2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Zayıflama İlaçları ve Doğal Besinler
MAKALE #7442 © Yazan Dyt.Erinç KUTLU | Yayın Eylül 2011 | 4,888 Okuyucu
ZAYIFLATAN MUCİZE İLAÇLARIN ZARARLARI

Özellikle yaz aylarına yaklaştığımız zamanlarda güzel bir görünüme sahip olmak ister ve zayıflamak için mucizeler ararız. Tam da bu dönemlerde sihirli ilaçların reklamlarını görmeye başlarız ekranlarda. Zayıflama ilaçları Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’ndan onaylı olarak piyasaya sunulsa da ölümcül sonuçlar ortaya çıkabilir. Her yeni zayıflama ilacının sonu da genelde bu şekilde sonuçlanır.

Sağlıklı beslenme programları ile uzmanlar eşliğinde yavaş kilo vermek zor geldiği zamanlarda sihirli bir değnek ararız çoğu zaman. Bu noktada zayıflama ilaçları devreye girer. Şu bilinmelidir ki ne kadar bitkisel olursa olsun tablet içeriklerinde mutlaka sağlığınız için tehlike arz eden amfetamin benzeri kimyasallar bulunmaktadır. Bu nedenle hızlı kilo vermenizi sağlarlar. Her biri bitkilerden değil aslında kimyasallardan oluşturulan ilaçlardır. Yan etkileri ve zararları ticari kaygılar nedeniyle geri planda bırakılır ve kişiler bu konuda bilgilendirilmezler. Sonuç olarak da kronik hastalıklara sahip olan kişilerin -ki herhangi bir hastalığınız olmasına gerek yok- bu tür ilaçları kullanması durumunda sonuç ölüme kadar gidebilmektedir.

Bitkilerin mucizesinden kendisini tüketerek yararlanmak en sağlıklı yoldur. Tüm meyve, sebze, baharat ve bitki çayları vücudumuz için birçok yarar sağlamaktadır. Bu besinlerin tablete sığdırılmış, kimyasallarla zehirlenmiş olarak tüketilmesi sağlığınızı son derece olumsuz etkileyecektir.

Tehlikeli sağlık sorunları dışında bu ilaçlar, hızla verdiğiniz kiloların çok daha fazlasını almanıza da neden olurlar. Metabolizmayı yavaşlatmalarının yanı sıra bu durumu kalıcı hale de getirebilirler. Bu nedenle sihirli değnek veya mucize olarak gördüğünüz ilaçlar yerine bir uzman tarafından sağlıklı bir beslenme programına dahil olmalısınız. Sağlıklı beslenmeyi bir yaşam stili haline getirmelisiniz.

ALTIN ÇİLEK: DOĞAL MULTİVİTAMİN

Eğer multivitamin destekleri konusunda bilinçli davranmadığınızı düşünüyorsanız size en uygun doğal multivitamin olan altın çilekle tanışmanızda fayda var. Birçok multivitamin desteği doğal olmayan yollarla laboratuarlarda kimyasalların bir araya getirilmesi ile oluşur. Doğal olmayan bir ürünü kullanmak ise kimyasallar düşünüldüğünde riskli bir seçimdir. Bu riski ortadan kaldırmak istiyorsanız ve doğal, kimyasallardan uzak ve aynı multivitamin değerlerine sahip bitkisel bir seçim yapmayı tercih ediyorsanız altın çilek sizin için en uygun meyve. Multivitamin değerleri dışında sağlık için yararları da göz önüne alınırsa doğanın, “superfoods” kategorisine giren en kaliteli meyvesidir.
Peki bu mucizevi meyvenin özellikleri neler?

• Bioflavonoid dediğimiz P vitamininden çok zengindir. Bu vitamin sizi kanser gibi tehlikeli hastalıklardan koruyan en kaliteli antioksidandır.
• C vitamini içeriği de oldukça yüksek olan altın çilek sizi hastalıklara karşı
da daha korunur hale getiriyor ki mevsim geçişlerinde ihtiyacınız olacak.
• İçeriğinde güçlü bir antioksidan olan, göz sağlığında önemli role sahip A vitamini bulunur. Bir diğer önemli özelliği ise kan hücrelerinin yapımıdır ve altın çilek de yüksek oranda bulunur.
• B vitamin grubunu (B1,B6,B9,B12) içeren altın çilek, burada da bir multivitamin tableti ile aynı derecede vitamin grubuna sahip olduğunu gösteriyor. B vitamini içeriği ile stresi azaltmak, hafızayı güçlendirmek ve yorgunluğu azaltmak gibi gündelik hayatımızı etkileyen özellikleri vardır.
• Vücudumuzun yapı taşı olan protein içeriği (%16) diğer meyvelere oranla oldukça yüksektir.
• Kalsiyum kadar vücudumuzun kemik gelişiminde, diş sağlığında önemli rolü olan fosfor, altın çilek de fazlasıyla var.
• Lif içeriği oldukça yüksek olduğunda kişiyi tok tutar ve kan şekerini dengeler. Bu özelliği ile barsak sisteminin de düzgün çalışmasını sağlar.

Birçok önemli özelliğe sahip olan altın çilek, günde 1 avuç tüketildiğinde neredeyse tüm vitamin ihtiyacınızı karşılamakla birlikte zayıflamanıza da yardımcı olur. Ancak her meyve bir mucizeymiş gibi fazlasıyla tüketildiğinde sağlık sorunlarına da yol açabilir. Bu nedenle az miktarda tüketilmeli ve piyasadaki zayıflama ürünü olarak satılan tabletleri satın almak yerine altın çileğin kendisini tüketmelisiniz. Böylelikle multivitamin desteğinizi en doğal haliyle almış olacaksınız.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Zayıflama İlaçları ve Doğal Besinler" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dyt.Erinç KUTLU'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dyt.Erinç KUTLU'nun izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Erinç KUTLU Fotoğraf
Dyt.Erinç KUTLU
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi7 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Erinç KUTLU'nun Makaleleri
► Zayıflama İlaçları Dyt.Aydın GÜL
► Diyet ve Zayıflama İlaçları Dyt.Deniz ŞAFAK
► Doğal Mineralli Sular Dyt.E. Damla ÇIRACIOĞLU
► Sade ve Doğal Hayata Geçiş Yolları Dyt.Halime Gamze KARSLI
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Zayıflama İlaçları ve Doğal Besinler' başlığıyla benzeşen toplam 45 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ramazan Ayında Beslenme Eylül 2011
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


07:20
Top