2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Detoks Programı ile Vücudunuzu Arındırın.
YAZI #2717 © Yazan Dyt.Dilay DARAOĞLU ZİROĞLU | Yayın Kasım 2015
‘Vücudum zararlı toksinlere maruz kalıyor ve sürekli kendimi huzursuz hissediyorum’ diyorsanız detoks zamanınız geldi demektir. Yapılması gereken çok basit… Antioksidandan zengin besinleri diyetiniz de arttırın ve besinlerin hazırlama ve pişirme ilkelerine dikkat edin.

DETOKS NEDİR?
Detoks; toksinlerden arınma anlamına gelen doğal tedavi yöntemidir. Toksinler, bazen hastalıklara sebep olabilecek zararda olabilirken bazen de sadece ruh halini olumsuz etkileyebilirler.

VÜCUTTA OLUŞAN TOKSİNİN SEBEBİ NEDİR?
Sık ilaç kullanmak
Sigara-alkol tüketmek
Kızartma, mangal gibi yanlış pişirme yöntemine maruz kalan yiyecekler tüketmek
Kirli havaya maruz kalmak
Fast food tüketiminin sık olması

TOKSİNLERİN VÜCUTTAKİ BELİRTİLERİ NELERDİR?
Konsantrasyon eksikliği,
Ödem problemi,
Uyanmakta zorlanma,
Sürekli hastalık hali,
Huzursuzluk,
Hafıza zayıflığı,
Gerginlik,
Tahammülsüzlük,
Yorgun ve güçsüz hissetme,
İsteksizlik

DETOKS ZAMANININ GELDİĞİ NASIL ANLAŞILIR?
Mide yanmaları, hazımsızlık-gaz-şişlik şikâyetleri, baş ağrıları, ağızdan gelen hoş olmayan kokular, kramp, uyku problemleri gibi şikâyetleri yaşamaya başladığınızda bilinmesi gereken detoks zamanınızın geldiğidir. Ancak bu belirtilen sıkıntılar başka hastalıklarında habercisi olabilir. Bu yüzden öncelikle uzmana başvurunuz; muayene sonrasında belirttiğiniz şikâyetlerin tıbbi bir açıklaması bulunamadığında o zaman detoks programını deneyebilirsiniz.

KİMLER DETOKS YAPMAMALIDIR?
Hamile ve emziren kadınlar
Yaşlılar
Kronik hastalıkları olanlar(diyabet, yüksek tansiyon hastaları…)
Kanser hastaları
Organ yetmezliği olanlar
18 yaşından küçük olanlar

DETOKS NE KADAR SÜRE UYGULANMALI?
Detoks bireye göre uygulanabileceği gibi, 3 gün ile 1 hafta arası uygulanabilir. Detoks ile ödem atımı gerçekleşeceğinden kiloda düşüşler görülecektir. Ancak detoks bir arınma programıdır ve sadece bu amaçla yapılmalıdır.
Detoks ile kilo kaybını gören bireyler de en çok yaşanan sıkıntı uzmanın kontrolünden çıkıp, habersiz detoksun süresini aşmaktır. Bu durum kişinin sağlıksız kilo vermesine; hatta sağlıksız ve yetersiz beslenmesine neden olacağından, arınma işlemi amacına ulaşamayacak, aksine sağlık problemi ortaya çıkacaktır.

DETOKS PROGRAMI HAKKINDA BİLGİ;
Toksinlerden arınma detoksu aslında zararlı toksinleri vücuttan atmak için uygulanan bir doğal tedavi yöntemidir. Bu amaç için hayvansal gıdaları ve proteini tamamen sıfırlamaya gerek yoktur. Vücutta toksin oluşturan besinleri diyetten çıkarmak ve besinleri hazırlarken ve pişirirken fırınlama, haşlama veya soteleme gibi dumana ve kızmış yağa maruz kalmayan yöntemler kullanmak yeterli olacaktır.

DETOKS PROGRAMINIZ İÇİN TÜYOLAR;
Detoks için en önemli kural; bol su için.
Güne 1 bardak ılık su içerisine limon dilimi ve 2-3 yaprak taze nane ekleyerek başlayabilirsiniz.
Önceliğiniz sigara ve alkolü bırakmak olsun
Kahve ve kafein içeren içecekleri tüketmeyin.
Kırmızı et ve işlenmiş etlere ara verin.
Yağ oranı yüksek besinleri tercih etmeyin.
Meyve ve sebzeleri kesinlikle unutmayın.
Taze yeşil yapraklılara diyetinizde mutlaka yer verin. Ayrıca sebzelerinizi az pişirerek orta dirilik kıvamını yakalarsanız vitamin desteğini daha çok alabilirsiniz.
Lif oranı yüksek besinleri programınızda arttırın.
Katkı maddelerini içeren besinlerden uzak durun.
Kızartılmış ve mangalda pişirilmiş besinlerden uzak durun.
3 ana öğün ve 3 ara öğünü detoks programınızda da unutmayın. Günü bitki çayı ile bitirin. İçerisine tarçın katılmış yeşil çay tercih edebilirsiniz. Yeşil çaydan sıkılanlar kendilerinin yapacağı detoks çayını deneyebilirler.


DETOKS ÇAYI:
Malzemeler;
2-2,5 lt su
2 adet elma
1 adet limon
1 çay kaşığı tane karabiber,
1 çay kaşığı zencefil
1 tane çubuk tarçın

Yapılışı;
Elma ve limon; kabukları ve çekirdekleri ayrılmadan 4 parçaya bölünür. Tüm malzemeler 2-2,5 lt kadar suyun içine atılır ve kaynatılır. Su, komposto kıvamını aldığında altı kapatılır. İstenildiği takdirde ılık veya soğuk tüketilebilir.

DİKKAT!
Detoks çayınız tazeliğini 2 günde yitirecektir.3. gün yeni bir çay hazırlamanız gerekmektedir.1 hafta arka arkaya günde 1 fincan tüketebilirsiniz. Diüretik etkisi olduğundan, gün içinde çok fazla idrara çıkanların içmemesini öneriyorum.

UNUTMAYIN!
Bedeninizi arındırırken zihninizi de arındırmalısınız. Bunun için meditasyon veya yogayı tercih edebilir, bol oksijen alabileceğiniz ortamlarda sabah yürüyüşleri yapabilir ve tüm bu arındırıcı günün sonunda; güzel bir duş ardından arındırıcı vücut yağınızı uygulayıp, rahat bir uykuya dalabilirsiniz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Dilay DARAOĞLU ZİROĞLU Fotoğraf
Dyt.Dilay DARAOĞLU ZİROĞLU
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi28 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Dilay DARAOĞLU ZİROĞLU'nun Yazıları
► Detoks Nedir? Dyt.Ayşegül YILMAZ
► Detoks Nedir? Dyt.Tuğçe SERT
► Detoks ve Menüsü Dyt.Tülin ALP
► Detoks Nedir? Dyt.Hande SEVEN AVUK
► Detoks Gerçekleri Dyt.Aysen ARICAN ÖZ
► 5 Günlük Detoks Planı Dyt.Yunus Emre UZUN
► Detoks İçin En İyi 8 Besin Dyt.Fatma GÖNEN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Detoks Programı ile Vücudunuzu Arındırın.' başlığıyla benzeşen toplam 26 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:42
Top