2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Sarımsak Mucizesi
YAZI #2208 © Yazan Dyt.Müge ÜLKER | Yayın Eylül 2014
Sarımsak kanserden bağışıklık sistemi hastalıklarına kadar pek çok sağlık sorununa iyi geliyor. Sağlıklı beslenmede gelelim bu mucizevi bitkinin bizler için faydalarına:
• Antioksidan özelliği bulunan sarımsak vücuttaki serbest radikalleri yani zararlı maddeleri etkisiz hale getirip, kanser yapıcı maddeleri vücuttan atarak bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Kısaca doğal antibiyotik olarak tanımlayabiliriz.
• Kandaki yüksek serum kolesterolü ve trigliserit seviyesi damar tıkanıklığı riski için tehlike oluşturmaktadır. Sarımsak kolesterol ve trigliserit seviyesini düşürücü etkiye sahiptir.
• Sarımsağın içinde bulunan kimyasal bir madde ile vücudu etkileyerek ağrı hissinin azaltması nedeniyle doğal bir ağrı kesici diyebiliriz.
• Hücrelerin tamirini kolaylaştırmaktadır.
• Böbrek taşını önlemektedir.
• Mide ve bağırsakları uyarıp faaliyetlerini artırarak hazmı kolaylaştırmaktadır.
• Uzmanlar sağlıklı beslenme programlarında sarmısaklı yoğurdun, insanları zehirlenmeye karşı koruduğunu ve sarmısağın en ince damarları dahi temizleyerek kan gitmesini sağladığını bildirmektedir.
• Sarmısak bütün salgı bezlerini çalıştırmak ve vücudu zehirlerinden temizleyerek, daha dinç ve genç kalmayla uzun yaşamayı sağlamaktadır.
• Sarımsak esansı akciğerler yoluyla dışarı atılırken bu organları ve bronşları dezenfekte edip, oralardaki mikropları öldürmekte ve astıma faydalı olmaktadır.
• Veremin iyileşmesinde de önemli bir rol oynamaktadır.
• Halsizlik ve yorgunluk için de etkilidir.
Bunları biliyor muydunuz?
o Sarımsağı yemeklerin içinde pişirirseniz, kokuya neden olan fakat bakterileri yok eden alisin maddesi çiğken daha etkili olduğu için mikropları yok etme özelliği ile birlikte yok olabilir fakat bu durum sarımsağın yararlarını kaybettiği anlamına gelmez.

o Sarımsak kokusunu gidermek için uzmanlar; kahve, bal, yoğurt veya 1 bardak süt önermektedir. Uzmanlar, özellikle maydanozun sarımsak kokusuna karşı çok etkili olduğunu söylemektedir. Ellerinizdeki sarımsak kokusunu gidermek için de, ellerinizi limon suyu ile yıkayabilirsiniz.

o Bakterilerin ölmesi, bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve kanserin önlenmesi için sarımsak çiğ tüketilmelidir fakat pişmiş sarımsağın da kolesterolü düşürücü etkisi vardır. Günde sadece 1 diş sarımsak kan pıhtılaşmasını önleyerek kalp krizi ve kalp hastalıkları riskini de azaltmış olur.

Unutmamalıyız ki sağlıklı beslenme programında tüm sebzeler ve meyveler gibi sarımsağın da yeri önemlidir. Günlük yaşantımızda sarmısak tüketimine önem vererek, mutlaka günlük beslenme alışkanlıkları içerisine pişmiş veya pişmemiş olarak yerleştirmelidir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Müge ÜLKER Fotoğraf
Dyt.Müge ÜLKER
İstanbul
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi73 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Müge ÜLKER'in Makaleleri
► Kefir Mucizesi Dyt.Zühal AYNACI BAYEL
► Yeşil Çay Mucizesi Kateşin Dyt.Serap ORAK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Sarımsak Mucizesi' başlığıyla benzeşen toplam 11 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Sonbaharda Beslenme Ocak 2014
► Ağırlık Kazanımı Ocak 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


03:48
Top