2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Macaw Papağan-Ara Papağan-Gri Papağan -Sultan Papağan-Eclectus Papağanlarda Sağlıklı Besleme Yöntemleri/İzmir Kuş Hastanesi Öz-Vet
YAZI #3513 © Yazan Vet.Hek.Tolgay AYTAR | Yayın Nisan 2017
Eclectus Papağanımı ne ile besleyebilirim?
*
Eclectus papağanları papağanlar arasında uzman olup, diğer papağanlar için yaptığımız genellemeler Eclectus papağanlarında daima geçerli değildir. Vahşi doğada, birçok meyve, fındık ve yağmur ormanı bitkilerinin tohumlarını yiyen kanopi besleyicileridir. ekolojik araştırmalarda vahşi diyetlerinin% 80 kadarının meyve olduğu bildirilmektedir. Normal bir sindirim sisteminden ötürü lif açısından çok zengin bir beslenmeye adapte olmuşlardır. Ayrıca, β-karoten (vitamin A'ya ihtiyaç duyulduğunda dönüştürülür) ve bitki proteinleri (bazı yazarlar% 12 dm önerdi ancak bu sadece bir tahmindir ve bilimsel olarak kurulmamıştır) içeren zengin bir diyete ihtiyaç duyduklarını biliyoruz. Öte yandan diyetlerinin yağda nispeten düşük olması gerekir - bazı yetkililer% 6 dm önerirler, büyüme veya üreme sırasında% 12 dm'ye yükselirler.
Evcil Hayvan Eclectus papağanları, sağlığın korunmasına yardımcı olmak için diyetlerine eleştirel olarak bağımlıdır. Kötü beslenme karşısında sorun davranışları ve tüy takımı gibi kötü niyetli davranışlar önemli ölçüde artabilir.
*
Eklektus papağan beslenme önerileri Diyetin% 25-50'sini , eclectus papağanlar için spesifik olarak yüksek kalitede formüle edilen (peletlenmiş) bir besin olarak besleyin. Bir takım üreticiler pelet formundaki eclectus spesifik bir diyet için çalışıyorlar. Şu anda formüle edilmiş yiyecekler için uygun olan çeşitli seçenekler var, ancak Dr Mac'ın Organik Kökenleri tarafından hazırlanan orta papağan peletini öneriyoruz.
*
Papağanlarda diyetin % 40-60'ını meyve ve sebze olarak besleyin. *Yabani ekolojide papağanlar, yağmur ormanları gölgesindeki bitkilerin sebze maddeleri ve meyvelerinde geniş yelpazede bulunurlar. Subtropikal ve tropikal meyveler diyetin bu kısmının yaklaşık% 60'ını oluşturmalıdır (toplam rasyonun% 24-36'sı ). Mangal, mango, pençe, passionfruit, rockmelon, karpuz, çilek, nar, kivi, ancak az miktarda elma, armut ve portakal içermelidir. Taze, organik, mevsimlik olarak mevcut olan tropik meyvelerin tadını çıkarmak en iyisidir, ancak çözülmüş dondurulmuş meyvelerin kullanılması da çok yararlıdır.**
Papağanlarda biber ağızlarında veya dillerinde kapsaisin için uygun duyu sinirlerine sahip olmadığı için kuşlara "sıcak" tadı vermez. Bu "meyveler", sağlık açısından zengin özelliğe sahiptir ve eclectus diyetlerinin bitki bileşenine küçük porsiyonlarda eklenmelidir.
Papağanlarda Baklagil veya baklagillerdeki sebzeler bitki proteini ve lif tedarikinde çok önemlidir ve biraz yumuşatılmış civciv bezelyesi, fava fasulye, mercimek ve soya fasülyesi mükemmeldir. Meyve ve sebze bileşeninin% 10'unu (veya toplam rasyonun% 4-6'sı) oluşturmalıdırlar. Yığılmamış baklalar potansiyel olarak tehlikeli olan antimetabolitler içerir, bu yüzden baklagiller çiğ yemem öneririm.
Papağanlarda Havuç, tatlı patates ve mısır , zengin miktarda β-karotenlerin yanı sıra zengin miktarda lif içerir. Mısır nişastada çok yüksektir ve alımını her hafta birkaç kez sınırlamanızı tavsiye ederim. Havuç ve tatlı patates her gün verilmelidir!
