2007'den Bugüne 92,232 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,964 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yeni Eğitim ve Öğretim Döneminde Çocuklarınızın Beslenmesinde Nelere Dikkat Etmelisiniz?
MAKALE #20750 © Yazan Uzm.Dyt.Şenol YILDIZ | Yayın Eylül 2019 | 1,445 Okuyucu
Yeni eğitim ve öğretim yılında 1.300.000’e yakın çocuk okul yaşamına başlayacaktır. Eğitim ve öğretim kurumları olan okullar; bedensel, zihinsel, ruhsal ve sosyal yönden büyüme ve gelişimleri hızla devam eden çocuklara hizmet vermektedir.

Okul çağındaki çocuklarınızın büyüme ve gelişmeleri; beslenme durumları ile yakından ilişkilidir. Yeterli ve dengeli beslenme, çocuğunuzun sağlığını doğrudan etkilediği gibi okul başarısı üzerinde de önemsemeniz gereken bir etkiye sahiptir.

Sağlıklı beslenmesi önemsenmeyen çocuklarda; dikkat dağınıklığı, odaklanma güçlüğü, algıda düşme, öğrenme zorluğu hatta davranış bozuklukları ortaya çıkabilmektedir. Bunun yanında bağışıklık sisteminin zayıflamasına bağlı olarak ağız yaraları, kulak enfeksiyonu, grip ve sinüs enfeksiyonları gelişebilmektedir.

Okul çağı çocukları aşağıda yer alan dört besin grubunun tamamını yeterli miktarlarda ve dengeli şekilde tüketmelidir:

• Süt ve süt ürünleri,
• Kırmızı et, tavuk, balık, yumurta ve yağlı tohumlar,
• Sebze ve meyveler,
• Ekmek, tahıl ve türevleri

Çocuğunuz, güne sağlıklı bir kahvaltı ile başlayarak öğün atlamadan ve ara öğün yaparak beslenmelidir. Diyetisyenleri aksini belirtmemişse çocuğunuz ara öğünlerde süt, yoğurt, kefir veya ayrandan birini seçerek taze mevsim meyveleri ya da kuru meyvelerle birlikte tüketmelidir. Ayrıca ceviz, badem veya kavrulmamış fındıktan biri ile beraber kuru meyve iyi bir ara öğün olabileceği gibi; çocuklarınız sütlü tatlı, sağlıklı sandviç ya da tost tüketilebilirler.

Çocuklarınızın beslenme çantalarını, Diyetisyen önerisi doğrultusunda planlayarak ve aile – çocuk işbirliği içinde özenle hazırlamalı ve günlük olarak temizlemelisiniz.

Çocuklarınızı, spor dalları ile tanıştırarak kendi belirledikleri spor dalı ile ilgilenmelerini desteklemelisiniz. Çocuklarınızın; Aile Hekimi, Göz Hastalıkları Uzmanı ile Beslenme ve Diyet Uzmanı tarafından değerlendirilmesini sağlayarak koruyucu sağlık önlemlerini almalısınız. Çocukluk çağı beslenmesi ve sağlıklı beslenme çantasının oluşturulması için mutlaka Diyetisyen ile görüşmenizi öneriyor; çocuklarınızın sağlıklı, başarılı ve mutlu bir eğitim-öğretim dönemi geçirmelerini diliyorum.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Yeni Eğitim ve Öğretim Döneminde Çocuklarınızın Beslenmesinde Nelere Dikkat Etmelisiniz?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Uzm.Dyt.Şenol YILDIZ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Uzm.Dyt.Şenol YILDIZ'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     4 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Şenol YILDIZ Fotoğraf
Uzm.Dyt.Şenol YILDIZ
Eskişehir (Online hizmet de veriyor)
Uzman Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi KayıtlıTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Dyt.Şenol YILDIZ'ın Makaleleri
► Diyet Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli Dyt.Merve KARA CİRAY
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,964 uzman makalesi arasında 'Yeni Eğitim ve Öğretim Döneminde Çocuklarınızın Beslenmesinde Nelere Dikkat Etmelisiniz?' başlığıyla benzeşen toplam 80 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:24
Top