2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Başarılı Bir Rektörün Sır İntiharı ve Yeniden Gündeme Oturan Antidepresan Gerçeği
MAKALE #10342 © Yazan Psk.İzzet GÜLLÜ | Yayın Ocak 2013 | 6,713 Okuyucu
I - RKB HASTALIĞI

Merak ettiniz biliyorum.


Hemen söyleyeyim de rahat edin:


RKB "Hastalığı!"


Yani Rahatı Kendisine Batan "Hastalığı"


Yıllardır klinikte çalışıyorum.


Her türden binlerce vaka ile uğraşıyorum!


En önemlisi de vazifemi özellikle köy ve köylü kesiminin daha yoğun olarak yaşadığı bir taşra şehrinde icra ediyorum.


Zorluyorum zihnimi, yokluyorum hafızamı; olmuyor. Numune olarak dahi olsa depresyon yaşadığı için gelen yahut panik atağım var diye kapımızı çalan "tek" bir tane bile köylü vatandaşı hatırlamıyorum.


Dahiliye vb. kliniklerin önü hep kırsal kökenli vatandaşlarla dolu. Ama nazarınızı psikiyatrinin önüne çevirince bambaşka bir tablo çıkıyor karşınıza. Şık giyimli, temiz, bakımlı, modern, muhtemelen iyi de eğitimli olan yani şehirli bireyler...


Bu neyi gösteriyor bize?


Ruhsal hastalık denilen sorunların, özellikle de depresyon denilen uyduruk "hastalığın" öyle serotonin düşmesi veya beyindeki anomali meselesi olmadığını ...


Sadece bunu mu?


Elbette ki hayır!


Bu sorunların tamamen tembellik ve rahatı batan hastalıkları olduğunu da...


("Saçmalamayın hocam; ne ağır depresyonlar var" demeyin bana! Bana kül yutturamazsınız. Onlar ya aldatılmaya ya ağır bir hastalığa ya ciddi borç yüküne ya da başa gelen daha başka bir "ağır yaşam olayına" verilen gayet insani nitelikli duygusal tepkilerdir. Adı da depresyon yani hastalık değil; hüzündür, acıdır, elemdir, kederdir, yastır. Şiddetine bakarak hastalık denilemez bunlara. Elem yahut keder zaten ağır olan hüzün demektir. Olay ağır olunca yaşattığı duygular nasıl hafif olabilir!)


Şehirde yaşayan ama evinde oturan, yahut çalışan lakin (bu sefer de) iş yerinde oturan (yani çok yoğun bir meşguliyeti olmayan)


Beynini daha gerçekçi ideallerle, bedenini ve zihnini de yoğun meşguliyetlerle dolduramayan, derken can sıkıntısından bunalan, sıkıldıkça piyasadaki "balık avcısı" işlevi gören, çünkü bol bol ve sadece hastalık belirtileri propagandası yapan popüler psikoloji, NLP, Kişisel Gelişim, Yaşam Koçluğu türü kitaplar okuyan, arta kalan vakitlerinde de ekranlarda arzı endam eden psikiyatri uzmanlarını falan dinleyen, sonra da, "Aaa, kız Ayşe, valla bundan bende de var" diyenlerin, böylece kendisine daha fazla yoğunlaşmaya başlayarak kliniklere koşanların derdi daha çok bu sorunlar...


Hiç hareket etmeyen, sürekli yemek yiyen bir kişinin günden güne kilo alması son derece olağan bir süreç midir yoksa bedendeki anomali yani hastalık meselesi midir?


Ama benzer bir sürecin bizim çivisi çıkık alandaki adı hep hastalıktır. Açıklaması da sürekli serotonin düşüklüğüdür ne hikmetse.


Oysa her titreme sara nöbeti değildir. O yüzden Nöroloji soğukta kalmış bir kişinin "bedenindeki titremeye" bakarak epilepsi nöbeti geçiriyor demez.


Ancak psikoloji - psikiyatri sevdiğini kaybetmiş bir kişinin "ruhundaki titremeye" bakarak depresyon geçiriyor der!


