık gibi söğüş sebzelerden oluşan bir kahvaltı tok ve zinde hissettirecektir. Günün devamında aile ziyaretlerinde ikram edilen tatlılardan yiyebilmek için kahvaltınızda şekerli gıdalar (reçel, bal, pekmez) tercih etmemeye özen gösterin.

Ramazanda Alınan Kilolalara Detoks ile Elveda!

Misafirliklerde her ikram edilen yiyeceği yemek zorunda değilsiniz. Kırmadan reddetmenin yollarını bulmalısınız. Nasılsa bir aydır yemiyorum düşüncesi ile hareket etmek bayram sonu hüsrana uğramanıza sebep olabilir. Bayramdan itibaren eski düzeninize dönün 3 ana öğün 2 ara öğün şeklinde bir düzen oturtup, metabolizma hızınızı tekrar artırmaya yönelin. Eğer ki Ramazan ayını fazla kilolarınız ile tamamlamışsanız, sizler için metabolik hızı artırmaya yardımcı olacak bir detoks programı uygulayabilirsiniz.

Bu Önerilere Dikkat!

Bayramda ve bayram sonrasında beslenirken, öğünlerinizin lif içeriğine dikkat edin. Yiyeceklerinizi seçerken, kabızlık sorunu yaşamamak adına; sebze yemekleri, kuru baklagiller, meyveleri dengeli bir şekilde ekleyin. Şerbetli tatlılar yerine, sütlü tatlılar daha hafif atlatmanızı sağlayacaktır. Yiyeceğiniz çikolataların yerine, kuru meyveleri yanında fındık, badem ve ceviz alarak tercih etmeye özen gösterin. Gün içerisindeki su tüketiminiz ve hareketinizde size bayramı sorunsuz atlatmanıza yardımcı olacaktır. Yaz aylarında geçirdiğimiz Ramazan ve bayram günlerinde su kaybını önlemek adına her gün en az 2.5 lt su tüketmeliyiz.

Bayram Detoksu ile Ortalama 2 Kilo Verin!

İşte bayramda veya bayramdan hemen sonra üç gün boyunca uygulayabileceğiniz ve ortalama 2 kg’dan kurtulabilecek o program:
SABAH;

• 4 YEMEK KAŞIĞI KADAR YOĞURT
• 2 YEMEK KAŞIĞI KADAR YULAF
• 1 DİLİM ANANAS veya 10 ADET ÇİLEK
• 1 ÇAY K. TOZ TARÇIN VE ÇÖREK OTU

KUŞLUK;

• 1 FİNCAN BEYAZ ÇAY
• 10 ADET FINDIK veya 10 ADET ÇİĞ BADEM

ÖĞLE;

• 120 GR KADAR ET / TAVUK / 4 ADET KÖFTE / 200GR KADAR TAZE BALIK IZGARA / FIRINDA / HAŞLAMA
• MEVSİM SALATA ( NAR EKŞİSİ VE MISIR YOK)
• 1 BARDAK MADEN SUYU

ARA ÖĞÜN;

• 1 BARDAK ŞADE KEFİR
• 10 TANE ÇİĞ BADEM

AKŞAM;

• 1 BÜYÜK KASE DETOKS ÇORBA (TARİFİ AŞAĞIDA)
• 1 KASE YOĞURT
• BOL YEŞİLLİKLİ MEVSİM SALATA (NAR EKŞİSİ VE MISIR YOK) ( ZEYTİN YAĞI/AVAKADO YAĞI/HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI KULLANILABİLİR)

GECE;

1 BARDAK ILIK SUYA 2 YEMEK KAŞIĞI KADAR ORGANİK ELMA SİRKESİ KOYULSUN VE İÇİLSİN.

ARTI OLARAK GÜNDE 2 FİNCAN YEŞİLÇAY
3.0 LT SU GÜN İÇİNDE TAMAMLANMALI.

*Detoks Çorba Tarifi:

2 adet kabak + 2 dişi sarımsak + 1 adet kuru soğan + 1 adet havuç + 1 adet domates + 2 yemek kaşığı yeşil mercimek + maydanoz + dereotu + az tuz: 2 bardak su ile pişirilmeli. Arzuya göre blenderdan çekilerek tanesiz olarak tüketilebilir. Kimyon-karabiber ile tatlandırılabilir.

Dyt. Derya Fidan
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Ramazan Ayında Alınan Kilolara Bu Detoks ile Elveda! Ramazan Bayramı’nda Detoks ile Yenilenin! Bayram Detoksu ile Yenilenin! Bayramı Detoks ile Kilolara Elveda!" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dyt.Derya FİDAN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dyt.Derya FİDAN'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Derya FİDAN Fotoğraf
Dyt.Derya FİDAN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi36 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Derya FİDAN'ın Yazıları
► Kurban Bayramı Sonrası Detoks Dyt.Damla YAVUZ
► Detoks Nedir? Evde Detoks Nasıl Yapılır? ÇOK OKUNUYOR Dyt.Perran AYDEMİR
► Ramazan Bayramı Yaklaşırken Beslenme Dyt.Ayça PEKER KAHRAMANOĞLU
► Ramazan Bayramı Sonrası : Telafi Haftası Dyt.Gizem Selin KEŞLİ
► Detoks Nedir? Dyt.Ayşegül YILMAZ
► Detoks Nedir? Dyt.Tuğçe SERT
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Ramazan Ayında Alınan Kilolara Bu Detoks ile Elveda! Ramazan Bayramı’nda Detoks ile Yenilenin! Bayram Detoksu ile Yenilenin! Bayramı Detoks ile Kilolara Elveda!' başlığıyla benzeşen toplam 27 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:06
Top