2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Plastik Cerrahi ile İlgili Yanlış Bilinenler
MAKALE #3618 © Yazan Op.Dr.Murat TEZCAN | Yayın Eylül 2009 | 5,525 Okuyucu
Lazer ile yüz germe bir ameliyat değildir.
Yanlış, zira genel anestezi altında yapılan ve yüz cildini soyulması anlamına gelen ve yüzde oluşan yaraların birkaç hafta içinde iyileştiği bir ameliyattır.
Estetik dikiş atılırsa iz kalmaz
Yanlış. Estetik dikiş, gelişi güzel yapılmış bir dikişe göre sadece daha az dikkat çeken daha iyi bir iz kalmasına neden olur.
Liposuction (Vakumla Yağ Alma) ameliyatı ile kilo verebilirim
Yanlış. Liposuction bir zayıflama yöntemi değildir. İdeal veya ideale yakın kilodaki kişilerin vücut konturların düzeltilmesinde yardımcıdır.
Liposuction ile 10-15 kilo yağ aldırılabilir.
Yanlış. Liposuction ile hastanın sağlığını riske armadan alınabilecek yağ miktarı 3-5 litre civarındadır.
Liposuction sonrası ameliyat olan bölgeler daha fazla kilo alır
Yanlış. Liposuction zaten aşırı yağlanan bölgelere (örneğin Basen veya göbek gibi) uygulanır. Bu durumda liposuction sonrası vücut bölgeleriniz arasında bir uyum sağlanacağı için kilo alıp vermeniz de orantılı olacaktır.
Sellülit çeşitli yöntemlerle tedavi edilebilir
Yanlış. Sellülit bir hastalık olmadığı için tedavi edilmesi veya yok edilmesi söz konusu değildir. Besinsel yöntemler, spor veya bazı cihazlar yardımıyla sadece azaltılabilir. Liposuction ameliyatı sellülitin azaltılması için kullanılan en etkili yöntemdir.
Vücutaki Çatlaklar tedavi edilebilir
Yanlış. Yerleşmiş bir çatlağı yok etmek mümkün değildir.
Botoks yılan zehiridir.
Yanlış Botoks laboratuvar ortamında bakteriler aracılığı ile oluşturulmuş bir ilaçtır.
Botoks ile kişilerin maske gibi ve hep birbirine benzeyen yüzleri olur
Yanlış. Bu Botoksu uygulayan hekimin maharetine bağlıdır. Botoks kişinin ihtiyaç ve beklentisine göre yapılmalıdır.
Buruna ameliyatsız yöntemlerle estetik yapılabilir
Yanlış. İple burun estetiği, mikro burun ameliyatı, mikrorinoplasti vb isimlerle anılan bu yöntemler üzerinde kesin bir konsensus sağlanmış, bilimsel olarak kabul görmüş yöntemler değildir. Ayrıca uzun vadeli sonuçları ve etkinlikleri kanıtlanmamıştır. Bu yöntemler burun estetiği ameliyatının alternatifi değildir.
Hapla meme büyür.
Yanlış. Hapla meme büyümez. Meme büyütme adına kullanılan güvenli kalıcı ve bilimsel tek yöntem silikon ameliyatıdır.
Yağ enjeksiyonu ile meme büyür.
Yanlış. Yağ enjeksiyonu ile meme büyütmek mümkündür ancak bu yöntemin bilimselliği ve güvenilirliği tartışmalı olduğu için silikon ameliyatının alternatifi değildir.
Benleri aldırmak tehlikelidir
Yanlış. Bir dermatolog veya bir Plastik Cerrah tarafından saptanmış, risk taşıyan benlerin, alınması değil alınmaması sizin için risk oluşturacaktır.
Bitkisel ürünler doğal ve bu nedenle de zararsızdır
Yanlış. Bir ürünün bitkisel veya doğal olması onun zararlı olmadığı anlamına gelmez. Örneğin bir çok zehir doğadaki bitkilerden elde edilmektedir
Burun ameliyatından sonra burunda çökme oluyor
Yanlış. Ehil ellerde yapılmış burun estetiği ameliyatlarından sonra böyle bir sorun olmaz.
Estetikte en iyi yöntemler en yeni yöntemlerdir
Yanlış. Bir yöntemin yeni olması sadece daha yeterince denenmediği ve uzun süreli sonuçlarının bilinmediği anlamına gelir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Plastik Cerrahi ile İlgili Yanlış Bilinenler" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Murat TEZCAN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Murat TEZCAN'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Murat TEZCAN Fotoğraf
Op.Dr.Murat TEZCAN
Bursa
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Murat TEZCAN'ın Yazıları
► Güneş ve Plastik Cerrahi Dr.Çağlayan YAĞMUR
► Plastik Cerrahide Lazer Kullanımı Prof.Dr.Serdar ÖZTÜRK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Plastik Cerrahi ile İlgili Yanlış Bilinenler' başlığıyla benzeşen toplam 58 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Burun Estetiği Eylül 2015
► Botoks Mayıs 2013
► Doğal Estetik Mayıs 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


06:48
Top