2007'den Bugüne 92,259 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Bir Psikiyatrist de Katıldı Kervana
YAZI #4841 © Yazan Psk.İzzet GÜLLÜ | Yayın Haziran 2018
Günaydın demek istiyorum!

"Panik atak hastalık değildir. Mide ağrısı gibi bir şeydir, bir durumdur. Siz hiç mide ağrısı hastalığı diye bir hastalık duydunuz mu?" Uğur Zeren-Psikiyatrist

İzzet Güllü bunu 15 senedir her yerde haykırıyor. Neden bugün? Bu hakikati yeni mi öğrendiniz? Geç gelen itiraf her şeyi bir çırpıda unutturabilir mi?

Sonunda itiraf etmeye başladılar. Ama yetmez. Sektörün gerek kanun önünde gerekse vicdanlarda tek tek hesap vermesi, halktan özür dilemesi de gerekir.

Sonunda itiraf etmeye başladılar. O halde sormak lazımdır:

Niye meslektaşlarınız hala bu soruna hastalık demeye; neden hasta, hastalık nitelemelerine devam ediyor?

Hastalık değilse neden bu sorunu sadece ilaçla tedaviye çalışma hatasını sürdürüyor?

Bir video çekip sadece kibar kibar "Panik atak hastalık değildir" demek yeterli midir?

Meslektaşlarınıza savaş açmanız, hata yapıyorsunuz, bu büyük hatadan dönmelisiniz demeniz gerekmez mi?

Bu yani hastalık değilken hastalık demek ve sadece ilaçla tedaviye çalışmak masum bir tercih meselesi midir?

Hekimlerin hastalık olmayan bir sorunu hastalık görmeye hakları var mıdır? Hastalık olmayan bir sorunu hastalık görmek kısa bir videoda cılız ve ürkek bir ifadeyle geçiştirilecek bir hata mıdır?

Mide ağrısı tek bir belirtidir. Oysa panik atak bir tablodur. İkisi nasıl aynı oluyor? Evet panik atak hastalık değildir, doğru. Ancak verdiği örnek uygun değil. Birisi tablo, öteki tek bir belirti.

İlgili videonun içinde OKB için hem bozukluk hem hastalık ifadesini kullanıyor. İkisi aynı şey midir?

Bir başka videosunda anksiyete ve depresyon için hastalık demeye devam ediyor. Anksiyete yani sıkıntı neden ağrı gibi bir belirti, bir durum değil peki? Panik atak üç beş belirtisi olan bir tablo iken tek bir belirti olan ağrı ile aynı da anksiyete neden ağrı gibi bir durum değildir?

Farklı olmanın moda olduğu, itibar gördüğü bir devirdeyiz. Artık terapinin daha çok kazandırdığı görülüyor.

Bir hakikatin sadece kuyruğuna değinmek, gövdesi dururken kanadının ucuna dokunmak kimseyi masum kılmaya yetmez.

Hekim olan, sorumluluk taşır. Sorumlu olan bir yanlışa kibar bir cümle ile sadece dokunup geçmez. Benim gibi savaş açar. Bu sebeple bu tür cılız itiraflar beni asla sevindirmiyor. Sadece öfkemi artırıyor.

Hastalık olmayan sorunlara hastalık, hasta olmayan insanlara senelerdir hastasın diyorlar. Panik atağın altında yatan ise zaten hastalık korkusu. Hem bu korkuyu yani sorunu besliyorlar hem de hastalık olmayan bir sorunu sadece ilaçla tedavi etmeye çalışıyorlar. Böylece esasında insanları doğru bir yardımdan mahrum bırakıyorlar. İşin daha da enteresan yanı bunu son derece normal bir süreçmiş gibi görüyorlar. Oysa yerin yerinden oynaması gerekirdi. Körler çaşısında ayna satsam da, sağırlar pazarında gazel atsam da yılmadan devam edeceğim. Bir gün ben ölsem bile videolarım, yazılarım bu mücadeleyi verecek ve sonunda bu şeytani statüko yerle bir olacak.

Bu arada bir arkadaş sektörle savaşmaktan korkmuyor musunuz demiş. Korkuyorum. Korku normalde koruyucu bir duygudur. Ama beni burada korumaya yetmiyor. Korka korka savaşıyorum. Çünkü korkunun mazeret olmadığı bir sömürü ve suistimalle karşı karşıyayız. Birinin çıkıp dur demesi, kendisini feda etmesi gerekiyor. Birinin paratoner olup tüm şimşekleri üzerine çekmesi gerekiyor ki diğer insanlar düşen yıldırımlardan korunabilsin. Bu kirli sektöre savaş açmak en hafifinden kirlenmeyi gerektiriyor. Bunu göze almayı. İftiralara uğramayı. Çünkü çamurla uğraşan mutlaka o çamurdan nasiplenir. Ben kendimi feda ettim.
     25 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
İzzet GÜLLÜ Fotoğraf
Psk.İzzet GÜLLÜ
Sakarya (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi18 kez tavsiye edildiİş Adresi KayıtlıTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.İzzet GÜLLÜ'nün Makaleleri
► Psikolog mu? Psikiyatrist mi? Psk.Mustafa GÖDEŞ
► Klasik Bir Psikiyatrist Cevabı Psk.İzzet GÜLLÜ
► Psikolog mu? Psikiyatrist mi? Doğru Adres Neresi? Dr.Psk.Dnş.H.Hüseyin DOĞAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Bir Psikiyatrist de Katıldı Kervana' başlığıyla benzeşen toplam 11 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


16:36
Top