2007'den Bugüne 92,353 Tavsiye, 28,226 Uzman ve 19,982 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Wisc 4 Zeka Testi ile İlgili Genel Bilgi
YAZI #7806 © Yazan Psk.Selin ERGÜDEN | Yayın Şubat 2024
WISC-IV Zeka Testi Hakkında Genel Bilgiler Ve İçeriği

Tüm dünya ve Türkiye genelinde en yaygın, güncel, kapsamlı ve güvenilir zeka testi olan “Wechsler Çocuklar için Zeka Ölçeği-IV” (WISC-4) 6 yaş 0 ay ile 16 yaş 11 ay aralığındaki çocukların bilişsel yeteneklerini ölçen zeka testidir.

Çocuğu sadece zihinsel olarak değerlendirmekle kalmayıp öğrenme güçlüğü, hiperaktivite ve dikkat eksikliği gibi durumlarda da bize önemli bilgiler sunmaktadır.

Test 4 kısımdan oluşur;

Sözel Kavrama;

Bu alt değerlendirme başlığının yorumladığı bilişsel beceriler; Akıl yürütme, kavrama, kavram oluşturma, sözel bilgi ve sözel ifade yeteneğidir. Alt testlerdeki görevler; işitsel uyaranı anlama, uzun süreli bellekte sözel olarak kodlanmış bilgiye ulaşma, tepkileri sözel olarak ifade etme yeteneği gerektirir. Sözel bilginin yanı sıra öğrenilmiş bilgi ve yetenekleri yansıtan kristalize akıl yürütmeyi temsil eder. Bununla birlikte lisan ve kültür yeterliliğinin yanında okul başarısını da yordamaktadır.

Algısal Akıl Yürütme;

Akıcı ve algısal akıl yürütme ve algısal organizasyonu ölçer. Her görev, görsel algı ve organizasyon, görsel olarak sunulan sözsüz materyali kullanarak akıl yürütme, idare etmeye-yönetmeye ilişkin işlevlerde kullanılan yetenekleri gerektirir. Görsel- uzaysal ve akıcı akıl yürütmeyi temsil eder. Kültürel deneyim ve okul bilgisini sözel kavramadan daha az yansıtır.

Çalışma Belleği; Kısa süreli işitsel bellek, dikkat, konsantrasyon, çalışma belleğini ölçer. Her görev, seçme ve izleme dikkati, zihinsel manipülasyon, yetenekleri gerektirir.

İşlemleme Hızı; Zihinsel işlemleme hızı, harf-motor işlemleme hızını ölçer. Her görev, görsel algı ve organizasyon, görsel tarama, dikkatin yetkin kontrolü, gayretin sürdürülmesi, hız gibi çoklu motor tepkilerin verimli üretimini gerektirir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Selin ERGÜDEN Fotoğraf
Psk.Selin ERGÜDEN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi KayıtlıTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Selin ERGÜDEN'in Yazıları
► Wisc-R Zeka Testi Psk.Büşra SEZİKLİ
► Wisc-R Testi Analizi ve Üstün Zekalılar Psk.Dnş.Ayşegül ÜLKÜ USLU
► Wısc-4 Zeka Testi Psk.Elif Can ÖZTÜRK
► Wısc-R Zeka Testi Psk.Benan ŞAHİNBAŞ
► Wısc-R Zeka Testi Psk.Seval HACIM KILIÇ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,982 uzman makalesi arasında 'Wisc 4 Zeka Testi ile İlgili Genel Bilgi' başlığıyla benzeşen toplam 53 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Doğum Öncesi Dönem Mart 2024
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


23:09
Top