2007'den Bugüne 92,232 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,964 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Başarı Herkes İçin Mümkündür - Başarı Bir Seçimdir - Başarı Programı ve Başarısızlık Programı Çalışan Çocukların Bazı Özellikleri
MAKALE #9230 © Yazan Gönül BAYALTUN | Yayın Haziran 2012 | 10,132 Okuyucu
BAŞARI VE BAŞARISIZLIK BİR SEÇİMDİR.
ÇOCUĞUNUZ VE KENDİNİZ İÇİN BAŞARIYI SEÇİN!


BAŞARI;hedefinize kendi yolunuzdan ,kendi en yüksek potansiyelinizi kullanarak,en güvenli yoldan,en az enerjiyi kullanarak en hızlı süreçte HEDEFE ulaşmaktır da diyebiliriz.


HER ANNE-BABA ÇOCUĞUNU SEVER VE ONUN İÇİN YAŞAMDA EN İYİ OLANI İSTER AMA NİYETİN İYİ OLMASI HER ZAMAN SONUCUNDA İYİ OLDUĞUNU GÖSTERMEZ


BAŞARI HERKES İÇİN MÜMKÜNDÜR.


ÇOCUĞUNUZ DOĞUŞTAN GETİRDİĞİ “BAŞARI PROGRAMI”NI KULLANIRSA BAŞARILI,YAŞARKEN ÖĞRENDİĞİ “BAŞARSIZLIK PROGRAMINI” KULLANIRSA BAŞARISIZ OLABİLİR.


“ÇOCUĞUNUZDA BAŞARI MI, BAŞARSIZLIK PROGRAMI MI ÇALIŞIYOR ÖĞRENEBİLİRSİNİZ.


BAŞARISIZLIĞI BİR ÖRNEKLE AÇIKLAMAYA ÇALIŞIRSAK;


BAŞARSIZLIK; öğrenci de sürekli ve kalıcı bir durum değil(göz rengi, saç rengi,uzun olmak, kısa olmak vb..gibi) bilgisayarınızın (BEYNİNİZİN) VİRÜS KAPTIĞINI GÖSTEREN BİR ALARM DURUMUDUR.bilgisayar(beyin) temizlenir,virüs dosyası silinir,güncellenir ve antivirüs programı kurulursa,”başarı programı” yeniden çalışmaya başlar.çocuğunuzda başarılı olabilir.


ÇOCUĞUN BAŞARISIZLIĞI: yaşamında bazı şeylerin (aile-okul-öğretmen-arkadaş-öğrenme stili) yanlış gittiğini ,doğuştan getirdiği başarı programını kullanmak için gerekli şartların eksikliğini ve ruh,zihin,beden sağlığının tehlike de olduğunu gösteren acil bir ALARM durumudur diyebiliriz.


BAŞARSIZLIK KABULLENİLİRSE;kar topu gibi yuvralanarak büyür (ders,okul,sınav,iş meslek ve yaşam başarsızlığına dönüşebilir) kişide (çocukta,öğrenci de);çatışma,umutsuzluk,karamsarlık,,yenilgi,kayıp,güvensizlik,hırçınlı k,öfke,korku, kaygı panik…ve ,tırnak yeme,altını ıslatma,diş gıcırdatma,içine kapanma,taşkınlık..vb )beden,zihin,ruh sağlığını tehdit eden durumlara kadar varabilir.(ya da bu durumlar başarısızlığa neden olabilir.)


Başarsızlık programını iptal edip, başarı programını yeniden çalıştırmayı deneyebilirisiniz..”


Danışman,anne-baba,öğrenci ve okul işbirliğiyle çocuğunuzun ” başarı programını “ yeniden çalıştırarak sadece ders başarısını değil, tüm yaşamını kapsayacak” yaşam başarısını” yükseltecek adımı atabilirsiniz.


ÇOCUĞUN BAŞARI VE BAŞARSIZLIĞINDA ETKİLİ EN ÖNEMLİ İLK KURUM AİLEDİR.


“BAŞARISIZLIK PROGRAMI “ÇALIŞAN ÖĞRENCİNİN BAZI ÖZELLİKLERİ:


1-yaşama,eğitime ve başarıya dair gerçekçi olmayan bir mantık dizgisine sahiptir.(ben zekiyim çalışmama gerek yok,son dakika çalışsam başarırım,okumakla başarılı olunmaz,başarılı olmak zorunda değilim,

nasıl olsa annem-babam zengin,çalışmak inek..vb. öğrencilere mahsustur.çalışmayı sevmiyorum,öğretmen bana gıcık,zor sorular geldi, çalışmadığım yerden çıktı,sabancılar,steve jobs’lar okuyarak başarılı olmadı.ben popstar olucam,manken olucam,tiyatro oyuncusu olucam ,iş adamı olucam,hayvancılık yapıcam ,tarımla uğraşıcam çalışmama gerek yok.

2-ders çalışmayla ve okul başarısıyla yaşamına gelecek anlam ve değerin farkında değildir.

