2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Sokak Kedisi Sahiplenme de Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir
YAZI #7214 © Yazan Vet.Hek.Uzm.Uveys Veysel BECERMAN | Yayın Ekim 2021
SOKAK KEDİSİ SAHİPLENME DE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR

🔸 Kediler çok narin dostlarımızdır, yavru kediler ise daha çok var narin ve daha çok bakıma ihtiyaç duyan dostlarımızdır. Kedi dostlarımızı sahiplenmek, beslemek ve evin içinde bulundurmak ile işimiz bitmez .

🔸 Yavru kediler için öncelikle onlara güvenli alanlar oluşturmalıyız. Bu alanlar, gezeceği ve oynayacağı, rahatlıkla uyuyacağı, besleneceği, tuvaletini yapacağı kedi kum kabini olduğu yerler olmalıdır. Ev içinde bu alanlara sahip olmayan yavru kedi dostlarımız ne yazık ki ev içinde düzene zarar verip ne yazık ki sahiplerine zor anlar yaşatabilirler örneğin, yavru kedinin tezgaha çıkması , yavru kedinin istediği alana kakasını yapması, ortalıkta ki herşeyi oyuncak zannedip devirip kırması vb gibi durumlar ile karşılaşan milyonlarca kedi sahibi vardır. Bunların temel sebebi Yavru kedilerine özel alanlar oluşturmamalarıdır.
🔸Yavru kedi iki aylık ise anne sütü tüketiminin son bulduğu ve artık yavru kedi maması kullanabilecek duruma geldiği anlaşılmaktadır.

🔸Yavru kedi mamaları satan çok miktarda marka bulunmaktadır. Siz markaların etiket kısımlarındaki değerlere göre hangisi daha iyi ve bütçenize daha uygun ise onu tercih edebilirsiniz. İki aylık yavruların artık aşılama dönemlerinin başladığı dönemlerdir bu sebep ile veteriner kliniklerini ziyaret ederek onlar için bir aşı takvimi hazırlanmalı ve zamanında aşılarının yapılıp enfeksiyon, hastalıklardan korunmasını sağlamalısınız .

🔸Yavru kedi dostunuza arada ödül mamaları verebilirsiniz. Kedi dostunuza verdiğiniz mama yeterli gelmediğini hissettiğiniz an lütfen veteriner hekim kliniklerinden tavsiye istemeyin siz araştırın . Çünkü klinikler bazı mama şirketleri ile anlaştıkları için ister istemez sizi kalitesi düşük mamaya yönlendirebilirler. Bu sebeple mamayı seçerken lütfen önce kendiniz araştırın . Mama ile birlikte takviye edici vitamin mineraller vermenizde sakınca bulunmamaktadır .

🔸Yavru kedi bakımından kedi kumu da çok önemlidir çok sert çakilllardan oluşmayan ve partisine zarar vermeyecek şekilde kumlar olmalıdır. Kum kabinin temizliğini günlük yapılmasına dikkat edilmelidir. yavru kedinizi düzenli temizliğini ve taranmasını da ihmal etmeden yapmanız gerekmektedir. Yavru kedi dostunuzun Bakım ve beslenmesinin yanında en önemlisi de onunla ilgilenmek onunla sürekli zaman geçirmek olacaktır. Onunla oyunlar oynamalı onun kucağınız da uyumasına izin vermeli kısaca ona zaman ayırmalısınız.

🔸Kediniz evin içinde dolaşırken lütfen balkon kapısı ve ulaşacağı pencereleri lütfen kapalı tutmaya özen gösterin. Çünkü 2_8 aylık dönemleri en hareketli en meraklı dönemleri olduğu için hareket eden herşeyin arkasından hiç düşünmeden atlayıp ziplayabilirler. Bunun sonucunda ne yazık ki kazalara ve ölümler meydana gelmektedir. Size ve yavru kedi dostunuza mutlu, sağlıklı günler dilerim.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Uveys Veysel BECERMAN Fotoğraf
Vet.Hek.Uzm.Uveys Veysel BECERMAN
İstanbul
Uzman Veteriner Hekim
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Vet.Hek.Uzm.Uveys Veysel BECERMAN'ın Makaleleri
► Hamster Beslerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Vet.Hek.Uveys Veysel BECERMAN
► Kedi Kumu Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Vet.Hek.Uveys Veysel BECERMAN
► Sokak Hayvanlarını Sevmek! Vet.Hek.Dr.Mustafa ALTUNTAŞ
► Sokak Köpekleriyle İlgili Bilgiler Vet.Hek.A.Kutlu DAYIOĞLU
► Sokak Hayvanlarının Yaşama Hakkı Vet.Hek.İ.Serdar SAYAR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Sokak Kedisi Sahiplenme de Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir' başlığıyla benzeşen toplam 94 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


18:20
Top