2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yüz Germe( Facelift) Estetiği
MAKALE #20601 © Yazan Op.Dr.Ekrem KESKİN | Yayın Haziran 2019 | 1,753 Okuyucu
Yüz germe operasyonu hastanın yüzündeki sarkan bölgeleri germe işlemidir. Yüz bölgeleri alt bölge, üst bölge ve çene yapısından oluşur. Yüz germe operasyonu yaşlılık belirtilerini ortadan kaldırıp size genç bir görünüm vermek için yapılan etkili bir ameliyat işlemidir. Sarkan derinin gerilmesiyle yüzünüzde düzgün bir ifade oluşturulur. Yüz germe operasyonuyla ilgili önemli konulardan birisi ise hastaya uygun yöntemin belirlenip uygulanmasıdır.

Yüz germe operasyonunda hastanın beklentileri, istekleri, ihtiyaçları doğrultusunda planlanarak hastaya istenilen görünüm verilir. Bu ameliyattaki amaçlanan hedef hastanın kırışan görünümünü ortadan kaldırarak genç görünümün elde edilmesiyle birlikte yüzdeki yorgun ifade de ortadan kalkmış olur.
Operasyon öncesi dönemde hastanın daha önce geçirmiş olduğu ameliyatlar, sürekli kullandığı ilaçlar, kalıcı hastalık durumu ameliyat öncesi değerlendirilmesi gereken konulardandır.

Yüz germe ameliyatı öncesi nelere dikkat edilmelidir?


Yüz germe ameliyatı öncesi kanamayı arttırma ihtimali olan aspirin, E vitamini benzeri ilaçlar , bitki çayı kesilmelidir. Sigara özellikle yüz germede yara iyileşmesini oldukça geciktirir.Sigara kullanımı ameliyattan 3 hafta önce kesilmelidir. Saçlar ameliyat sonrası 1 ay boyanamayacağı için 1 hafta önceden boyatılabilir. Saçların uzun tutulması ameliyat sonrası kullanılan pansumanları gizlemek açısından yarar sağlar.

Yüz Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?


Yüz germe operasyonunda cildin fazla kısımları çıkarılarak yüz hatlarının yeniden şekillendirilmesiyle gerilerek estetik dikişler atılır. Hastanın yüz hatlarına göre gerekiyorsa yağ dokusu yapılarak yüzde dolgun bir görünüm sağlanır. Yüz germe operasyonuyla birlikte kaş asma, göz kapağı estetiği vs. gibi hastanın ihtiyaç duyduğu ameliyatlar yüz germe işlemiyle birleştirilerek yapılabilir.

Yüz Germe Operasyonu Sonrası Yatış Yapılır Mı?

Operasyon olduğu gün hastanede bir gece yatış yapılması gerekir. Ertesi gün ise hastanın durumuna bakılıp değerlendirilerek hastanın da kendini iyi hissetmesiyle birlikte çıkış işlemleri gerçekleştirilir.

Ameliyat Sonrası Ağrı Dönemi?


Her operasyonda olduğu gibi bu cerrahi işlemde de ağrı durumu olabilir. Bu ağrıların verilen ağrı kesicilerle giderilmesi mümkündür.

Ameliyat Süresi Ne Kadardır?

Yüz germe operasyonu 4-6 saat arasında süren cerrahi bir işlemdir. Yüz germe ameliyatı ile birlikte örneğin; kaş asma, göz kapağı estetiği gibi ameliyatların da yüz germe operasyonuyla birleştirilmesiyle ameliyat süresi değişebilir.


Yüz Germe Operasyonu Sonrası İz Kalır Mı?

Yüz germe operasyonlarında kesik izleri şakak bölgesinde saç içerisinden başlar, kulak önünden devam eder ve kulak memesinin altından arkaya dönerek saçlı deride sonlanır. Ameliyat sonrası iyileşme sürecinin de tamamlanmasıyla izlerin görünümü olmadan saçlarınızı dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Yüz Germe Operasyonu Sonrası Morluk ve Şişlik Olur Mu?