3-hedefleri her gün değişir,heyecan verici,tutkuyla sarıldığı,hayal ettiği,gerçekçi bir hedeften yoksundur ya da hedefini çevre seçmiş,dikte etmiştir.
4-başarısızlık inancına sahiptir;ben başaramam,beceriksizim,ben kim başarmak kim!yada anne-baba,çevre çocuk hakkında küçüklüğünden beri”başarsızsın “mesajı”vermiştir.
5-başarıyı destekleyen değil,engelleyen bir anne-baba ,aile yapısı vardır.,
7-zihni;olumsuz düşüncelerle(Başarısızlık korkusu,kendini beğenmemek, değersizlik duygusu, iletişim bozuklukları,kimsenin kendisini beğenmediği,haksızlığa uğradığı duygusu veya zamanın tümünü çalan,zihninin tümünü meşgul eden) okadar meşguldur ki;dikkatini topla
yıp derse veremez ve çalışsa da anlayamaz ,öğrenemez.
8-pek çok hedefi olduğu için bugün birini yarın birini önemser,Başarsızlıklarında vazgecer,dolayısıyla motivasyonu eksiktir.
9-yaşamı;uykusu, beslenmesi,çalışması,gelişi-güzeldir.plan ve programa göre çalışmaz.her gün yarın çok çalışacağını söyler ama uygulayamaz. Dolayısıyla derslerden ne kadar geri kaldığını ancak aldığı kötü puanlarla öğrenir ve sonrada çalışmak istese bile geri kalmıştır,
,nerden başlayacağını bilemez,çalışsa da anlayamaz,bu kez başaramadığını görünce sıkılır,korkar,kaygılanır panikler.
10-ruh hali hep inişi çıkışlıdır:bazen iyi bazen kötü…..
11-sürekli çalışsa da Başarısız olur; çünkü etkili ve verimli öğrenmeyi bilmediği için” kısa sürede çok şey öğrenemez.hep yorgun, bıkkın, zihni dağınıktır..

BAŞARI PROGRAMI ÇALIŞAN ÇOCUĞUN BAZI ÖZELLİKLERİ;


1-gerçekçi bir mantık dizgisine sahiptır. Neden çalıştığını ve çalışmayla yaşamına gelecek anlam ve değerin farkındadır.

2-parolası”ben yaparım, başarırım, becerikliyim, ben yapayım”dır
3-çok sevdiği,hep sözünü ettiği, konuşurken heyecanlandığı bir hedefi vardır
4-hedefini başaracağına inanır.
5-arkadaşlarıda kendisi gibi ders çalışmayı seven kişilerdir.
6-tembel ve kıskanç öğrencilerin “inek..vb” yakıştırmalarına aldırmaz.kendine güvenlidir.
7-etkili ve verimli çalışmayı ,öğrenmiştir,bir plan dahilinde:hem çalışmaya, hem sosyal ve spor faaliyetlerine zaman ayırarak,sıkılıp bunalmadan başarılı olur.
8-ilgi ve yeteneklerini destekleyen özgür ama sorumluluk bilinci verebilen ,başarıyı destekleyen bir aile yapısı vardır.
9-neşeli ,umutlu,mutludur.hem kendini motive edebilir, hem de motivasyon sağlayan bir çevreye sahiptir.
10-okul-öğretmen-arkadaş,ders sorunlarıyla baş edebilir,sınav kaygısı,Başarsızlık korkusu ve panik yaşamaz.
11-kendi yaşamından kendi sorumlu olduğunun bilinciyle hareket eder.(geleceğini aile ve çevresinin imkanlarında görmez.)
12-çalışmaya oturduğunda zihni nettir:düşünceleri derslerinden daha önemli sorun ve düşüncelerine takılı kalmadığı için tüm zihin gücüyle, gerçek potansiyelini kullanarak çalışır,bu etkili öğrenme onu üst başarılara tırmandırır.

BAŞARISıZLIĞIN ALTINDAKİ NEDENLER BULUNMADAN YAPILACAK “BAŞARI PROGRAMI ÇALIŞMALARI;


Hem yeterli randıman vermez hem de kalıcılığı zordur.(bu suyunun önü tıkanmış bir tarla da taşıma suyla sebze yetiştirmeye benzer,sürekliliği olmaz.sürekli sebze yetiştirmek için öncelikle tarlaya gelen suyun tıkandığı nokta bulunmalı, önü açılmalı,tamir edilmeli ve suyun sürekli akışı sağlanmaya çalışılmalıdır) yani öğrenci bir taraftan etkili ve verimli çalışmayı öğrenirken diğer da etkili ve verimli öğrenmeyi engelleyen nedenler, anne-baba işbirliğiyle araştırıp bulunmalı ve çözüme kavuşturulmaya çalışılmalıdır ki; başarı bir yaşam tarzına dönüşsün..


YAŞAM BAŞARISI SİZİNLE VE ÇOCUĞUNUZLA OLSUN!
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Başarı Herkes İçin Mümkündür - Başarı Bir Seçimdir - Başarı Programı ve Başarısızlık Programı Çalışan Çocukların Bazı Özellikleri" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Gönül BAYALTUN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Gönül BAYALTUN'un izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Gönül BAYALTUN Fotoğraf
Gönül BAYALTUN
Denizli
Çocuk Gelişimi Ve Eğitimcisi
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi78 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Gönül BAYALTUN'un Yazıları
► Sbs’de Başarı İçin Püf Noktalar Psk.Dnş.Ömer AKGÜL
► Başarı İçin Öğrenci Koçluğu ÇOK OKUNUYOR Zekeriya GUTER
► Başarı İçin Hedefini Belirle! Psk.Dnş.Mehmet POLATOĞLU
► Başarı Transferi Psk.Mehmet Enver BAYATLI
► Başarı ve İç Motivasyon Psk.Dnş.Kemal TUNCER
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,964 uzman makalesi arasında 'Başarı Herkes İçin Mümkündür - Başarı Bir Seçimdir - Başarı Programı ve Başarısızlık Programı Çalışan Çocukların Bazı Özellikleri' başlığıyla benzeşen toplam 32 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:37
Top