2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ey Aşk Bizi Kucağında Büyüt
MAKALE #6593 © Yazan Psk.Ayşegül DENİZCİ | Yayın Mart 2011 | 5,207 Okuyucu
Benim sevgilim;Kadın; Einstein kadar zeki, Onassis kadar zengin, Clinton kadar karizmatik, Freud kadar anlayışlı, Bach kadar evrensel, Zeki Müren kadar güzel sesli, Özdemir Asaf kadar ince bir şair, Cem Yılmaz kadar komik, Armani kadar şık, Brad Pitt kadar yakışıklı, Konfiçyus kadar bilge, Ömer Madra kadar çevreci, kartal gibi uzak ve keskin görüşlü, saymalarla bitiremem gücünü, O bir aslan ve tüm dünyanın kralı.
Erkek; Monica Bellucci kadar seksi, Madam Curry kadar zeki, Barbara Streisand kadar bülbül sesli, Lady Diana kadar zarif, rahibe Teresa kadar şefkatli, Mona Lisa kadar masum, Emine Beder kadar iyi ahçı, Madonna kadar sevişken, Anna Kournikova kadar iyi sporcu, Matrix filmindeki kadın kahraman Trinity kadar cesur ve stratejik bir oyuncu (adamı annesinden koparıp kurtaracak ne de olsa!). O bir kelebek, güzel ve rengarenk.

Ne kadar seviyorum bu "mükemmel" sevgiliyi ben?

Hatta daha da belalı bir soru; nasıl da seviyor bu mükemmel sevgili beni?

Bütün sıfatlarının referanslarını beklentilere borçlu bu aslanla bu kelebek, iyi günde ve kötü günde, bir ömür boyu nasıl birbirlerini sevecek?

- Ona özel olarak Sevgililer Günü dolayısıyla piyasanın hazırladığı, paketlerinin üstündeki şiirleri bile yazılmış, aşkın rengi olan kıpkırmızı kalpler basılmış, mükemmel bir sevgililer günü hediyesi satın aldım. Geçen yılki sevgilime bu hediye uğursuzluk getirdi; ama bu yılki sevgilim inanılmaz mükemmel!

Aman o sevgili, bu sevgili deniyoruz işte!

Bir de ihanet sorunu var... Sevgilinizin size neden ihanet edeceğini değil, Onunla nasıl zaman geçirdiğinize, onunla neleri paylaştığınıza, bu paylaşım zamanlarınızda nasıl yakınlaştığınıza ve eğlendiğinize bakın. Kendinizi beraberce rahat hissedeceğiniz, eğlenceli organizasyonlar planlayın. Güven dolu bir ilişki, doğal akışında, kendiliğinden gerçekleşendir.

Ha bir de sevda var tabii, herkesin dilinde, hani en zor bulunan bu devirde. Bana en güzel beni tanıtan, zırhımdan soyduğu halde yumuşacık saran. Gecemi gündüzüm kadar değerli kılan.

Neredeyse bulacağız yeniden dudakların sıcaklığını, avuçların terini, tenin kalbini, neredeyse hatırlayacağız yeniden, duyularımıza dokunanı... Kimbilir belki bu sevgililer gününde.

İlişkilerinize, kişilerin "yeterlilikleri" açısından bakarsanız eğer hayat hiç biriyle geçmez sanırım. Çünkü hangisi bir "şey" olsa diğeri daha başka bir "şey" olacak elbette. Siz de hep "daha ne yok ama olabilir" diye bakıp sevgilinizin olmayan yanlarını görmeye ve dışarıya bakmaya, yani aramaya devam edeceksiniz. Bu şekilde arayışlar biter mi, siz söyleyin bana. Monotonluk kötü bir ilişki modeli elbette. Oysa güzel bir ilişki; beraber büyümek, gelişmek, olmak demektir aynı zamanda değil mi? Bu da hiç monoton değil aksine eğlencelidir. Size teklifim ilişkinizi beraberce gelişmek ve bunu yaparken de eğlenebilmek kabiliyeti açısından yeniden kurmak yolunda adımlar atın. Neler sizi beraber eğlendirir? Rehberiniz sizde zaten.

En içten temennim bu herkes için. Teklifim ise; bu sevgililer günü önce kendinizden başlayarak sevmeyi hissedin. Hissettiğiniz bu sevgiyi tarif edin. Bir bulutu, sabahın erken saatlerindeki çimeni, kıyıya inceden vuran bir dalgayı anlatır gibi. Sonra da bunu sevgilinize armağan edin. Aklınızın sınırlarını aşarak bütün benliğinizle içinizden çıkarabildiğiniz en kıymetli duyguyu sevgilinize armağan edin. Hele eğer siz de böyle bir armağan alırsanız... Ondan aldığınız bu hediyeye kalbinizden iyi bakın.

ANKET

SENCE AŞK NEDİR?

-Bence aşk tedavisi bulunmayan bir hastalıktır. Gözlerinin önune perde iner, aşık olduğun insandan başka birini görmek mümkün değildir. Ayakların hiç toprağa basmaz çünkü kanatlanmışsındır. Koşulsuz her türlü tüm benliğini vermektir.

-Bence hayal...

-Aşk, sadece olmasını istediğimiz bir şeydir. Başka başka bedenlerin içine istediklerimizi koyup adına aşk demeye çalışıyoruz.

-Dikkat aşk yok! Aşk sandığımız sadece bir yansıma, sevgiyi aşk sanarız, ilgiyi aşk sanarız. Hayır, o semavi bir duygudur ve sadece yaradana duyulur.

-Aşk, karşındakini her şey sanmakla, hiçbir şey olmadığını anlamak arasındaki zamandır.

-Aşk vardır ama tek kullanımlıktır, doğru kişide kullanırsan ne ala ama yanlış kişide kullanırsan boşa gider.

-Aşk, saklambaçtan öteye gitmez.

-Aşk, insanın kendini kandırması için en iyi sebeptir.

-Aşk, saman alevi gibidir yanar söner ve kül olur, uçar gider. Önemli olan sevgi, saygı ve anlayıştır.

-Bence aşk hayallerde olur gerçekleşmez.

-Bence sevgi olur, alışkanlık olur hoşlanırsın ama aşk diye bir şey yoktur. Aşk, bir hayal gerçekten sonu yoktur.

-Bence aşk bir gönül yangınıdır, zamanla sönse de izi hep kalır.

Mini ankatimize katılan üyelerimize teşekkür eder, tüm yaşamlarının sevgi ile desteklenmesini dilerim.


Sevgiyle dolu her gün kutludur zaten.

sevgilerimle
Uzman Kl. Psikolog Ayşegül Denizci

Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Ey Aşk Bizi Kucağında Büyüt" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Ayşegül DENİZCİ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Ayşegül DENİZCİ'nin izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Psk.Ayşegül DENİZCİ
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi4 kez tavsiye edildiİş Adresi KayıtlıTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Ayşegül DENİZCİ'nin Makaleleri
► Bizi Etkiliyorsa Hastalık Mıdır Psk.İzzet GÜLLÜ
► Beden Dili Bizi Ele Veriyor ÇOK OKUNUYOR Psk.Dnş.Abdullah TOPAL
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Ey Aşk Bizi Kucağında Büyüt' başlığıyla benzeşen toplam 13 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► İlişki Sorunları Haziran 2011
► Ailemizin Direği Nisan 2011
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


23:09
Top