Operasyon sonrası ufak çaplı şişlik ve morlukların oluşması normaldir. Oluşan morluk ve şişlikler birkaç hafta içerisinde geçecektir. Fakat morluk ve şişliklerin oluşması ve iyileşmesi her bünye için farklılık gösterir. Ameliyat sonrası buz uygulaması iyileşme sürecini hızlandırır. Hastanın cilt rengine göre kulak bölgesinde yapılan kesiler kırmızı görünümde olabilir, bu görünümü makyaj malzemesiyle gizleyebilirsiniz. Yüzde oluşan ödemin engellenmesi için tuzlu gıdalardan uzak durmanız önerilir. Morlukların erken iyileşmesine verilen kremlerde yardımcı olacaktır.

Yüz Tam Şeklini Ne Zaman Alır?

Yüz germe operasyonunda oluşan şişliklerin inmesi iki hafta sürmektedir. Daha sonra bir ay içerisinde bütün şişlikler geçmektedir.

Operasyon Sonrası Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır?

• Ameliyat sonrası cilt bir hafta flaster altında kalır. Flasterler çıkarıldıktan sonra ılık bir banyo altında yüzünüze hafif dokunuşlarla masaj yapabilirsiniz.
• İçerisinde vitamin bulunduran ürünler zararsız sabun ve şampuanlarla cilt temizliği yapılır. Yüz germe ameliyatında üç hafta sonrası cilt temizliği için solüsyonlar kullanılabilir. Cilt bakımınızı yapabilirsiniz.

Yüz Germe Ameliyatı Sonrası Sizi Neler Bekler?

• Ameliyat sonrası şişlik ve ödemin hızlı iyileşmesi için başın kalp seviyesinin üzerinde tutulması gerekir. Başın yüksek tutularak sırt üstü yatılması gerekir.
• Ameliyat sonrası 15 gün yüz üstü yatmamaya özen gösterin.
• Operasyon sonrası yüzünüzde sıcaklık ateşlenme hissettiğinizde endişelenmeden buz uygulaması yapabilirsiniz. Buz uygulamasını devam ettirmek sizin rahatlamanızı sağlayacaktır.
• Ameliyat sonrası kontrole gelmeden önce yüzünüzde oluşan şişlik ve morlukların sizi endişelendirmemesi gerekir. Yüzünüz birkaç hafta içerisinde hızla düzelecek ve istediğiniz görünüme kavuşacaksınız.
• Ameliyat sonrası bir ay ağır egzersiz yapmamalısınız ve dışarıdan gelebilecek darbelere karşı korunması gerekir.
• Yüz germe operasyonu erkek hastalara uygulandığında iki hafta tıraş olmaması önerilir.
• Ameliyattan bir hafta sonra hasta iş hayatına devam edebilir.

Yüz germe ameliyatı etkinliğini arttırmak için başka neler yapılabilir?

Göz çevresi ve alına yapılacak Botox ile bakışlar canlandırılabilir.
Ameliyattan 3 hafta sonra başlayacak 4-6 seanslık kimyasal peeling ve yüz mezoterapisi ile yüz derisi canlandırılabilir.
Ağız çevresi ve dudaklara yapılan dolgu işlemi ile ağız çevresi çizgiler azaltılabilir.

Mini yüz germe nedir?

Yapılan cerrahi kesi eğer sadece kulak önünde yapılırsa ve germe işlemi azaltılırsa buna mini yüz germe ameliyatı diyoruz. Bu ameliyatın avantajı yapılan izi azaltmak ve daha küçük bir ameliyat yaparak iyileşmeyi hızlandırmaktır. Bu girişim 40 ile 50 yaş arası çene bölgesinde deri bolluğu fazla olamayan hastalarda tercih edilir. Ama artık endoskopik orta yüz cerrahi ameliyatları ile bu işleme olan gereksinim de azalmıştır.

