2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Düz Karın Diyeti, Ferinin Zayıflatan Suyu, 2012 Diyet Trendleri
MAKALE #8346 © Yazan Dyt.Ferin BATMAN | Yayın Şubat 2012 | 18,683 Okuyucu
“Flat Belly”, “Belly Diet” vb. gibi değişik isimlerle anılan bu diyet programı, geçtiğimiz yıl Amerika ve İngiltere başta olmak üzere bir çok ülke de oldukça ilgi gördü ve binlerce kişi tarafından uygulandı. İşe yaradığı görülünce de bu sene daha değişik versiyonları uygulanmaya başlandı. Ben de bize uyacak şekilde danışanlarım için geliştirdiğim,çok başarılı sonuçlar aldığımız, zaman zaman kendimin de uyguladığım halini sizlerle paylaşmak istedim.

Bu programda hedef özellikle karın bölgesini düzleştirmek ve inceltmek.
1 haftalık, 4 ve 2 günlük olarak uyguluyoruz. Programı uygularken tarifini vereceğim suyu düzenli olarak içmeniz gerekiyor. Bu su vücudun asit baz dengesini düzeltiyor ve metabolizmayı hızlandırırken sindirim sisteminin de düzgün çalışmasını sağlıyor.
KURAL 1: Program boyunca tuz ve yüksek tuz içeren yiyecekler, tuzlu çeşnilerden kaçınılması gerekiyor. Tuz ve sodyum içerikli besinler ne kadar çok tüketilirse vücut o kadar çok su tutar.
KURAL 2: Karbonhidratlar en aza indiriliyor. 1 gram karbonhidrat yanında 3 gram su ile birlikte depolanır. Eğer maraton koşmuyorsanız, aşırı karbonhidrat tüketimine vücudun ihtiyacı yoktur ve fazlası yağ olarak yapışıp kalır.
KURAL 3: Program boyunca yediğiniz sebzelerin mutlaka haşlanarak pişirilmesine dikkat ediyorsunuz. Kurutulmuş ya da tatlandırılmış çiğ besinler yerine haşlanmışları tercih edilecek.
KURAL 4: Baklagiller, karnabahar, brokoli, pırasa, soğanlar, lahanagiller gaz yapmayı kolaylaştırdığından tüketimimi en azda olmalı. Hafta da 2 kez i geçmemeli.
KURAL 5: Sakız çiğnemek karnı şişiren bir diğer nedendir. Program boyunca sakız da çiğnenmeyecek.
KURAL 6: Program süresinde şekerler, yüksek karbonhidratlar yağda kızartılan yiyecekler yenmiyor. Zeytin, fındık, avokado, yağlı tohumlar gibi besinlerle besleniliyor.
KURAL 7: Baharatlar serbest, çünkü bunlar mide asitlerinin atılmasını sağlarlar ve metabolizmayı hızlandırırlar. Asitli içecekleri ve siyah çay ile kahveyi de bir kenara atıyorsunuz ve danışanlarımın “Ferin’in zayıflatan suyu” dedikleri, kendi hazırladığınız suyu içiyorsunuz.
FERİN’ İN ZAYIFLATAN SUYU” tarifi J
7-8 bardak su,1 fincan yeşil çay, önceden demlenip hazırlanmış,
1 orta boy salatalık, yıkanmış, alaca soyulup, ince dilimlenmiş
2-3 dilim doğranmış taze zencefil veya 1 çay kaşığı rendelenmiş olabilir.
1 limon, yıkanmış, kabuklu olarak, ince dilimlenmiş
1 küçük elma, yıkanmış, kabuklu olarak dilimlenmiş
5-6 sap taze nane veya 1 tutam kuru nane
Tarçın sevenler 1-2 kabuk tarçın ekleyebilirler.

Tüm malzemeleri karıştırıyor ve bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra tüm sürahiyi ara ara içerek bir günde bitiriyorsunuz.

2012 DİYET TRENDLERİ.. TOP 5

Her konuda olduğu gibi sağlıklı beslenme ve zayıflamada da dünyadaki trendler sık sık değişiyor. Bunları takip etmek ve bilimsel olanlarla olmayanları birbirinden ayırmak oldukça önemlidir.

