2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Karın Germe Estetiği
MAKALE #20521 © Yazan Op.Dr.Ekrem KESKİN | Yayın Mayıs 2019 | 1,773 Okuyucu
Karın germe ameliyatı nasıl yapılmaktadır?

Karın germe ameliyatı, işleme bağlı olarak 2–5 saat sürebilir. Sıklıkla iç çamaşırı altında gizlenebilen ve göbeğin 8–10 cm altında ve pubis kıllı bölgenin üzerinde kalan bir kesi hattı yapılır. Sezaryen izinin biraz daha uzunu gibi düşünün. Göbek çevresine göbek deliği transferi için ikinci bir kesi yapılır. Ameliyat bittikten sonra kesi hattı deri altından gizli dikiş ile kapatılır ve pansumanlar ile örtülür. Bölgede toplanacak fazla sıvıyı dışarı almak amacıyla dren adı verilen bir ya da iki tüp yerleştirilir. Karın gerdirme ameliyat sırasında genellikle ilk gün kullanılmak üzere idrar sondası uygulanmaktadır. Ayağa kalkmanızı takiben idrar sondası çekilir. Karın germe ameliyatından hemen sonra ameliyathanede kişiye uygun korse giydirilir.

Karın germe estetik çeşitleri nelerdir?

Başlıca üç tipi olan karın germe ameliyatı şöyle özetlenebilir:

Tam karın germe ameliyatı (abdominoplasti): Göbeğin yerinin değiştirildiği tip ve göbeğin yerinin değiştirilmediği tip olmak üzere iki çeşidi vardır.

Ters karın germe ameliyatı (reverse abdominoplasti): Estetik cerrahlar tarafından yapılan bu tip abdominoplasti ameliyatının izi göğüslerin biraz daha altında kalır. Bu nedenle nadiren tercih edilmektedir.

Kısmi karın germe ameliyatı (mini- abdominoplasti): Karın germe olarak bilinen abdominoplasti, orta ve alt karından cilt fazlalığını ve yağı almak ve karın duvarı kaslarını germek için yapılan büyük bir ameliyattır.Mini-abdominoplasti diye adlandırılan mini karın germe, geleneksel karın germe işleminin değiştirilmiş halidir.Mini karın germe, göbek deliğinin altında cilt fazlalığı ve fazla yağı olan hastalara uygulanan bir işlemdir. Burada kas germe ihtiyaç duyulursa yapılır.

Hamilelik kilolarını verdikten sonra oluşan sarkma görünümü için ne yapabilirim?Karın germe ameliyatı ile düzelir mi?

Karın estetiğinde bozulma ani kilo değişiklikleri yaşamaya bağlı olarak hem erkeklerde hem de kadınlarda görülebilmektedir. Ama kadınlarda neredeyse kaçınılmaz bir şekilde karın estetiğin bozulmasına yol açan ve kilo değişiminin özellikle karın bölgesinde yaşandığı süreç hamilelik olmaktadır.
Hamilelik sonrası kilolarını veremeyen hastalar olduğu kadar, doğal yollarla kilo vermiş olmasına rağmen bölgede oluşmuş deformasyonu sağlıklı beslenme ve spor ile iyileştiremeyen annelerle de oldukça sık karşılaşılmaktadır. Çünkü kişinin karın estetiğindeki bozulma bir kilo problemi olmaktan daha çok bir cilt dokusu problemi olmaktadır. Karın bölgesinin deformasyonuna yol açan en önemli unsur hızlı kilo alıp verme sürecidir. Bunun sebebi ise cildin elastikiyetinin hızla alınan kilolara uyum gösterecek şekilde genişlemeye yetersiz kalmasıdır.

Diğer taraftan alınan kiloların yavaş yavaş değil ama ani bir şekilde verilmesi, yağ dokularının aniden ortadan kalkmasına yol açmaktadır. Şeklini kişinin kilo almasına bağlı olarak genişlemiş dokuya göre almış olan cilt bu sefer hızla, içi boşalmış bir balon gibi çökmektedir. Cilt dokusunun yaşadığı bu ani değişimin yansıması ise oluşan sarkık görünüm olmaktadır. Karın estetiği operasyonu ile hamilelik sürecinin vücutta bıraktığı olumsuz izlerin ortadan kaldırılması ve karnın gergin görünümüne kavuşturulması mümkündür.

Karın germe ameliyatından sonra tekrar hamile kalmamda bir sakınca var mı?

Hayır, karın germe ameliyatı sonrasında hastanın hamile kalmasında hiçbir problem yoktur. Ancak, karın bölgesi yeniden yapılandırılmış olan bir hastanın operasyondan sonra kısa süre içerisinde yeniden hamile kalması operasyonun istenilen etkilerini azaltacaktır. Bu yüzden planlanan bir hamilelik varsa karın germe ameliyatının hamilelik sonrasına bırakılması veya hamileliğin karın germe ameliyatından en az 1 sene sonra düşünülmesi doğru bir tercih olacaktır.

Karın germe ameliyatı ile hamilelik çatlakları da giderilebilir mi?


Cilt dokusunda oluşan ve tıpta stria olarak ifade edilen deri çatlaklarının meydana gelmesi cildin elastikiyet anlamında gösterdiği yetersizliğin en belirgin sonuçlarından birisidir. Karın bölgesinde oluşmuş olan deri çatlaklarının derinliğine ve yoğunluğuna bağlı olarak karın estetiği operasyonunun kapsamı oluşturulmakta ve bölgede istenilen estetik görünümü sağlamak üzere çatlaklar giderilebilmektedir.

