2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kolayca Kilo Vermek İçin 10 Yol:
MAKALE #8350 © Yazan Dyt.Ferin BATMAN | Yayın Şubat 2012 | 8,148 Okuyucu

Yeni yılda forma gireceğinize karar verdiniz mi? Eğer böyle bir karar aldıysanız size yardımcı olmaya hazırız. Başlamak için aşağıdaki 10 sağlık ve zindelik tavsiyesini takip edin!
  • Kilo verme isteğinizin 3 nedenini yazın.
Bu ilk ve en önemli adımdır. Eğer bir şeyi neden istediğimizi bilemezsek, elde etmemiz çok önemli değildir. Hedeflerinizde pozitif olun. “Bu beden olmak istemiyorum” gibi ve buna benzer negatif şeyler yazmayın. Bu size ne istemediğinizi söyler. Anlamsız şeyler yazmamaya gayret edin. Onun yerine pozitif hedefler belirleyin. Örneğin “Sevgililer gününde mini elbisemin içinde harika gözükmeliyim” gibi. Böylece ne istediğinizi kendinize açıkça belirtiyorsunuz.
  • Kendinize inanın.
Kaç kez birine özenip “keşke ben de yapabilsem ama yapamam” diye düşünmüşünüzdür. Hepimiz insanız ve zaman zaman böyle düşünceler aklımızdan geçiyor. Ancak düşüncelerinizle başarılarınızı engellemeyin. Ne yapmak isterseniz yapabilirsiniz!
  • Ne zaman ve niçin fazla yediğinizi belirleyin.
Yer, zaman ve kimlerle birlikteyken ve hangi olaydan dolayı yemek istiyorsunuz? Nedenini düşünürseniz, o zaman niçin fazla yemek yediğinizi belirleyebilirsiniz. Bir düşünün – iş yerinde mi, evde mi, hafta sonları mı, geceleri mi, bazı belli insanlarla mı, ya da yalnızken mi? Düşünün ve cevaplayın çünkü cevaplar sorunun içindedir!
  • Davranışlarınızı kademeli ancak kalıcı olarak değiştirin.
Ani olarak değilse de gerekli ve kolay bir adım atın. Zamanla buzdolabınızın içindekileri sağlıklı ürünlerle değiştirin, meyve ve sebze porsiyonlarınızı arttırın, bisküvi ve abur-cubur yiyeceklerinden kurtulun. Akıllı seçimler yapın. Sağlıklı yemek, zamanla alışkanlığa dönüşür.
  • Porsiyon miktarınızı azaltın.
Fazla kiloluysanız, fazla yemek yiyorsunuz demektir. Bazen çok sağlıklı yemekleri çok fazla yiyoruzdur. Ne kadar yemek yemeniz gerektiğini bilmemiz ve ona göre miktarını azaltmanız çok önemlidir. Daha küçük bir tabak kullanın ve aynı tabağı her öğünde kullanmaya çalışın. Gerekirse, porsiyonunuzu tartın, böylece günlük ne kadar yediğinizi hesaplayabilirsiniz. Porsiyon miktarlarını kontrol etmeye alışmanız çok önemli!
  • Su için.
Vücudun susuz kalması çoğu zaman açlık ile karıştırılır. Susuzluk metabolizmayı yavaşlatıp, yorgunluğa, konsantrasyon bozukluğuna ve unutkanlığa yol açar. Günde en az 1,5 litre su içmek sizi tok tutmakla birlikte, eklem ağrılarınızı azaltır, böbrek ve karaciğerinizin daha iyi çalışmasını sağlar. Aynı zamanda cildinize faydalı olup, selülit probleminizi ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

7. Sakın kahvaltıyı atlamayın!
Kahvaltıyı atlamak, vücudunuza saatlerdir yemek girmediğinden dolayı“açlık çektiğiniz” mesajını yollar. Böylece vücut, koruma mekanizması olarak metabolizmayı yavaşlatır ve enerjiyi saklamaya çalışır ki, bu da istediğimizin tam tersidir! Kahvaltı aynı zamanda vücudumuzun düzenli çalışması için gereken yakıtı sağlar.
  • Egzersizi alışkanlık haline getirin.
Başarılı ve kalıcı kilo vermenin gizli silahı egzersizdir. Vücudumuz için spor yapmaktan daha faydalı hiç bir şey yoktur. Yavaş yavaş aktivitelerimizi çoğaltabiliriz. Örneğin kısa yürüyüşlerle veya yüzme, aerobik ya da tenis gibi sevdiğiniz herhangi bir sporla, hareket etmeye başlayabilirsiniz.
  • Ağırlık antrenmanlarıyla kaslarınızı kuvvetlendirin.
Kuvvetlendirilmiş kaslar metabolizmanızı arttırır ve vücudunuzun daha hızlı kalori yakmasına sebep olur. Hatta uyurken bile daha çok kalori yakarsınız!
  • Aktif olmak için fırsatlar arayın.
Alış-veriş merkezine olabildiğince uzak bir yerdeki park alanına arabanızı park edin. Yürüyen merdiven veya asansör yerine merdivenleri kullanmayı tercih edin. Evdeki aktiviteleri arttırın, örneğin camları silin, arabayı yıkayın veya bahçeyle uğraşın. Yapmanız gereken işleri en “zor” ve en çok efor sarf edecek şekilde yapmayı tercih edin!

Yukarıda verilen 10 kolay aşamayı takip ederseniz, bu yıl sağlıklı kilo vermek yolundaki ilk adımlarınızı atmış olursunuz.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Kolayca Kilo Vermek İçin 10 Yol:" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dyt.Ferin BATMAN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dyt.Ferin BATMAN'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ferin BATMAN Fotoğraf
Dyt.Ferin BATMAN
İstanbul
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi123 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Ferin BATMAN'ın Yazıları
► Kilo Vermek İçin 5 Altın Kural Dyt.Banu Belkıs AŞ
► Kilo Vermek Çok mu Zor? Dyt.Makbule ERÇAKIR
► Ramazan Ayında Kilo Vermek Dyt.Yeşim İŞGÜZAR
► Kilo Vermek: Neden-Nasıl? Dyt.Çağlayan ŞAHİN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Kolayca Kilo Vermek İçin 10 Yol:' başlığıyla benzeşen toplam 42 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Sonbaharda Beslenme Kasım 2012
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:09
Top