2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ameliyatsız Burun Estetiği
MAKALE #15716 © Yazan Op.Dr.Murat TEZCAN | Yayın Kasım 2015 | 4,321 Okuyucu
Eğer ameliyatsız derken lokal anestezi altında da olsa, kısa da sürse cerrahi bir müdahalenin yapıldığı, ama klasik anlamdaki bir burun estetiğine göre daha kolay olan bir yöntemden bahsediyorsak (iple burun estetiği gibi) bu tip yöntemler de birer ameliyattır.

Gerçek anlamda ameliyatsız burun estetiği, burun şeklindeki ufak bir problemin dolgu yardımı ile düzeltilmesi anlaşılmalıdır. Bu dolgu sentetik bir dolgu olabileceği gibi kişinin kendi yağ dokusu da olabilir. Minik bir kemerin kamufle edilmesi (yok edilmesi değil) veya burun ucunun kalkık durması veya minik bir eğriliğin düzeltilmesi için kullanılabilir.

Eğri burunlarda da eğriliği kamufle etmek için uygulanabilir. Kolay ve muayenehane şartlarında yapılan bir işlemdir. Özellikle yaklaşan bir düğün öncesinde gelin, damat veya düğün sahipleri için yıllar sonra bile bakılacak fotoğraflarda güzel burunla görünebilmesi için kestirme ama kalıcı olmayan bir yöntemdir.

Bir diğer ameliyatsız burun estetiği yöntemi ise özellikle konuşurken aşağıya doğru çekme yapan burun uçlarını haketsizleştirmek ve az da olsa burun ucunu kaldırmak amacıyla burnun ucuna Botoks enjekte etmektir. Botoks ayrıca burun üzerindeki ''tavşan çizgilerini'' yok etmek amacıyla da kullanılabilir.

İple Burun Estetiği

Diğer tüm ameliyatlarda olduğu gibi burun estetiğinde de ameliyatsız, kolay, basit ve gündelik hayattan alıkoymayan yöntemlere ilgi yoğundur. Maalesef hastaların bu arayışını suistimal eden ''15 dakikada yapılan'', '' kansız'', '' neştersiz'', '' öğle arası estetikleri'' giderek artmaktadır.

Her akşam televizyon haberlerinde ''hanımlar, beyler müjde'' spotu ile ekrana gelen bu yöntemler hastalarda da kafa karışıklığı oluşturmaktadır. Genel olarak iple yapılan estetikler, klasik anlamdaki estetik ameliyatlara alternatif değildir.

Benzer şekilde iple burun estetiği de bir burun estetiği ameliyatının alternatifi değildir. Burun üç boyutlu bir organdır ve burundaki şekil bozukluklarına müdahale ederken çok noktadan, kemiğe, kıkırdağa, burun cildine ve burun içi mekanizmalara müdahale etmek gerekir.

İple estetikte ise sadece bir noktadan burun ucuna kaldırma yapılmaktadır. Genelde bu müdahaleden belli bir süre sonra burun eski halini almaktadır. Bu yöntem, yine de sınırlı beklentisi olan, burun estetiği ameliyatından korkan veya iyileşme süresini tolere edemeyecek hastalar için geçici bir çözüm olarak görülebilir.

Tamponsuz Burun Estetiği

Burun estetiği ameliyatında burun deliklerinin içine yerleştirdiğimiz tamponlar bu ameliyatın olmazsa olmazı değildir. Doktorun tercihi veya alışkanlığı doğrultusunda değişik tipte tamponlar kullanılabileceği gibi hiç tampon kullanılmaya da bilir.

Tampon genelde burunda iki gün kalmaktadır. Hastalar açısından tampon nefes almayı engellediği için ve çıkarılırken ağrı vereceği düşünüldüğü için sevimsiz gelmektedir. Şu unutulmamalıdır ki ameliyattan sonra tampon kullanılmasa bile burun içinde gelişen ödem (şişlik) nedeniyle bir süreliğine nefes almak zaten zor olacaktır.

Bu durum nezle veya grip olduğunda deneyimlediğimiz nefes güçlüğünden daha kötüsü değildir. Burun tamponunun çıkarılması ise düşünülenin aksine son derece basit ve ağrısız bir işlemdir.

Burun Ucu Estetiği(Tiprinoplasti)

Burunda, kemik yapıyı ilgilendiren problemin olmadığı sadece burun ucunda kozmetik problemlerin olduğu durumlarda yapılan bir ameliyattır. Duruma göre genel veya lokal anestezi altında yapılabilir.

Klasik burun estetiği ameliyatına göre daha kolay, daha kısa sürede yapılan ve iyileşme süresi daha kısa olan bir ameliyattır. Bu ameliyatta burun kemiklerine yönelik bir girişim yapılmadığı için kanama morarma ve şişlik hemen hemen hiç olmamaktadır.

İri burun kıkırdakları, düşük burun ucu (burun ile dudak arasındaki açının dar olması) burun ucunda asimetri, burun ucunun ince ve zayıf olması, burun ucunun konuşurken, gülerken aşağıya düşmesi ve aşırı hareket etmesi, geniş burun ucu, ortası oluk şeklindeki burun ucu (bifid tip) gibi durumlarda uygulanır.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Ameliyatsız Burun Estetiği" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Murat TEZCAN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Murat TEZCAN'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Murat TEZCAN Fotoğraf
Op.Dr.Murat TEZCAN
Bursa
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Murat TEZCAN'ın Yazıları
► Ameliyatsız Burun Estetiği Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR
► Ameliyatsız Burun Estetiği Dr.Ulvi GÜNER
► Ameliyatsız Burun Estetiği Dr.Güner UYSAL
► Ameliyatsız Yüz Estetiği Op.Dr.Eser AYDOĞDU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Ameliyatsız Burun Estetiği' başlığıyla benzeşen toplam 13 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Burun Estetiği Eylül 2015
► Botoks Mayıs 2013
► Doğal Estetik Mayıs 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


09:39
Top