2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Burun Estetiği
MAKALE #15426 © Yazan Op.Dr.Murat TEZCAN | Yayın Eylül 2015 | 3,651 Okuyucu
Ülkemizde en çok uygulanan estetik ameliyat ''burun estetiği'' ameliyatı olup, tıptaki adı rinoplastidir. Rinoplasti ameliyatı düşünen kişinin ilk işi bir estetik plastik cerrahi uzmanıyla görüşmek olmalıdır. Her türlü estetik ameliyatta olduğu gibi burun estetiği de bir estetik plastik cerrah tarafından yapılmalıdır.

Kişi öncelikle burun estetiğini niçin olduğunu düşünmelidir. Bu ameliyat, burnunuza ve yüzünüze yeni bir görünüm verecek, hatta kendinize olan güveninizi arttıracaktır ama hayatınızın akışına yön vermeyecektir.

Burun ameliyatı ile burun küçültülebilir veya büyültülebilir, burun ucunun veya kemerinin şekli değiştirilebilir, burun deliklerinin genişliği daraltılabilir veya burunla üst dudak arasındaki açı değiştirilebilir. Aynı anda varsa solunum problemleri de giderilebilmektedir. Bu ameliyat için en erken yaş 17-18 yaşlardır. Burun estetiği genel veya lokal anestezi altında yapılabilir.

Ameliyatta burun kemik ve kıkırdakları yeniden şekillendirilmekte ve yüzünüze en uygun olacak burun oluşturulmaktadır. Ameliyat öncesi bilgisayar programı yardımı ile ameliyatlı haliniz simüle edilebilmektedir.

Kapalı teknik kullanılıyorsa, ameliyat burun içinden yapıldığı için dıştan görünür bir iziniz olmayacaktır, açık teknikte ise yine burun içi kesisi kullanılacak ama buna ek olarak burun ucunda yapılan ufak bir kesi nedeniyle dikkat çekmeyecek nitelikte de olsa küçük bir iziniz olacaktır. Aşırı ağrılı bir ameliyat değildir, yüz ve göz çevresinde fazla morarma olmamaktadır. Burun içine konulan tamponların çıkarılması, eski dönemde yapılan ameliyatlar sonrasında konulan ve halk arasında korkunç bir efsane haline gelen tamponlar gibi değildir. Hatta bazı ameliyatlardan sonra tampon konulmamaktadır.

Ameliyat 1-2 saat arasında yapılmakta ve genelde ameliyattan sonra bir gece hastanede kalınmaktadır.

Bir haftası alçı, bir haftası flaster bandaj şeklinde toplam 15 günlük bir iyileşme süreci vardır. "Ameliyatsız burun estetiği", "microrinoplasti" gibi genel kabul görmeyen ve sonuçları belirsiz olan yöntemler hiçbir şekilde rinoplasti ameliyatının yerini tutmamaktadır.

Burun Estetiğine Uygun musunuz?

Burun estetiği için en önemli kriter yaştır. Erkeklerde 18, kızlarda ise 17 yaş sınırı beklenmelidir. Bu yaşlar hem burun kemiklerinin gelişiminin tamamlandığı, hem de kişinin böyle bir ameliyata karar verebilmesi için ruhsal olgunluğa eriştiği yıllardır.

Yine de hasta 18 yaşın altında ise yani reşit değilse diğer tüm ameliyatlarda olduğu gibi anne baba izni olmadan bu ameliyatın yapılması mümkün değildir. Burun estetiği ameliyatında çıkış noktası kendiniz olmalısınız. Yani birisi burnunuzu beğenmediği veya eşiniz istediği için değil siz istediğiniz için bu ameliyatı olmalısınız.

Burun estetiğinde gerçekçi beklentilere sahip olmak da çok önemlidir. Burun estetiği sonrasında sahip olacağınız daha güzel görünen bir burun, özgüveninizi arttırıp psikolojinizi düzeltebilir ancak hayatınıza yön vermez, hayatınızda yaşadığınız sosyal, ailevi veya mesleki sorunlarınızı çözmez. Bu nedenle sizi burun estetiği ameliyatına iten beklentilerinizin gerçekçi beklentiler olduğundan emin olun.

Burun estetiği olmaya aday hastalarda aradığımız bir diğer kriter, sağlıklı duygusal ve psikolojik yapıdır. Bunların dışında doktorunuz kullandığınız ilaçları ve diğer sağlık problemlerinizi sorarak ameliyata uygunluğunuzu değerlendirecektir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Burun Estetiği" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Murat TEZCAN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Murat TEZCAN'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Murat TEZCAN Fotoğraf
Op.Dr.Murat TEZCAN
Bursa
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Murat TEZCAN'ın Yazıları
► Burun Estetiği ve Kulak Estetiği Op.Dr.Eser AYDOĞDU
► Burun Ucu Estetiği Doç.Dr.Nedim SARIFAKİOĞLU
► Burun Estetiği Op.Dr.Mahmut Ulvi KAYALI
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Burun Estetiği' başlığıyla benzeşen toplam 14 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Botoks Mayıs 2013
► Doğal Estetik Mayıs 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


09:24
Top