2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



"Eşime Karşı Ereksiyon Olamıyorum Ama Diğer Kadınlara Karşı Problem Yok"
YAZI #3098 © Yazan Uzm.Psk.Dnş.Eyüp SARI | Yayın Ekim 2016
Kadınlar erkeklere göre inanılmaz derecede güçlüler. Güçten kastım erkekler üzerindeki o sihirli etkilerinden. Erkeklerin, duygusal anlamda hayatlarına devam edebilmeleri için kadınlara ihtiyacı var. Onların onayı, desteği ve cesaretlendirmeleri kendilerinden emin yaşamalarını sağlıyor. Kadınların ilgisi ve sağladıkları rahatlık, yaşamlarındaki erkeklerin güvende olduklarını ve destek aldıklarını hissetmelerine yardım eder.

Sertleşme sorunu yaşayan Koray, yardım almak için tarafıma başvurmuştu. Seansta kendini açtıkça, çözüme giden yolda içinde bulunduğum puslu havadan çıkmama yardımcı olmuştu. Artık, eşiyle ve seks işçileriyle yaşadığı cinsel etkileşimlerin çok önemli bir gerçeği ortaya koyduğunu anlayabiliyordum.

Koray’ın yaşamındaki kadınların tümü güçlü bir kişiliğe sahipti. Eşini fazlasıyla idealleştirerek kendini değersiz hissetmeye başlamıştı, buna farkına varmadan uyum sağlayıcı davranışı da seks işçilerini küçümseyerek onların varlığında kendini çok kuvvetli hissetmesiydi. Kadınlara göre davranarak, kendi benlik değerini kaybediyordu.

Sorunun seksle neredeyse hiç ilgisi yoktu. Mesele sadece cinsel haz almak ya da erkeğin doğası gereği cinsel takviyeye gerek duyması değildi. Durum tamamen Koray’ın benlik algısıyla ve sevdiği kadının varlığında öz değerine tutunma yeteneğiyle ilgiliydi.

Hal böyleyken çözüm için direk Koray’ın benlik saygısının tedavisi akla gelse de, eşi Buket’in ihtiyaçlarını Koray’ın öz değerine tehdit oluşturmayacak şekilde ifade etmesi de çalışacağımız bir başka alan oluyor.

Bu önemli çünkü Koray’ın hikâyesinde umut işte tam da bu noktada yer alıyor. "Erkeklerin asıl istedikleri ne?’’ sorusunun yanıtı, tam olarak burada yatıyor. Yani "Seks sadece seks değil." Brandy Engler’in dediği gibi, birçok duygusal ihtiyacımızı da karşılamaya çalıştığımız da bir şey. Ya karşılamazsa? İşte bu nokta da cinsel işlev sorunları ortaya çıkmaya başlıyor ve çözüm için cinsel terapi süreci olmazsa olmazdır..


Sevgiyle Kalın...


Uzm. Psk. Dan. Eyüp SARI
Cinsel Terapist
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Eyüp SARI Fotoğraf
Uzm.Psk.Dnş.Eyüp SARI
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolojik Danışman
Aile Danışmanı
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi132 kez tavsiye edildiİş Adresi KayıtlıTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Dnş.Eyüp SARI'nın Makaleleri
► Depresyona Karşı 10 Öneri Psk.Burçak ÖZDEMİR
► Karşı Cinsle İletişim Psk.Namık ACAR
► Bonzaiye Karşı Hipnoz Dr.Psk.Mehmet BAŞKAK
► Karşı Kıyada Kalanlar Psk.Ahmet YILMAZ
► Çocuk Krallığına Karşı Psk.Cengiz TÜRKMEN
► Karşı Gelen Çocuk Psk.Evren Evrim ÖNAL
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında '"Eşime Karşı Ereksiyon Olamıyorum Ama Diğer Kadınlara Karşı Problem Yok"' başlığıyla benzeşen toplam 39 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


00:19
Top