2007'den Bugüne 92,348 Tavsiye, 28,226 Uzman ve 19,981 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Çok Hızlı Yabancı Dil Öğrenmenin Sırrı
YAZI #3784 © Yazan Uzm.Psk.İrem BRAY | Yayın Ağustos 2017
Sonunda yurt dışında yaşayan Türklerin gereksinimleri ve deneyimleri üzerine yaptığım araştırma için bilgi toplamayı bitirdim. Ortaya çıkan sorunların bir kısmını çözmeye yönelik bir e-kitap ve bir kurs hazırlıyorum. Çıkan en önemli sonuçlardan biri, günlük hayatta ciddi bir stres kaynağı olan yabancı dil engelinin aynı zamanda yalnızlık duygusunu da artırdığı yönünde oldu. Bazı kişilerin yabancı dil öğrenme konusunda diğerlerine göre daha yetenekli olduğunu düşünürüz.

Bugünkü paylaşımımda herhangi bir dili nasıl çok hızlı öğrenebileceğinizle ilgili bilimsel bulguların pratik olarak size nasıl yardımcı olacağını göstermek istiyorum. Bu bilgileri kullanırsanız genetik özelliklerinizden bağımsız olarak dil öğrenme konusunda beklenmedik şekilde ilerleme kaydettiğinizi göreceksiniz. Ama bu yıl çıkacak e-kitabımda bu paylaşımımın daha ayrıntılı şeklini de bulabilirsiniz.
Dil Öğrenmeye Engel Olan Psikolojik Bariyerler

Öncelikle çabalarınızı baltalama ihtimali olan psikolojik engelleri ortadan kaldırmalısınız:

Dil öğrenme konusundaki düşünce ve inançlarınızı belirleyin. Yararı olmayan inançlarınızın yerine size yardımcı olacak inançlar koyun.
Kendi kendinize söylediğiniz olumsuz sözleri olumlu sözlerle değiştirin.
Zihninizdeki ana dili o dil olan kişilerle ve dilin kendisiyle ilgili olumsuz duygusal bağlantıları devre dışı bırakın.
Mükemmeliyetçi tavırları bir yana bırakın ve kendinizi hata yapmaya hazırlayın.
Kendi başınıza başaramıyorsanız yardım alın.
Dil Öğrenirken Kolaylıkla Uygulanabilecek Adımlar

Artık beyninizin yeni dili öğrenmesini sağlayacak basit teknikleri uygulamaya hazırsınız:

Hangi bilgi olursa olsun, beynimizin bir bilgiyi depolaması için sizi ilgilendiren bir şeyle bağlantı kurması gerekir. Kelime dağarcığınızı geliştirmek için ilgi alanlarınıza odaklanın. Sizin için anlamı olan bir bağlam oluşturun.
Anlamasanız bile öğrendiğiniz dilde konuşulanları dinleyin. Zihniniz ritmi ve sesleri kaydedecektir.
Ana dilinize gönderme yapmadan yalnızca bu yeni dili kullandığınız bağlamlar yaratın. Örneğin seçtiğiniz bir arkadaşınızla yalnızca bu dilde konuşabilirsiniz.
Kendi kendinize yeni dilde düşünme ve hayal kurma alıştırması yapın.
Konuşun ve hata yapın.
Kendinize ana dili bu yeni dil olan bir dil ortağı seçin. O kişiyle konuşun, o da sizin hatalarınızı hiç düzeltmesin.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
İrem BRAY Fotoğraf
Uzm.Psk.İrem BRAY
Muğla (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi40 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.İrem BRAY'ın Makaleleri
► Çoklu Zeka / Öğrenmenin Sekiz Biçimi Psk.Büşra YURTSEVER
► Şehrimize Gelen 'yabancı" (Covid 19) Dr.Psk.Ümit AKÇAKAYA
► Kendi Bedeninde Yabancı Olmak Psk.Dnş.İbrahim GÜLYAŞAR
► Terbiyenin Sırrı Psk.Dnş.Kerim CANDAN
► Mutluluğun Sırrı Sol Cebinizde Psk.Dnş.İsa Özgür ÖZER
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,981 uzman makalesi arasında 'Çok Hızlı Yabancı Dil Öğrenmenin Sırrı' başlığıyla benzeşen toplam 25 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:14
Top