2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Alkali Diyet Nedir?
YAZI #4600 © Yazan Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU | Yayın Mart 2018
ALKALİ DİYET NEDİR?
Günümüzde teknolojik imkânların fazlalaşması ve emek yoğun işler yerine daha çok zihinsel ağırlıklı hareketsiz işler yapılıyor olması beraberinde kilo problemlerinin ortaya çıkma sıklığını arttırmıştır. Diyet yapılırken konulan bazı hedeflerin “gerçekleştirilebilir” olmaktan uzaklaşması, kişiye acı ve rahatsızlık vermesi nedenleri de başarısızlığın en önemli sebepleri olmaktadır. Bu nedenle yapılan diyetlerin sağlıklı ve insan psikolojisini de rahatsız etmeyen çeşitlerinin tercih edilmesi daha etkili sonuçlar sağlamaktadır.

Zayıflama amacı ile tercih edilebilecek olan diyetlerin en başında üç dört hafta sürebilen alkali diyeti gelmektedir. Bu diyet vücudun dengesini sağlamakta oldukça etkili ve sağlık açısından da faydalıdır. Alkali diyetini yapabilmek için öncelikle Alkali besinlerin neler olduğunun öğrenilmesi gerekmektedir. Bu konuda Merve Diyet Beslenme Danışma Merkezi Kurucu Diyetisyeni Merve Kalelioğlu’nun sizler için hazırlayacağı Alkali Diyet Listesi kullanılabilecektir. Genel bir tanımlama yapılacak olursa, gıdaların pH derecelerine bakılarak 8 ve 14 arasındaki besinlerin Alkalik, 0 ila 6 pH oranına sahip gıdaların ise asidik olduğu söylenebilecektir. Fazlaca asidik ürün tüketimi sağlıksız beslenmenin işareti ve vücuttaki yağlanmanın nedenidir. Bu durum ise, daha fazla alkalik gıda tüketiminin % 80 oranına çıkarılması ile dengelenebilecektir.

Alkali Diyetine Yönelik Genel Öneriler

Alkali diyetinde çay hazırlarken dahi tüketilecek su alkali olmalıdır. Diyet listesinde bulunan sebzeler çiğ ya da haşlanmış halde tüketilmelidir. Alkali diyet listesinde yeşil fasulye, bezelye ve fındık bolca bulunmalı, yemekleri pişirirken de zeytinyağı öncelikli olmak üzere ayçiçeği yağı da kullanılabilecektir. Kahvaltı esnasında sarı ve yeşil sebzeler tüketilmeli, öğünlerin arasında ise bitki çayları veya sıkma meyve suları içilebilecektir.
Alkali diyet esnasında, gıda tüketimi en geç saat 19 itibarıyla sonlandırılması önem arz etmektedir. Bununla birlikte, yiyeceklerin ağızda bolca çiğnenerek ufaltılması ve kesinlikle hızlı bir şekilde yenmemesi önemli tavsiyelerdendir.
Alkali diyeti yaklaşık bir aylık süre içerisinde vücudun dengesini yerine getirmeyi sağlayacağından sıklıkla tercih edilmektedir. Bununla birlikte zayıflatırken bağışıklık sistemini de güçlendirmesi, alkali diyetinin popülaritesini arttırmaktadır.

Sizler de alkali diyeti ile ilgili daha detaylı bilgiler edinmek ya da danışmak için İstanbul Bahçeşehir Merve Diyet Beslenme Danışma Merkezi ile görüşebilirsiniz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fatma Merve KALELİOĞLU Fotoğraf
Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi166 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU'nun Makaleleri
► Diyet Nedir? Dyt.Nurten ÇETİN
► Frutaryen Diyet Nedir Dyt.Neslihan AKTEPE
► Ketojenik Diyet Nedir? Dyt.Pınar ERMİŞ
► Diyet Yemek Nedir? Dyt.Nursel EROĞLU
► Diyet Açılımı : Size Özel Diyet Dyt.Berrin YİĞİT
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Alkali Diyet Nedir?' başlığıyla benzeşen toplam 31 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ketojenik Beslenme Haziran 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


09:03
Top