Papağanlarda Koyu yeşil yapraklı sebzeler , β-karotenlerin mükemmel bir kaynağıdır ve karahindiba yaprağı, süt dikeni, bok choy, ıspanak ve havuç üstleri içerir. Deneyimlerime göre, onları iyice dicing edip diyetin diğer bileşenleri ile karıştırarak onların kabullerini arttırıyorum. Ancak brokoli, brussel filizi, lahana, hardal ve şalgam üstü gibi turpgillerden (brassicaceous) sebzelerden kaynaklanan yeşil sebze bileşenlerini sınırlandırmanızı tavsiye ediyorum, çünkü bu bitkiler oksalat içerir ve diğer besin maddelerinin emilimini engelleyebilirler. Büyük miktarlarda bu bitkiler sorunlara neden olabilir.

Papağanlarda Tahıllar ve tohumlar diyetin% 10'unu oluşturmalıdır. Eclectus papağanlara kuru tohum beslemeyi tavsiye ETMEYİNİZ. Ekkies Tohum filizlenmelidir!** Papağanlarda Çimlendirilmiş veya çimlendirilmiş tohum karbonhidratlar ve yağlar olarak depolanan besleyicileri çok daha çeşitli sindirilebilir besin maddelerine dönüştürerek çarpıcı biyokimyasal değişim geçirir. Kesinlikle, kuşları yiyen tüm tutsak tohumların diyetine değerli bir ektirler. Bununla birlikte, filizlenen tohumun bakteriler ve özellikle mantarlarla (kalıplar) kontamine olma potansiyeli vardır. Tohumu, önerilen konsantrasyonda 24 saat boyunca sodyum hipoklorit (Miltons Johnson & Johnson Bebek Şişesi Sanitizer solüsyonları) ile suya batırmanızı öneririz. Tohumlar daha sonra iyice durulanır ve 24 saat daha sıcak bir ortamda (22-25 ° C) bekletilir. Sonra filizlenen tohum iyice durulanır ve kuşlara beslenir. Bazı damızlıkçılar kuşların bu besin maddelerinin az miktarda tükürük tohum yüzeyinden tüketmelerini umarak son durulamadan sonra ilave kalsiyum veya genel vitamin / mineral takviyeleri ekleyecektir.
Papağanlarda Çimlendirilmiş ayçiçeği çekirdeği ve yulaf, çok çeşitli temel besin maddeleri sağlamak için yeterlidir! Bazı özel yeşil bakkaliye, salatada kullanılmak üzere çok çeşitli filizli tohumlar sunduğu için, bazı eclectus sahipleri başkasının tohum filizlenme endişesini ve çimlendirilmiş yonca, mung fasulye ya da şu anda mevcut diğer türden herhangi birini kullanmasına izin veriyor.
Papağanlarda Kahverengi pirinç oldukça sindirebilir ve önemli miktarda lif içerir. Tahıl / tohum bileşeninin dörtte biri (veya toplam günlük rasyonun yaklaşık% 2.5'u) olarak günlük beslenebilir.
Papağanlarda Fındık zengin bir yağ kaynağıdır, bu yüzden obezite ve karaciğer hastalıklarından kaçınmak için az miktarda beslenmelidirler. Bitki proteinlerinin zengin bir kaynağıdır ve oldukça lezzetlidir, bu nedenle bir tedavi olarak kullanılabilir!
Papağanlarda Ceviz genellikle aspergillus aflatoksin ile kirlenmiş olup bu da hayatı tehdit eden hepatite yol açacaktır. İnsanlar için aflatoksin düzeyleri kuşlar için tehlikeli, kuşlara da ceviz yemem.
Papağanlarda *Grit - Sindirim amaçlı olmamakla birlikte, grit kesinlikle yiyeceklerin sindiriminde önemli bir rol oynar ve iyi hazırlanmış kuş kafesiyle iyi hazırlanmış bir kalite sunmak diyet için mantıklı bir katkı gibi görünüyor.
