2007'den Bugüne 92,351 Tavsiye, 28,226 Uzman ve 19,981 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Hayatını Değiştir, Dünyayı Değiştir!
YAZI #3064 © Yazan Uzm.Psk.İrem BRAY | Yayın Eylül 2016
21 Eylül bütün dünyada Uluslar Arası Dünya Barış Günü olarak kutlanır. Bu özel günün amacı tüm uluslar ve halklar arasında ve dâhilinde barış idealini güçlendirmektir. Benim doğum günüm de bu güne rastlıyor. İçsel ve dışsal barış konusundaki heyecanım giderek daha artarken, bu rastlantı her yıl beni şaşırtıyor. Bu paylaşımımın esin kaynağı, Amiral William H. McRaven’ın hayatınızı değiştirerek dünyayı değiştirme konusundaki konuşması oldu.
Dünyanın Değişmesi Gerekiyor

Dünyanın değişmesi gerekiyor. Hem kişisel hem de küresel düzeyde alarm zilleri çalıyor. Bu nedenle geçen yıl Uluslar Arası Barış Günü’nde toplanan bir zirvede, Birleşik Milletlere üye devletler, yoksulluğu bitirmek, gezegenimizi korumak ve herkesin refahını sağlamak amacıyla, barışın yapı taşları olarak Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri benimsemeyi kararlaştırdılar.

Hayatımı Değiştirmek Benim Elimde

Çoğu kez, gezegenimizde yarattığımız sorunların ölçeği karşısında bireylerin çaresizlik duygularına kapıldığını hissediyorum. Amiral William H. McRaven’ın 2 yıl önce Austin’deki Teksas Üniversitesi mezuniyet töreninde yaptığı konuşma çok hoşuma gitti. Amiral, konuşmasında, bu çaresizlik duygusunun dünyaya ve kişinin kendisine faydalı olacak şekilde amaçlı bir etkinliğe dönüştürülebileceğini söylüyor. Çok zorlu bir süreç olan Deniz Komando Temel Eğitimi sırasında öğrendiklerini paylaşıyor.

Hayatımızda yaklaşık 10,000 kişiyle tanıştığımızı düşünürsek, bu kişilerden yalnızca 10’unun hayatını değiştirsek, bu 10 kişi de kendi hayatlarında 10 kişinin hayatını değiştirseler, tek bir kişi 5 kuşak içinde 100,000 kişinin hayatını değiştirmiş olur.

Amiral McRaven, Temel Deniz Komando Eğitiminden öğrenilebilecek 10 dersi şöyle sıralıyor:

1-) Dünyayı değiştirmek istiyorsanız; küçük işler başarmaya odaklanın. Başardığınız küçük işler sizi daha çok şey yapmaya teşvik eder ve büyük işlere hazırlar.

2-) Dünyayı değiştirmek istiyorsanız; bunu başka biriyle birlikte, yardım alarak yapın. Yardım istemek kötü olmadığı gibi gerekli bir beceri.

3-) Dünyayı değiştirmek istiyorsanız; insanları statülerine göre değil yüreklerine göre değerlendirin.

4-) Dünyayı değiştirmek istiyorsanız; başarısızlığa uğradığınızda takılıp kalmayın, başarana kadar yola devam edin.

5-) Dünyayı değiştirmek istiyorsanız; yaşadığınız zorluklar karşısında gücünüzü tüketmeden güçlenmeye odaklanın.

6-) Dünyayı değiştirmek istiyorsanız; bazen risklere düşünmeden atılmanız gerekir.

7-) Dünyayı değiştirmek istiyorsanız; zorluklarla yüzleşmekten korkmayın.

8 -) Dünyayı değiştirmek istiyorsanız; zor anlarda sakin kalabilmeniz gerekir.

9-) Dünyayı değiştirmek istiyorsanız; asla pes etmeyin.

10-) Tek bir kişi başkalarına umut vererek dünyayı değiştirebilir.

Ben de Yardım Alıyorum

Bu haftaki yazımda yardım bana kızımdan ve eşimden geldi. Amiralin konuşmasını ‘Evde Eğitim’ dersinde kullanmışlar. Kızım da özetini çıkardığında bana göndermişti. Bu özet bana ilham verdi. Her ikisine de teşekkür etmek isterim.

Hepimize içsel ve dışsal barış dilerim!
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
İrem BRAY Fotoğraf
Uzm.Psk.İrem BRAY
Muğla (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi40 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.İrem BRAY'ın Makaleleri
► Dünyayı Algılama Biçimimiz Dr.Psk.Ümit AKÇAKAYA
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,981 uzman makalesi arasında 'Hayatını Değiştir, Dünyayı Değiştir!' başlığıyla benzeşen toplam 8 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


03:52
Top