Karın Germe sonrası ne kadar sürede normal hayatıma dönebilirim?

Karın germe ameliyatından sonraki ilk birkaç günde karın bölgesi şiş olacaktır. Ayrıca ilaç alımı ile giderilebilen ağrı ve rahatsızlık duyulması da normaldir. Ameliyat sırasında yerleştirilen drenler genellikle 3.-5. günlerde çıkarılmaktadır. Uygulanan cerrahi girişime bağlı olarak hastanede bir, nadiren de birkaç gün kalınır.

Başlangıçta dik durmada zorluk yaşansa da erken dönemde yürüme başlatılacaktır. Dikişlerin alımı, pansumanlar, yıkanma ve korse kullanımı hastanın durumuna ve cerrahın ameliyattaki tercihlerine bağlıdır ve ameliyat sonrası dönemde planlanacaktır.

Karın germe operasyonu sonrasında tekrar eski aktivitelere dönüş birkaç hafta alabilir. Hastanın fiziksel durumu iyi ve güçlü karın kaslarına sahip ise bu süreç daha da kısa sürer. Egzersiz yapılması iyileşme sürecini olumlu etkileyecek, oluşan şişliğin azalmasına, kan pıhtısı atma riskinin düşmesine ve karın kas tonusunun kazanılmasına yardımcı olacaktır. Ancak özellikle karın kaslarını zorlayacak sıkı egzersiz programları; bunların rahatlıkla yapabileceği döneme kadar ertelenir.

Karın germe ameliyatına bağlı gelişen izler ilk 3-6 ay boyunca kızarık bir görünüm sergileyecek ama zamanla solarak daha az belirgin hale gelecektir. Bununla birlikte bu izler her zaman iç çamaşırı ve bikini altında kaldığı için hastaları olumsuz yönde etkilememektedir.

SIK SORULAN SORULAR:

Hamilelik sırasında ne gibi önlemler alınabilir?

Bu çatlakları ve sarkıklıkları önlemek her zaman mümkün olmasa da hamilelik öncesinde düzenli spor yapan ve hamilelik sırasında kilolarını kontrol edebilen anne adaylarında çok daha az rastlandığı da bir gerçek. Ama ne kadar dikkat edilirse edilsin derinin dayanma noktasının daima bir sınırı var ve bu sınır aşıldığında ciltte yırtıklar ve çatlaklar başlıyor.

Sadece yağ alma (liposuction) ile sorun giderilemez mi?


Eğer deride çatlak yok ise ve sarkıklık minimalse sadece yağ alma yeterli olabilir. Genellikle az kilo alınmış ilk hamileliklerden sonra bu ameliyat uygun olur. Ama ikinci üçüncü hamileliklerden sonra, ikiz gebeliklerde ya da aşırı kilo alınan, yani 30 – 40 kg alınan hamileliklerden sonra sadece yağları almak derinin sarkmasına neden olur.

İzler sırta kadar devam etmeli mi? daha kısa izli ameliyatlar olabiliyormuş?

izinizin uzunluğu tamamen cilt sarkıklık ve fazlalığı ile orantılı. 30 derece öne eğilin kasıklarınızdaki fazlalığı canınızı biraz acıtacak kadar sıkıştırın. bu fazlalık ameliyatta alınmazsa ameliyatınız kötü sonuç verir. u fazlalık alınınca da arkaya doğru ne kadar gidilmesi gerektiği de belli olur. sizde anlayabilirsiniz. bu bir fazlalık çıkarma ameliyatı. sadece sezeryan izi içinde kalınırsa çıkacak fazlalık bir avuç kadar olur. arkaya dönerseniz bunun en az 10 katı fazlalık alırsınız, sonuçta on katı iyi olur. bence bu ameliyatı ya tam olun, ya hiç olmayın. kısa tutulan abdominoplastiler kötü sonuç vermemekle kalmazlar aynı zamanda kesi sınırlarında “pot”lara sebep olurlar ve ikinci, üçüncü ameliyatları olmak zorunda kalırsınız. işin bence en kötü ve ironik kısmı kesiler bu potları alırken arkaya doğru uzar ve ilk başta itiraz ettiğiniz yere kadar gelirler. istelikte sizin estetik görüntünüze en küçük bir katkıları olmadığı için siz ameliyat sonucundan memnuniyetsiz olmaya devam edersiniz. bu işin doğrusu en fazla miktarı ilk baştan planlayarak çıkarmak. bu sizi bir sporcu kadar ince belli ve dümdüz karınlı yapar, beliniz kasıklarınız gerilir. diğer alternatif kısa izli tekniklerde karın orta hattınızda gerginlik olur, yanlar aynen sarkık kalmaya devam eder.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Karın Germe Estetiği" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Ekrem KESKİN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Ekrem KESKİN'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ekrem KESKİN Fotoğraf
Op.Dr.Ekrem KESKİN
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Ekrem KESKİN'in Makaleleri
► Karın Germe Estetiği Dr.Güner UYSAL
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Karın Germe Estetiği' başlığıyla benzeşen toplam 20 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Çene Estetiği Nisan 2020
► Sırt Germe Estetiği Nisan 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


21:27
Top