*
Papağanlarda Çiğneme - Bazı gıdalar, sağladıkları psikolojik uyarıcı için, diyetine ekledikleri besin miktarından daha önemlidir. Papağanlar durdurulamaz çikolata ve bu, can sıkıntısı ile ilişkili sorunların hafifletilmesine yardımcı oluyor. Artık çiğ kemik, çam konileri, banksia konileri, şişe ( Callistemon spp veya Melaleuca spp ), Grevillea çiçekleri, sakız fıstığı, hakea fıstığı, güveç fıstığı ( Casurina spp ), inek saklaması çiğnemek (köpekler için) gibi "fındık" Ve doğal dalların hepsi diyet için çok faydalı eklemelerdir verilmelidir.
*
Papağanlarda Su - taze, temiz saf su her zaman sağlanmalıdır. Her gün su değiştirilmelidir ve yiyecekler veya pisliklerle kontaminasyonu önlemek için su tabakları yerleştirilmelidir. Papağanlarda Su tabakları böyle bir biçimde ve kolay temizliği kolaylaştıracak bir materyalden yapılmalıdır. Mümkün olan yerlerde içme suyu ve banyo suyu ayrı ayrı sağlanmalıdır.
Papağanlarda*Yumurta : Birçok aviculturists onların eclectus papağan yumurta yem - beyazlar mükemmel bir protein kaynağıdır, ama yukarıda özetlenen diyette bunlar gereksiz olacaktır. Yolkaları aşırı kolesterol sağlayacak ve kuşları arteroskleroz ve kalp hastalığına yatkın hale getirecektir.
*Papağanlara Bunun gibi bir diyet uygulandığında ,Papağanlara ilave vitamin veya mineral takviyesine gerek yoktur . Bu katkı maddeleri, çok tehlikeli bir diyeti "yama" haline getirmek için kullanılır ve çoğu durumda bunların kullanılması gerekmez.
Eclectus papağanlarına beslenen gıdalar son derece bozulabilir ve otururlarsa bir çok hastalığa neden olan organizmanın büyümesini destekleyecektir. Her gün en az üç kez çıkartılmalı, atılmalı ve değiştirilmelidirler.
*eclectus papağan için potansiyel bir günlük menü yaklaşık 125g dır.

Papağanlarda Kahvaltı:
Papağan topakları 15g
*Meyve ve sebze karışımı 30g
Pişmiş kahverengi pirinç 3g
Çimlenme tohumu 10g
*
Papağanlarda *Öğle yemeği:
Alternatif sebze karışımı 17g
Filizli tohum 5g
*
Papağanlarda Akşam yemegi:
Papağan topakları 15g
Meyve ve sebze karışımı 20g
Çimlenme tohumu 10g
Bir yer fıstığı veya yarım macadamia
*Porsiyonlar hazırlanıp dondurulabilir ve daha sonra beslenmeden hemen önce çözülür. Yiyecek miktarı çoğu insanın beslediğinden azdır ve kuşun en lezzetli maddeleri seçip diyetin dengesizliğini azaltma olasılığını sınırlar. Ayrıca tasarruf sağlıyor! Ancak, bir işletme düzenli olarak ekstrüros papağanının ağırlığını izlemeli ve alımı vücut ağırlığını korumak için ayarlamalı ve obezliği önlemelidir .
Bu genel bakış ile görülebileceği gibi, eclectus beslenme sanatı ve bilimi, çoğu insanın farkettiği daha karmaşık, hızla gelişen bir çaba alanıdır. Kuşlarınıza tam potansiyele erişmelerine izin verilmesi, en yüksek standartta bir diyetle beslenmeye başlamalı; zira yemek Papağanlarda kurduğumuz sağlığın en önemli parçasıdır.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Tolgay AYTAR Fotoğraf
Vet.Hek.Tolgay AYTAR
İzmir
Veteriner Hekim
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi56 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Vet.Hek.Tolgay AYTAR'ın Makaleleri
► Papağanlarda Rutin Bakım Vet.Hek.Akif DEMİREL
► Kuzu Besleme Vet.Hek.Oğuz SEYFİ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Macaw Papağan-Ara Papağan-Gri Papağan -Sultan Papağan-Eclectus Papağanlarda Sağlıklı Besleme Yöntemleri/İzmir Kuş Hastanesi Öz-Vet' başlığıyla benzeşen toplam 97 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


17:49
Top