İşte 2012 yılında mutlakla bilmeniz gereken doğru beslenme ve zayıflama eğilimleri…

1.Bu yıl dünyadaki en baskın trend; buğday unu, süt ve süt ürünlerinin günlük beslenme de oldukça azaltılması, hatta tamamen kaldırılması olacak gibi görünüyor. Son yıllarda takipçi sayısını artıran bu trend özellikle yurt dışındaki diyetisyenler ve sağlıklı beslenme meraklıları arasında olduğu gibi ülkemizde de yükselişe geçecek gibi görünüyor. Dengeli beslenmenin önemi artık herkes tarafından bilinirken bu eğilime kapılmamalı ama kişilerin duyarlılık, gıda intoleransı testlerine göre bu tip katı diyetleri uygulamakta yarar olabiliyor.

2. Hayvansal Proteinler out, bitkisel proteinler in..
Özellikle yüksek protein kullanan sporcular ve kas kütlesini artırmak isteyenlerin vazgeçilmezi olan protein tozu içecekleri, geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda çok popüler. Her zaman da olacak gibi görünüyor. Bu senenin yükselen trendi ise hayvansal kaynaklı proteinlerle bitkisel kaynaklı olanların yer değiştirmesi. 2012 nin yükselen trendi, bitkisel proteinli toz içecekler çoktan raflarda yerini almaya başladı bile..

3. Doğadan gelen sağlık, katkısız doğal ürünler bu sene daha da önem kazanıyor. Kazanılan bütün bilgileri bir araya getirip çok yönlü doğru beslenmeyi hayata geçirmek zamanı. Sentetik katkı maddelerinin sağlığı bozduğunu bütün araştırmalar gösteriyor. Hangi besinlerde katkı maddeleri olduğunu öğrenmek ve bunlardan kaçınmak, aspartam, mısır şerbeti şurubu vb. zararlı olduğu saptananları günlük diyetten kaldırmak gerekiyor.
Dünyada, bilinçli kesim arasında, rutin tedavilerinin yanı sıra, doğal beslenmeyi öneren ve öğreten doktorlardan, beslenme uzmanlarından hizmet alma eğilimi artacak gibi görünüyor.

4. Daha sebze bazlı diyetlerin hızlıca diğerlerinin yerini alması dördüncü trend. Araştırmalar sebze ve yeşillik tüketimi arttıkça hastalıklara yakalanma riskinin düştüğünü gösteriyor. Buna bağlı olarak da sebze ve yeşillik tüketimi artacak gibi görünüyor.

5. Son trend ise kişilerin geleneksel kahvaltı alışkanlıklarını değiştirip daha yüksek karbonhidrat ve tahıllar içeren kahvaltılara tüketmeye başlamaları. Buna beslenme dünyasında “ kahvaltı olarak tatlı yemek” deniyor. Lifli kahvaltı gevrekleri, simit, poğaça, kurabiye, mafın, meyveli yoğurtlar ve aromalı bol sütlü kahveler, kahvaltı öğünün de daha çok tercih edilir hale geliyor. Benim önerim yüksek karbonhidratları tam tahıllı olanlardan seçmeleri, yanında peynir, süt, yoğurt gibi proteinlere de yer vererek kan şekerini dengelemeleri oluyor.

İnsanlar artık proteini daha sağlıklı kaynaklardan almak, posa, lif, sebze tüketimlerini artırmak için çaba gösteriyorlar. Sabah kahvaltılarına taze otlar, baharatlar eklemek, sebzeleri artırmak, sebze suları içmek sağlığına önem verenler tarafından artık daha sık tercih ediliyor.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Düz Karın Diyeti, Ferinin Zayıflatan Suyu, 2012 Diyet Trendleri" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dyt.Ferin BATMAN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dyt.Ferin BATMAN'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ferin BATMAN Fotoğraf
Dyt.Ferin BATMAN
İstanbul
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi123 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Ferin BATMAN'ın Yazıları
► Aç Kalmadan Zayıflatan Diyet Dyt.Güneş AKYIL AYNACI
► "Flat Belly" Düz Karın Diyeti Dyt.Canan DOĞAN
► Zayıflatan 40 Altın Öneri Dyt.Turgay KÖSE
► Şalgam Suyu Dyt.Serpil TARMAN
► Gümüş Suyu Zayıflatır Mı Dyt.Pınar ERMİŞ
► Peynir Altı Suyu Proteini Dyt.Tuncay KARAHASANOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Düz Karın Diyeti, Ferinin Zayıflatan Suyu, 2012 Diyet Trendleri' başlığıyla benzeşen toplam 55 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Sonbaharda Beslenme Kasım 2012
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


20:15
Top