2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Cildi Güzelleştirmenin 6 Yolu
MAKALE #17556 © Yazan Uzm.Dyt.Cansu KOLUKIRIK | Yayın Kasım 2016 | 3,422 Okuyucu
Sağlıklı ve genç bir cilde sahip olmayı ve bunu yıllarca korumayı isteriz. Ancak değişen yaşam şartları, stres, sigara , genetik , UV ışınlar , güneşe karşı korunmamak ve vücutta oluşan serbest radikaller cildimizin ilerleyen yaşlarda bozulmasına neden olabilir. Cilt sağlığını etkileyen faktörlerden en önemlisi ise yanlış beslenmedir. Cildinizi yenilemek istiyoranız için beslenmenize yön vermekten başlayın.

1) BOL SU İÇİN
Cildi güzelleştiren ve güzel kalmasını sağlayan başlıca faktör su tüketimidir. Günlük en az 2-2.5 lt su içmek cildin daha elastik olmasını sağlar, cildin kurumasını önler. Bol su içmek aynı zamanda vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlayarak gözeneklerin rahatlamasına ve kırışıklıkların giderilmesine yol açacaktır.

2) ANTİOKSİDANCA ZENGİN ORMAN MEYVELERİ TÜKETİN
Sigara, stres, radyasyon , katkı maddeleri, kızartma türü yiyecekler vücutta serbest radikallerin oluşumunu sağlar. Serbest radikaller de cildin yaşlanmasına neden olur. Yaban mersini, böğürtlen, çilek, ahududu gibi orman meyveleri antioksidanca zengindir. Cildinizi korumak istiyorsanız bu besinleri günlük beslenmenizde bulundurun.

3) SAĞLIKLI YAĞLARLA CİLDİNİZİ BESLEYİN.
Cildi besleyen sağlıklı yağlar doymamış yağ asidi bulunduran yağlardır. Bunlardan 2’si vücutta üretilmez ve dışarıdan besinlerle alınmak zorundadır.. Alfa-linolenik ve linoleik asit ; bu elzem yağ asitleridir. Alfa linolenik asit, EPA, DHA ; omega 3 yağ asitleri olup cildin elastikiyetini güçlendirir. Keten tohumu, balık, deniz ürünleri, ceviz omega 3 açısından zengindir. Diğer cildi güzelleştiren sağlıklı yağlar; kabak ve ay çekirdeğinin bolca bulundurduğu linoleik asit ve saf zeytinyağında bulunan oleik asittir. Beslenmenizde tere yağ, katı yağ gibi cildi yaşlandıran doymuş yağlar yerine sağlıklı yağlar olan doymamış yağlarla daha esnek ve kırışıksız bir cilde sahip olun.

4) A VİTAMİNİ - BETA KAROTEN – C VİTAMİNİ – E VİTAMİNİ
A,C,E vitamini ve beta karoten antioksidan vitaminlerdir. Bu antioksidan vitaminler sayesinde cilt kendini güneş ışınları ve radyasyonun yaratığı zararlı etkilerden korur.
A vitamini; Balık ve deniz ürünleri, süt, yoğurt, peynirde bulunur.
Beta karoten ise bitkisel A vitamini formudur. Sarı , turuncu sebze ve meyvelerde, yeşil yapraklı sebzelerde bulunan beta karoten yaşlanmayı önler.
C vitamini vücutta kollajen yapını arttırır. Kollajen cilt elastikiyetini arttırır. Yeşil yapraklı sebzeler, turunçgiller cildi güzelleştiren C vitamini kaynaklarıdır.
E vitamini; en çok fındık, ceviz, zeytinyağı ve balıkta bulunur. Cilde kadifemsi ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır.

5) HER GÜN EN AZ 2 KUPA YEŞİL ÇAY İÇİN
Yeşil çayda bulunan kateşinler cilt sağlığı için son derece yararlı maddelirdir. Yeşil çay ; epigallokatesşin galat adlı madde sayesinde antioksidanca zengin kabul edilmiştir. Yapılan araştırmalar, yeşil çayın cilt elastikiyetini attırıp, cildin yenilenmesini sağladığını göstermiştir. Günde en az 2 fincan yeşil çayla daha genç ve güzel bir cilde sahip olmak için alışkanlıklarınıza bir yenisin ekleyin, yeşil çay içmeyi ihmal etmeyin.

6) EGZERSİZ YAPIN
Egzersiz metabolizmayı ve kan akımını hızlandırır. Terleyen bireylerden tuz ve sıvı atımı olur. Spor yaptığımızda, vücuttan ter yoluyla toksinler ve zehirli maddelerin atımı sağlanır. Spor ve egzersiz vücudun toksinlerden temizlenmesini sağlar. Cilt gözeneklerini açar. Cildi yeniler, güzelleştirir. Cildin spor yaparken kızarması, pembeleşmesi, kan akımının ciltte yoğunlaştığını gösterir. Hücreler yenilenir. Cilt tazelenir. Haftada 250-300 dakika spor, yürüyüş, egzersiz yapmak Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Cildi Güzelleştirmenin 6 Yolu" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Uzm.Dyt.Cansu KOLUKIRIK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Uzm.Dyt.Cansu KOLUKIRIK'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Cansu KOLUKIRIK Fotoğraf
Uzm.Dyt.Cansu KOLUKIRIK
İstanbul
Uzman Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi21 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Dyt.Cansu KOLUKIRIK'ın Yazıları
► Diyabeti Önlemenin 13 Yolu Dyt.Yunus Emre UZUN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Cildi Güzelleştirmenin 6 Yolu' başlığıyla benzeşen toplam 54 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Uyku ve Beslenme Kasım 2016
◊ Bir Mucize : Salep Şubat 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:30
Top