2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



200 Kalorinin Altında Sağlıklı Atıştırmalıklar
MAKALE #16482 © Yazan Dyt.Neslihan HACIBEYLİ | Yayın Nisan 2016 | 2,921 Okuyucu
Hepimiz zaman zaman iştah atakları yaşıyoruz. Ancak bu artan iştahımızı doğru yönetemez sıklıkla sağlıksız ve kalitesiz besinlere başvurursak sonucunda istemediğimiz halde durdurulamaz şekilde kilo alıyoruz. Bunun önüne geçmek ve doğru besinlere yönelmek ise sizin elinizde. Bu gibi durumlarda hepimiz lezzetini sevdiğimiz besinleri tercih ediyoruz. Bu yazıda tarif edilen 12 alternatifin tamamı 200 kalorinin altında ve oldukça sağlıklı. En önemlisi çok lezzetli ve hazırlaması uzun sürmüyor. Eminim sizin damak tadınıza da uyan bir alternatif vardır. Şimdiden iyi atıştırmalar ve afiyet olsun..

1) PATLAMIŞ MISIR
2 büyük kase ya da su bardağı dolusu yağsız ve tuzsuz patlamış mısır film keyfinize eşlik edebilir. Sevdiğiniz baharatlarla lezzetlendirerek keyfinize keyif katabilirsiniz.

2) PEYNİRLİ MEYVE SALATASI
Sevdiğiniz bir meyvenin orta boyunu seçip küp küp doğrayınız. Yanına da 1 dilim kadar tuzsuz bir peynir ya da 3 kaşık lor peyniri ekleyip özellikle yaz ayları için vazgeçilmez bir ara öğün haline getirebilirsiniz.

3) LEBLEBİLİ ATIŞTIRMALIK
1 küçük kahve fincanı leblebi ile 2 yemek kaşığı kuru üzümü karıştırıp hem tatlı hem de tok tutucu bir atıştırmalık haline getirebilirsiniz.

4) REÇELLİ EKMEK
2 dilim tuzsuz etimek üzerine 2 tatlı kaşığı light labne ve 2 tatlı kaşığı reçeli sürüp, yanına da şekersiz çay/ kahve/ bitki çayı ile tatlı ihtiyacınızı bastırabilirsiniz.

5) YOĞURT DİP SOSLU SEBZE CİPSLERİ
1 büyük boy havuç ve 1 büyük boy salatalığı jülyen şekilde doğrayınız. 1 küçük kase kadar süzme yoğurdun içine sevdiğiniz baharatları ekleyip karştırınız. Arkadaşa davetlerinizin en sağlıklı atıştırmalığını yaptınız bile.

6) FİT KANEPELER
3 adet tuzlu diyet bisküvi üzerine 2 tatlı kaşığı kadar light labneyi paylaştırın, üzerine dilimlediğiniz domatesleri ya da kuru domatesleri de dizin, üzerine de 3 tane dilimlenmiş zeytin ekleyin. En son kekik ve nane ile lezzetlendirip afiyetle tüketebilirsiniz.

7) ÜZÜM
1 kase kadar üzümü 1 gece önceden buzluğa koyup dondurun. Donmuş üzüm yemenin çok daha keyifli olacağını göreceksiniz. Yaz aylarında artan dondurma ihtiyacınızı baskılayacak.

8) MUZ SANDVİÇLERİ
1 küçük boy muzu uzunlamasına kesin. Arasın 2 tatlı kaşığı kadar fıstık ezmesi (tercihen ev yapımı, şekersiz) sürüp kapatın. Üzerine biraz da kakao serpip basit ama çok lezzetli bir tatlı haline getirebilirsiniz.

9) KAHVE YANI ÇİKOLATASI
4 küçük parça bitter çikolatayı benmari usulü eritin. İçerisine 6 tane badem ve 3 tane minik minik doğranmış kuru eriği karıştırın. 7 eşit parçaya bölüp ince tabaka halinde dondurun. Bu hafta kahvenizin yanına kendi çikolatanızı hem kendiniz yapmış oldunuz hem de daha sağlıklı hale getirdiniz.

10) MEYVELİ YOĞURT KÜPLERİ
3 kaşık yoğurdu yarım paket vanilya ya da 1-2 damla vanilya özü ile karıştırıp krema haline getirin. Üzerine de 1 su bardağı kadar çilek, yaban mersini, böğürtlen gibi kırmızı meyvelerden oluşan karışımı ilave edip tekrar karıştırın. Bir buz kalıbına bunu paylaştırıp dondurun. Yaz ayları için muhteşem tatlı atıştırmalığınız hazır.

11) YULAF PUDİNGİ
1 su bardağı light sütü, 2 yemek kaşığı yulaf ile pişirin. Pişmesine yakın içerisine 3 parça bitter çikolata ekleyin. Buzdolabında soğutabilir veya sıcak halde tüketebilirsiniz.

12) KAKAOLU MUZ DONDURMASI
1 orta boy muzu dilimleyin ve dondurun. Blender kabına alıp üzerine 1 tatlı kaşığı kakao, 2 yemek kaşığı süt, 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi ekleyin. Homojen olana kadar blenderize edin.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"200 Kalorinin Altında Sağlıklı Atıştırmalıklar" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dyt.Neslihan HACIBEYLİ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dyt.Neslihan HACIBEYLİ'nin izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Neslihan HACIBEYLİ Fotoğraf
Dyt.Neslihan HACIBEYLİ
İzmir (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi16 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Neslihan HACIBEYLİ'nin Makaleleri
► Sağlıklı Atıştırmalıklar Dyt.Derya ŞAHİN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında '200 Kalorinin Altında Sağlıklı Atıştırmalıklar' başlığıyla benzeşen toplam 26 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Bebek Beslenmesi Nisan 2016
► Uyku Apnesi ve Beslenme Şubat 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


05:21
Top