2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,979 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Erkeklerde Sertleşememe Sorunun Evlilik Hayatına Yansıması
MAKALE #14559 © Yazan Nazlı ÇALIŞKAN | Yayın Nisan 2015 | 4,384 Okuyucu
Son yıllarda karşılaştığımız sorunların başında sertleşememe (ereksiyon) problemini görmekteyiz nedir bu sertleşememe (ereksiyon) ; erkekte sürekli veya ara sıra tekrarlayan cinsel ilişki için gerekli olan yeterli sertleşmeye ulaşamaması veya ulaştığı halde kısa sürede sertleşmeyi kaybetmesi koruyamamasıdır. Sertleşememe bireysel bir sorun olarak görünse de eşlerin birbirlerini bu sorundan dolayı ciddi anlamda yıprattığına şahit oluyorum. Sertleşememenin nedenlerine bir göz atacak olursak ; psikolojik (ruhsal) sinirsel ve damarsal hastalıklar hormonal rahatsızlıklar sertleşememe sorunun temelinde göze çarpmaktadır.

Sertleşememe sorununun günümüzde yaşa bağlandığını görmekteyiz bu bir hatadır. Bu işin maalesef ki yaşı yok erkek bedeni sağlıklı olduğu sürece yaşadığı her yaşta cinsel ilişkiyi yaşabilecek potansiyele sahiptir. Yani ‘bu işler artık bizden geçti’ ‘yaş kemale erdi’ gibi ifadeler sorununuzun üstüne örtmek sorununuzdan kaçmaktan başka bir şey olmayacaktır. Çevremize baktığımızda hala insanların 50’li yaşlarda evlenip balayına gittiklerini hata ve hatta çocuk sahibi olduklarını görmekteyiz bu nedenle 40’lı 50’li yaşlarda görülen sertleşememe sorununun da yaşı bahane etmek sadece sorunun çözümünden kaçmak olacaktır

Toplum tarafından yadırganma , cehalet . erkeklik gururu bu sorunu yaşayan erkeklerin psikolojilerine günlük hayatına ciddi zarar vermekte travmalara şahit olmaktayız. Bu sorununun sıkıntısını birçok erkek kimseyle paylaşamaz ve sorunuyla her an her dakika boğuşarak günlerini geçirir. Bu sorununu herkesten saklamayı başaran erkek maalesef ki eşinden saklaması mümkün olmuyor. Eşine karşı yetemediğini düşünmek suçluluk duygusuna kapılmak kadına karşı erkeği daha hırçınlaştırıyor ve evde öfkeli sinirli davranışlar sergilenmeye başlıyor. Görünüşte bireysel bir sorun olan sertleşememe aile kurumuna zarar vermeye başlıyor.

Bu sorunlar dışarıya yansımıyor insanlar evlerinde sorunlarını çözmek üzere bir takım kulaktan duyma fikirleri uygulamaya başlıyorlar. Geçmiş zaman 40’lı yaşlarda bir danışanım sertleşememe probleminden gelmişti seansımızı devam ettirirken çözüm için ne gibi girişimleriniz oldu dediğimde eline ne kadar fındık fıstık cezerye geçtiyse yediğini ve hiçbir sonuç alamadığını söylemişti. Bu ve benzeri çözüm önerilerinden sonuç alamayacağınız kesindir ama bu çözüm önerilerinin şöyle bir olumsuz etkisi olacaktır. Çözüm adına attığınız her adımdan bir umut besleyeceksiniz ve bunun çözüm olmadığını gördükçe bu sorunu aşma inancınız kırılacaktır.

Türkiye’de her 10 erkekten 1 i sertleşememe problemini yaşamaktadır. Bunu Türkiye nüfusunun genel toplamında düşündüğümüz zaman ise sizinle aynı sorunu yaşayan birçok kişi olduğunu göreceksiniz evet birçok kişi yaşıyor çünkü ; sertleşmeyi engelleyen zararlı alışkanlıklar birçok erkekte görülmektedir. Bu alışkanlıklar ise ; spor yapmamak , aşırı kilo artışı, hareketli bir yaşama sahip olmamak, sigara ,alkol kullanımı,uyuşturucu madde kullanımı sertleşmemeyi tetiklemektedir. Bunlar doğrudan sertleşmeyi engellemekte fakat belirtileri varsa ve bu alışkanlıklara sahip isek sertleşmeme sorunu hayatımızda daha belirgin bir yere sahip olacaktır.

Sertleşememe (ereksiyon) probleminin en temel problemlerinden biride psikolojik durumumuzdur. O an ki ruh halimizle sertleşme paralellik gösterebilmektedir. İş hayatında bir şeylerin düzensiz gitmesi, evlilik aile hayatımızda yaşadığımız sıkıntılar, partnerlerimiz tarafından alınan bir takım olumsuz eleştiriler, yorgunluk , stres,öfke durumlarını sık sık yaşamak…vb durumlarda erkeklerde cinsel isteksizliğe neden olmakta ve zamanla sertleşememe problemi ile karşı karşıya gelinmektedir.

Görüldüğü üzere sertleşme probleminin birçok nedeni vardır. Bir başka nedense eğer erkek ilk kez cinsel ilişkiye giriyorsa ‘ya başaramazsam ?’ korkusu bir diğeri ise daha önce bir kez sertleşme problemi yaşadıysa’ ya tekrar başıma gelirse ben ne yaparım ?’korkusundan kaynaklanan tedirginlik performansta azalmaya neden olmaktadır. Bu ve benzeri sorunlarla karşılaştığınızda bir uzman desteği almaktan çekinmeyiniz. Nasıl ki bir organımız rahatsızlanıyor ve vücudumuza ve ruhumuza zarar vermeye başladığında hemen bir uzman desteğine başvuruyorsak aynı durum cinsel hayatımızdaki bütün sıkıntılar için de geçerli olmalıdır. Cinsel yaşam da ki sorunlar kendini bedeninizi ruhunuzu etkilediği gibi aynı şekilde eşinizide etkilemektedir. Cinsel yaşam evliliği besleyen ana damarlardan biridir. Nasıl diğer hastalıkların ayıbı olmuyorsa tıp ta bu rahatsızlığında bir ayıbı söz konusu değildir. Sorunlarınız karşısında kendinizle veya eşinizle boğuşmak yerine uzman desteği almanızı öneriyorum. Sağlıklı mutlu günler diliyorum.

Nazlı Çalışkan
Aile Danışmanı & Cinselterapist
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Erkeklerde Sertleşememe Sorunun Evlilik Hayatına Yansıması" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Nazlı ÇALIŞKAN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Nazlı ÇALIŞKAN'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Nazlı ÇALIŞKAN Fotoğraf
Nazlı ÇALIŞKAN
Konya (Online hizmet de veriyor)
Psikolojik Danışmanlık Yüksek Lisans Mezunu
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi50 kez tavsiye edildiİş Adresi KayıtlıTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Nazlı ÇALIŞKAN'ın Yazıları
► Eşlerarası Sorunun Temel Noktası Psk.Fatma ÇAKIR ÇALIŞKAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,979 uzman makalesi arasında 'Erkeklerde Sertleşememe Sorunun Evlilik Hayatına Yansıması' başlığıyla benzeşen toplam 36 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Erken Boşalma Nisan 2015
► İntihar ve Toplum Etkisi Şubat 2015
◊ Çocuklarla İletişim Nisan 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


00:57
Top