2007'den Bugüne 92,330 Tavsiye, 28,225 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Hemoroid Beslenme Diyetiyle Nasıl İyileşilir?
YAZI #4609 © Yazan Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU | Yayın Mart 2018
HEMOROİD BESLENME DİYETİYLE NASIL İYİLEŞİLİR?
Hemeroidin nedenleri ya da hemeroid nasıl geçer soruları sıklıkla karşılaştığımız ve Esenkent Diyetisyen firması olarak Merve Diyet uzman personeline sıklıkla sorulan soruların başında gelmektedir. Hemeroidin oluşumundan itibaren kişiye rahatsızlık vermemesi ve tekrar tekrar tetiklenerek sorun olmamasını sağlamak için yapılması gerekenin temel olarak beslenme diyetine dikkat etmek gerektiğini değerlendiriyoruz. Bu nedenle de yazımızda sizlere hemeroid diyeti de denilen hemeroidli hastaların dikkat etmesi gereken beslenme tarzlarına atıfta bulunmaya gayret göstereceğiz.

Hemeroid Diyetinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hemeroidli hastaların su tüketimine azami gayret göstermeleri ve günlük olarak 2 litrenin üzerinde su içmeleri çok önemlidir. Kayısı suyu gibi meyve suları da tüketilerek sıvı alımı arttırılabilecektir. Vücut bağışıklığını arttırmak ve güçlendirmek yanında hemeroidli hastaların sıkıntılarını gidermesi açısından bol sebze ve meyve yenilmesi de tavsiye edilmektedir. Sebzelerin vitamini kaçmaması için aşırı haşlanmaması ve meyvelerin de kabuğu soyulmadan yenmesi gerekmektedir.

Hemeroidli hastalar, hastalığın tetiklememesi ve iyileşmek için tam buğday ya da kepekli ekmek tüketimini tercih etmelidirler. Lif kaynağı besinler olarak da bilinen kuru fasülye, bulgur, nohut ve bakla gibi gıdaların tüketilmesi de faydalı olacaktır.

Bunların aksine alkol, kafeinli içecekler, rafine gıdalar, fermente edilmiş ürünler ve turşu ile baharatlı gıdaların tüketiminden uzak durulmalıdır.
Hemeroid diyeti ile ilgili detaylı bilgiyi Bahçeşehir diyetisyen firmalarından olan Merve Diyet Beslenme Danışma Merkezi ile görüşebilir ve uzman diyetisyenlerden bilgi alarak daha sağlıklı günlere merhaba diyebilirsiniz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fatma Merve KALELİOĞLU Fotoğraf
Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi166 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU'nun Makaleleri
► Hemoroid ve Beslenme Dyt.İpek AĞACA
► Diyabette Beslenme Nasıl Olmalıdır? Dyt.Şeyda Sıla BİLGİLİ
► Yeterli ve Dengeli Beslenme Nasıl Olmalı Dyt.Güneş AKYIL AYNACI
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Hemoroid Beslenme Diyetiyle Nasıl İyileşilir?' başlığıyla benzeşen toplam 40 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ketojenik Beslenme Haziran 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


20:39
Top