Yüz germe ameliyatının riskleri nelerdir?

Kanama: Ameliyatı bölgeye enekte ettiğimiz özel ilaçlar ile kanamasız ortamda yaptığımızdan genellikle ameliyat sonrası kanama riskimiz de az oluyor. Ayrıca bu bölgeye yerleştirdiğimiz ince dren de bu riski azaltıyor. Ancak hipertensiyonu olan hastalarda az da olsa bu risk söz konusudur. Deri altı biriken kan kolaylıkla uzaklaştırılabilir. Deri altına kanama, iyileşmeyi geciktirebilir ve kötü iz kalmasına neden olabilir. Bu nedenle tansiyonunun kontrollü olması ve kanamayı arttıran aspirin benzeri ilaçların 1 hafta önceden bırakılması çok önemlidir.
Enfeksiyon: Yüz çok iyi kanlanan bir bölgedir. Bu nedenle enfeksiyon riski çok azdır. Ameliyat önce ve sonrasında uyguladığımız koruyucu antibiyoterapi ile bu risk daha da aza indirilmiş olur. Nadiren de olsa, enfeksiyon gelişecek olursa, ek antibiyotik tedavisi ve pansuman gerekebilir.
Kötü iz kalması: Genetik özellikler, enfeksiyon ya da sigara kullananlarda rastladığımız deri kayıpları nedeniyle izler oluşabilir. Bu izler için ek tedaviler gerekebilir.
Sinir hasarı: Yüz germe operasyonu sırasında motor ve duyu sinirleri hasar görebilir. Yüz germe operasyonu sonrasında yüz hareketlerinde zayıflık veya kayıp olabilir. Sinir hasarı, yüzdeki hareketlerde ve duyuda, geçici veya kalıcı kayba neden olabilir. Bu tip hasarlar zamanla iyileşebilir. Yüzün, boynun ve kulak bölgesinin duyu sinirlerinin hasarı geçici veya kalıcı uyuşukluğa neden olabilir. Ağrılı sinir çok nadirdir.
Saç kaybı: Yüz germe estetiği sırasında derinin yukarı çekildiği bölgelerde saç kaybı olabilir. Bunun olup olmayacağı önceden bilinemez.
6 Uzun süreli etkiler: Yaşlılık, kilo alımı veya kaybı, güneşte kalma ve diğer bazı şartların sonucu olarak, yüzde bunları izleyen değişikler olabilir. Yüz germe ameliyatı yaşlanmayı durdurmaz, ya da yüzün ve boynun gerginliğini sürekli olarak sağlamaz. Yüz germe ameliyatının sonuçlarını koruyabilmek için gelecekte yeni ameliyatlar ve tedaviler gerekebilir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Yüz Germe( Facelift) Estetiği" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Ekrem KESKİN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Ekrem KESKİN'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ekrem KESKİN Fotoğraf
Op.Dr.Ekrem KESKİN
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Ekrem KESKİN'in Makaleleri
► Yüz Germe - Facelift Prof.Dr.Serdar ÖZTÜRK
► Yüz Germe Estetiği Op.Dr.Gökhan ÖZERDEM
► Karın Germe Estetiği Op.Dr.Ekrem KESKİN
► Kol ve Bacak Germe Estetiği Op.Dr.Ekrem KESKİN
► Sırt Germe Estetiği Op.Dr.Ekrem KESKİN
► Uyluk Germe Estetiği Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK
► Karın Germe Estetiği Dr.Güner UYSAL
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Yüz Germe( Facelift) Estetiği' başlığıyla benzeşen toplam 16 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Çene Estetiği Nisan 2020
► Karın Germe Estetiği Mayıs 2019
► Sırt Germe Estetiği Nisan 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


03:23
Top