2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Diş Hekimliğinde Aneztesi
MAKALE #13151 © Yazan Dt.Songül MİRZAOĞLU | Yayın Eylül 2014 | 4,099 Okuyucu
ANESTEZİ
Diş hekimliğinin ''olmazsa olmaz '' ıdır.İnsanların korkulu rüya olarak gördükleri dişhekimlerinin en büyük yardımcısıdır.

Değişik anestezi teknikleri uygulanarak ,diş ve çevresel dokuların uyuşturulması hekim ve hastaya çok büyük kolaylık ve rahatlık sağlar.

Anestezinin derinliğine göre çok küçük işlemlerden ,çok büyük operasyonlara kadar ağrısız tedaviler yapılması amaçlanır.

TOPİKAL ANESTEZİ: Halk arasında fıs fıs veya spray olarak bilinen sadece yüzeyel (lokal anestezinin yapılacağı dişetini veya aşırı derecede sallanan süt dişlerinin etrafındaki dişetlerini)etki sağlayan anestezik solüsyon veya anestezik kremlerdir.Öncelikle topkal anestezi uygulandığı için yapılacak olan lokal anestezinin(iğnenin)minimum ağrıyla veya ağrısız gerçekleşmesi sağlanır.

LOKAL ANESTEZİ: Diş Hekimliğinin temel buluşlarındandır. Olmazsa olmazlarındandır.Dişin bulunduğu çene ve lokalizasyonuna göre değişik şekillerde uygulanarak anestezi sağlanır.Dişin uyuştuğundan emin olduktan sonra rahatlıkla her türlü işlem (diş çekimi,dolgu,kanal tedavisi...)uygulanabilir.Uygulanan lokal anestezik markasının da anestezi etkinliğinde çok önemi vardır!!

İNTRALİGAMENTER ANESTEZİ: Bazen lokal anestezinin anatomik varyasyonlar sebebiyle başarısının teredütlü olduğu durumlarda uygulanan anestezi tipidir.Herhangi çevre dokuları(dudak,yanak,dil) uyuşturmadan sadece dişin uyuşturulması en büyük avantajıdır.Yani hasta hiçbir bölgesinde şişlik hissini tatmadan ağrısız bir şekilde tedavisini tamamlayabilir.Ayrıca görüntüsü de enjektör şeklinde değildir ve çocuk hastalar enjektörün görüntüsünden korktukları için bu şekilde onları motive etmek te mümkündür.

BİLİNÇLİ SEDASYON:

NİTROZ OKSİT nedir?

Nitroz Oksit diş tedavileriyle ilgili korku ve endişeleri ortadan kaldrımak maksadıyla saf oksijenle birlikte kullanılan bir gazdır.Solunduğu sürece ,tedavi boyunca devam eden sakinleştirici doğal bir etkiye sahiptir.Gülme gazı olarakta bilinen bu gaz , özellikle bu etkisi sebebiyle dünyada başta diş hekimliği olmak üzere birçok medikal alanda yaygın olarak kullanılmaktadır

NİTROZ OKSİT Güvenli mi?,

Nitroz oksit bugün kullanılan en güvenilir sedatiftir.Hafiftir,toksik etkisi yokturve kullanımdan sonra çok kısa bir sürede doğal yollarla hiçbir etki bırakmadan vücuttan uzaklaşır.Yüksek kan basıncı,anjinve hatta kalp krizi geçmişine sahip kişiler dahi kullanabilir.

NİTROZ OKSİT çocuklar için güvenLİ Mİ?

Her çocuğu sakinleştereceğini gösteren bir çok deneyimimiz olsada her çocuğun tedavisi için gereken seviye vardır. Bu seviye diş hekimi tarafından kolayca belirlenebilir. Bilinçli sedasyon (nitroz oksit sedasyonu) çocuğunuzun korkularını yatıştırmak ona iyi bir tedavi sunmak ve olumlu bir deneyim yaşatmak için güvenli ve etkili bir sedasyon yöntemidir.

Bilinçli sedasyon özellikleri nelerdir?

Tedavi boyunca bilinciniz tamamen açıktır. Genel anestezinin aksine Nitroz Oksit kullanılan hastaların bilinci tamamen açık olur. Hastalar konuşabilir,sorularına rahatlıkla cevap verebilirler. Bu etki Bilinçli Sedasyonu en güvenli kılan unsurdur.

Hızlı etki ve kısa geri dönüşüm süresi

Uygulamadan sonraki birkaç dakika içinde hızlı biçimde etkisini gösterir ve stresiniz bir anda rahatlamaya dönüşür. Nitroz oksit akışı kesildikten sadece 3 ile 5 dakika içinde vücudunuzdan yine solunum yoluyla uzaklaşır ve etkileri tamamiyle kaybolur.

Eğer nitroz oksit kullanımı ile ilgili sorularınız varsa diş hekiminize danışabilrsiniz.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Diş Hekimliğinde Aneztesi" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dt.Songül MİRZAOĞLU'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dt.Songül MİRZAOĞLU'nun izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dt.Songül MİRZAOĞLU'nun Yazıları
► Diş Hekimliğinde Probiyotiklerin Önemi Dt.Hatice Betül SAYLAR
► Diş Hekimliğinde Kullanılan Lazerler Dt.Güzin KIRSAÇLIOĞLU
► Diş Hekimliğinde Ozonun Yeri Dt.Güzin KIRSAÇLIOĞLU
► Diş Hekimliğinde Ozon Tedavisi Dr.Dt. Kerime Gözde IŞIKSAL
► Estetik Diş Hekimliğinde Acil Çözümler Dt.Güzin KIRSAÇLIOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Diş Hekimliğinde Aneztesi' başlığıyla benzeşen toplam 12 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Dental İmplant Ağustos 2016
► Diş Beyazlatma Ağustos 2016
► Diş Tedavisi Eylül 2014
► İmplant Eylül 2014
► Oral Hijyen Motivasyonu Eylül 2014
◊ Oral Diagnoz ve Radyoloji Eylül 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


20:24
Top