2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Wısc-4 Çocuklar İçin Zeka Ölçeği
YAZI #5810 © Yazan Psk.Esin YILDIZ | Yayın Haziran 2019
WISC-IV ÇOCUKLAR İÇİN ZEKA TESTİ
Wechsler Çocuklar için zeka ölçeği (WÇZÖ-IV) bireysel olarak uygulanan ve 6 yaş 0 ay ile 16 yaş 11 ay yaş aralığındaki çocuklara uygulanarak çocukların bilişsel yeteneklerini ölçen klinik zihinsel bir değerlendirme aracıdır. Türkiye genelinde bilinen en yaygın, kapsamlı ve güvenilir zeka ölçeğidir. Türkiye’deki norm çalışmaları 2016 yılında tamamlanmıştır, güvenilirlik ve geçerlilik bakımından kanıtlanmış en sık kullanılan uygulamalardan biri olarak görülür.
Uygulanan ölçme aracı sayesinde çocuğun kapasitesinin ve yeteneklerinin saptanmasına, çocuğun yaşıtlarına göre hangi alanlarda ne kadar ileri ya da hangi alanlarda destek alması gerektiğini saptayabiliriz. Uygulanan ölçme aracı sayesinde çocuğun güçlü ve zayıf yönleri belirlenir ve daha sonrasında bir uzman desteği ile bu güçlü yönler üzerinde durularak çocuğun o alandaki başarısının arttırılması için çalışılır, zayıf yönlerin saptanmasıyla da yine uzmanlarla beraber çocuk için destekleyici bir program hazırlanarak zayıf yönlerinin güçlendirilmesi için çalışmalar yapılır.
WISC-4 HANGİ ALANLARLA İLGİLİ BİLGİ VERİR?
• Öğrenme güçlüğü
• Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozuklupu
• Algılama ve anlamada güçlük
• Okul fobisi
• Sosyal kaygılar
• İletişim problemleri
• İnatçılık
• Saldırganlık
• Dürtü kontrol bozuklukları
• Okula uyum sorunları
Gibi bir çok psikolojik sorunların zeka düzeyi ile bağlantılı olup olmadığının tespit edilmesinde WISC-4 Zeka Testinden yararlanılmaktadır ve zeka seviyesini belirlememizde ve gerekli yönlendirmeleri yapmamızda yardımcı olur.
UYGULAMANIN SÜRESİ NE KADARDIR?
Uygulama yapılan çocuğa göre değişim göstermektedir. Çocuğun odaklanmasına ve yanıtlama hızına bakılarak ortalama 1.30 - 2 saat arasında sürmektedir.
TEST UYGULAMASINA GELMEDEN ÖNCE NELERE DİKKAT EDİLMESİ GEREKİR?
WISC-4 zeka testine girecek olan çocuğun uygulamadan önce motivasyonunun yüksek olması önemlidir. Çocuğun uygulamaya getiriliyorken bir sınava giriyormuş gibi hazırlanmaması ve sınav baskısı altına alınmaması gerekir bu durumun olumsuz sonuçları ortaya çıkabilir, çocuk kaygı yaşayabilir ve çocuğun başarısını olumsuz yönde etkileyebilir. Dinlemiş ve uykusunu almış bir şekilde gelmesi önemlidir.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Esin YILDIZ Fotoğraf
Psk.Esin YILDIZ
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi5 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Esin YILDIZ'ın Makaleleri
► Zeka Ölçeği Wısc-R Nedir? Psk.Serap SÖZEN
► Zeka Testi Olarak Wısc-Iv'mü Wısc-R mı? Psk.Yaprak Betül BİNİCİ
► Wısc-4 Zeka Testi Psk.Elif Can ÖZTÜRK
► Wısc-R Zeka Testi Psk.Benan ŞAHİNBAŞ
► Wısc-R Zeka Testi Psk.Seval HACIM KILIÇ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Wısc-4 Çocuklar İçin Zeka Ölçeği' başlığıyla benzeşen toplam 24 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Kardeş Kıskançlığı Haziran 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


10:27
Top