II- BAŞARILI VE MUTLU BİR REKTÖRÜN SIR İNTİHARI


REKTÖRÜN ANİ İNTİHARI ANTİDEPRESANLARI TEKRAR GÜNDEME GETİRDİ...


KISA SÜRE ÖNCE İNTİHAR EDEN ÜNİVERSİTE REKTÖRÜNÜN HİÇ BİR SORUNU OLMADIĞI, SON DERECE MUTLU VE BAŞARILI OLDUĞU, SADECE KAS AĞRILARI İÇİN UZUN ZAMANDAN BERİ ANTİDEPRESAN KULLANDIĞI BİLDİRİLDİ.


GEÇENLERDE ÇALIŞTIĞI HASTANENİN 4. KATINDAN ATLAYARAK HAYATINA SON VEREN GENÇ BAYAN DOKTORUN DA ANTİDEPRESAN KULLANDIĞI BİLDİRİLMİŞ, ANCAK BU KONU KISA SÜREDE ÖRTBAS EDİLMİŞTİ.


YİNE GEÇENLERDE MALATYA'DA ANNESİNİ KESEREK ÖLDÜREN GENCİN DE MUTLU OLDUĞU, SADECE BAZI DAVRANIŞLARI İÇİN BU İLAÇLARDAN KULLANDIĞI ÖĞRENİLMİŞTİ.


KONUYLA İLGİLİ OLARAK HABERTÜRK'E KONUŞAN PROF.DR. NEVZAT TARHAN: BİR HASTAM ARADI, AKLIMDA HİÇ İNTİHAR DÜŞÜNCESİ YOKKEN ANTİDEPRESİF İLAÇ KULLANMAYA BAŞLAYALI BU DÜŞÜNCELER AKLIMDAN HİÇ GİTMİYOR DEDİ. HEMEN KESTİM.


PROF.DR. NEVZAT TARHAN: BU VESİLE İLE BİTKİSEL İLAÇLARIN SORGULANMASI BAŞLATILMALI.


SORU: PEKİ YA ANTİDEPRESANLARIN SORGULANMASI? BUNUN İÇİN DAHA KAÇ BENZER VAKA YAŞANMALI?


PROF.DR. TARHAN: BU İLAÇLARI KULLANINCA DAHA ÖNCE MUHAFAZAKAR YAŞADIĞI HALDE ANİDEN AŞIK OLAN, CİNSEL DUYGU KONTROL SORUNU YAŞAYANLAR VAR!


PROFESÖR TARHAN: ABD ORDUSUNDAKİ ASKERLERE IRAK'TA ANTİDEPRESANLAR VERİLDİ. SONRA İNTİHAR ORANLARININ ARTTIĞI GÖRÜLDÜ. HALA ÇALIŞMA YAPILIYOR BU KONUDA!


PROFESÖR TARHAN: ZATEN BAZI ANTİDEPRESANLARIN ÜZERİNDE İNTİHARI ARTIRIR DİYE YAZAR!


Psikolog

İzzet Güllü
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Başarılı Bir Rektörün Sır İntiharı ve Yeniden Gündeme Oturan Antidepresan Gerçeği" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.İzzet GÜLLÜ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.İzzet GÜLLÜ'nün izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     3 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
İzzet GÜLLÜ Fotoğraf
Psk.İzzet GÜLLÜ
Sakarya (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi18 kez tavsiye edildiİş Adresi KayıtlıTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.İzzet GÜLLÜ'nün Yazıları
► İntiharı Önlemek Psk.Ali BIÇAK
► Psikiyatri Gerçeği Söyleyemez Psk.İzzet GÜLLÜ
► Antidepresan mı ? Psikoterapi mi ? Psk.Ebru ÖZKURT TOPÇU
► Antidepresan Çıkmazı Psk.Namık ACAR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Başarılı Bir Rektörün Sır İntiharı ve Yeniden Gündeme Oturan Antidepresan Gerçeği' başlığıyla benzeşen toplam 27 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Bir Veda Yazısı Haziran 2018
◊ Bu Yazıyı İyi Anla ÇOK OKUNUYOR Haziran 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


09:36
Top