2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Genelevden Gerdeğe Cinsel Eğitim Bilgimiz…
YAZI #3229 © Yazan Uzm.Psk.Erdem AKGÜN | Yayın Ocak 2017
Hiç merak ettiniz mi bir çocuk cinselliği nasıl öğreniyor. Pek merak etmeyiz, sonuçta zamanı gelince öğrenir diye düşünürüz ya da biz nasıl öğrendiysek o da o şekilde öğrenir deyip geçiştiriyoruz. Ama konuşmaktan utandığımız, kaçtığımız bu konu yüzünden çocuklarımız ne olduğu belirsiz bir şekilde yalan yanlış bilgiler ile donatılıyorlar. Gelin birlikte bu yazıda çocuklarımız cinselliği nasıl öğreniyorlar bir bakalım.
Önce kız çocuğundan başlayalım. Kız çocukları ergenliğe girmeleri ile birlikte vücutlarında ve hormonlarında değişiklikler meydana gelir. Bu doğanın kaçınılmaz bir kuralıdır ve siz isteseniz de istemeseniz de görmezden gelseniz de bu olacak. Peki diyelim ki bir kız çocuğu bunları, ne olduklarını öğrenmek istediğinde nerden öğrenebilir? Anne sinden, internetten, arkadaşlarından veya zamanı geldiğinde kocasından öğrenecek. Eğer aile bu konuları konuşmaya utanıyor çekiniyor veya doğru ve tatmin edici bilgi veremiyor ise ne olacak? istismara açık bir çocuk. Kimin kendisine nasıl yaklaştığını bilemeyen bir kız evlat burada esas görev annelere düşüyor cinselliği öğrenin, cinsel eğitim alın ve çocuğunuzun sağlığı için onu doğru bilgilendirin siz bunu yapmaz iseniz başkaları yapar!
Erkek çocukta durum bence daha vahim bir hal almış durumda. Erkek çocuk da kız evlat gibi bu işlerden yalıtılmış dursa nispeten iyi. Ama öğle olmuyor, erkek çocuklar Gaziantep’te ilk tecrübelerini ilk deneyimlerini ilk öğretmenleri olan hayat kadınlarından alıyorlar. Babalar, dayılar, amcalar gurur ile milli olmak adı verilen işlem için çocukları genel evlere götürüyorlar. Peki sonuç ne oluyor? Bir psikoterapist olarak tecrübelerime bakarak söyleyebilirim ki erken boşalma sorunu, cinsel isteksizlik, sertleşme sorunu ve bunun gibi birçok sorunun yanında cinselliği aşk yapmak değil de sadece partnerini işgal etmek ve ona hükmetmek olarak algılayan çocuklar yetişiyor. Sonra cinsel bilgisi genel evde tecrübe ettikleri ile sınırlı olan damadımız ile ne olacağından habersiz biçare gelinimiz evlenip gerdeğe giriyor sonuç cinsel tatminsizlik, mutsuz aile tablosu ve aldatmalar.
Cinsellik insan doğasının bir parçası, neslin ve türün devamının bir kaynağıdır. Ama günümüzde bu doğal özelliklerinin yanında bir haz kaynağı olarak da kullanılmaktadır. Eğer siz erken yaşlardan başlayarak adım adım çocuğunuza alması gereken cinsel bilgiyi vermez iseniz sokaklardan, arkadaşlarından, hayat kadınlarından bunu öğrenecek ve işin sonuçlarının nereye gidebileceğini hayal dahi edemezsiniz. Çocuklarınıza, çocuklarımıza, neslimize sahip çıkın ve onları koruyun. Bunun yolu doğru bilgilendirmeden geçer.
Bu konu ile de bağlantılı olduğunu düşündüğüm bir sonraki konum “Aldatma” üzerine olacaktır.
Erdem AKGÜN
Psikoterapist/Hipnoterapist
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Erdem AKGÜN Fotoğraf
Uzm.Psk.Erdem AKGÜN
Gaziantep
Uzman Psikolog - Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Erdem AKGÜN'ün Makale ve Yazıları
► Cinsel Eğitim Psk.Atiye KAYTAZOĞLU
► Cinsel Eğitim Psk.Remzi KARAKAYA
► Cinsel Eğitim Psk.Dnş.Barışcan ÖZTÜRK
► Çocuklarda Cinsel Eğitim Psk.Dnş.Havva BAYAR
► Cinsel Gelişim ve Eğitim Psk.Aysu YENİEL SİLLE
► Çocuklarda Cinsel Eğitim Psk.Dnş.Leyla DURSUN
► Cinsellik ve Cinsel Eğitim Dr.Psk.Zeynep TEKİN BABUÇ
► Ergenlik Döneminde Cinsel Eğitim Psk.Burcu BAŞOĞLU KUNDAK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Genelevden Gerdeğe Cinsel Eğitim Bilgimiz…' başlığıyla benzeşen toplam 25 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


23:23
Top