2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Antideprasan Kullanımı
YAZI #2678 © Yazan Psk.Bayram ŞİMŞEK | Yayın Ekim 2015
En çok psikolojik rahatsızlık vakalarının arttığı gözlemlenirken, bu rahatsızlıkların giderilmesine yönelik kullanılan ilaçların satış grafiğinin de giderek yükseldiği ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 2009 yılında psikolojik rahatsızlık sebebiyle hastanelere 3 milyon kişi giderken, 2014'te bu rakam 11 milyon kişiye ulaştı. Antidepresan ve benzeri ilaçların satışı son 5 yılda yüzde 56 arttı. Yine son 5 yılda tüketilen toplam ilaç sayısı 211 milyon 577 bin 20 kutu oldu.

ANTİDEPRESAN TÜKETİMİNDE İZMİR 2. SIRADA

Antidepresan ve benzer özelliklerdeki ilaçların en çok tüketildiği ilk 5 il İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Adana olarak sıralandı. Psikolojik rahatsızlık vakalarının en az olduğu illerin başında Bayburt, Tunceli ve Ardahan yer aldı. Ayrıca, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından açıklanan rakamlarda kutu bazında İzmirliler, geçen yıl 2.867.456 kutu antidepresan tüketti. Toplum içerisinde yaşanan sağlık problemlerinin artışının sadece mevsimsel olmadığına dikkat çeken Eczacı Bahar Deniz, Türkiye genelinde özellikle ekonomik olmak üzere çeşitli diğer sebeplerin bir çok insan üstünde psikolojik rahatsızlıklara yol açabildiğini ifade etti. Deniz, antidepresan ilaçları satın almak için gelenlerde eskiye göre artış olduğunu belirterek, 2014'e kıyasla 2015 yılı Mart ayı itibariyle antidepresan ilaçlarındaki satışlarının 1 yılda yüzde 25 arttığını kaydetti.

''İLAÇ KULLANIMI SORUNU ERTELER ANCAK ÇÖZEMEZ''

Bireylerin ve ailelerin yaşadıkları birçok psikolojik problemi çözme konusunda kişilere destek sağladıklarını ifade eden Aliağa Psikoterapi ve Aile Danışmanlığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Psikolog Bayram Şimşek, kişilerin kendi içlerinde yaşadıkları duygusal her iniş çıkışı psikolojik rahatsızlık olarak algılamaması gerektiğinin altını çizerek, kişilerin ilaç kullanarak sorunlarını ortadan kaldırmak yerine, ertelediklerini söyledi. Şimşek ''İnsanlara sorunlarının çözümünde yardımcı olurken düşünce veya davranışlarını değiştirmek için ilaç kullanma taraftarı değiliz, normal bir sorunu çözebilmemiz için 8 hafta ile 15 hafta arası bir zaman dilimine ihtiyaç duyuyoruz'' dedi.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Bayram ŞİMŞEK Fotoğraf
Psk.Bayram ŞİMŞEK
İzmir (Online hizmet de veriyor)
Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi124 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Bayram ŞİMŞEK'in Makaleleri
► Antidepresan Kullanımı ve Mutsuzluk Psk.Bayram ŞİMŞEK
► Çocuklar ve Teknoloji Kullanımı Psk.Cevher SÖNMEZ
► Ergenlerde Madde Kullanımı Psk.Işıl ÖZÜAK
► Ergenlik ve Teknoloji Kullanımı Psk.Dnş.Nuray ÖZBEN AVŞAR
► Çocuklar ve Teknoloji Kullanımı Psk.Özge ÇİVCİ
► Gereksiz Antibiyotik Kullanımı Psk.İzzet GÜLLÜ
► Ergenlerde Madde Kullanımı Psk.Nadire GÜNAK
► Terapide Hikaye Kullanımı Psk.Dnş.İlksen GÜZELCİK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Antideprasan Kullanımı' başlığıyla benzeşen toplam 62 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Okb - Emdr Terapisi ile Çözümü ÇOK OKUNUYOR Ekim 2022
► Niye Aile Terapisi Ocak 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:36
Top