2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Botox ve Dolgu Uygulaması
MAKALE #7004 © Yazan Op.Dr.Eser AYDOĞDU | Yayın Mayıs 2011 | 5,860 Okuyucu
BOTOX UYGULAMASI

Kırışıklıklardan ameliyatsız kurtulmanın en kolay yöntemlerinin başında gelen bir işlemdir. Botox, Clostridum Botulinum bakterisinden elde edilen saflaştırılmış proteindir. Basına yansıdığı gibi Botox yılan zehiri değildir.

Botox, aslında tıpta bazı hastalıkların tedavisinde kullanılmak amacıyla bulunmuştur. Daha sonra tesadüfen kırışıkları tedavi ettiği bulunmuştur. Kırışıklıkları gidermek amacıyla ise 10 yıldır güvenli ve başarılı bir şekilde kullanılmaktadır.

Botox kırışıklık bölgesinde cilt altındaki küçük kaslara enjekte edilir. Botox'un etki mekanizması, kırışıklıklara neden olan kasların kasılmasını geçici olarak önlemesidir. Bu kaslar kasılamadığı için ciltteki kırışıklık kaybolur.
Botox enjeksiyonu düzenli yapıldığında, bu kırışıklıkların ciltte kalıcı derin izler oluşturması da engellenmiş olur.

BOTOX'UN UYGULANDIĞI BÖLGELER:

-Alın
-Kaş arası
-Göz kenarları
-Göz altı
-Burun üstü
-Üst dudak
-Göz altı
-Terleme tedavisi

Botox’la ilgili süreler:

Botox uygulama işlemi yaklaşık 10-15 dk sürmektedir. Botox’un etkisinin başlaması 3-7 gün sonra başlar.

Etkisi ne kadar sürüyor?

Bu süre daha çok, ilacın kaçıncı kez verildiği ve ne kadar sulandırıldığıyla ilgilidir. İlk kez Botox uygulanıyorsa 3- 4 ay devam eden bir etki beklenir. Daha önce uygulama yapıldıysa etki yaklaşık 6 ay devam eder. Uygulama sayısı arttıkça, bu süre 12 aya kadar uzayabilir.

Botox enjeksiyonunun yapılamadığı durumlar; gebelik, süt verme, cilt üzerinde enfeksiyon, myasthenia gravis gibi nörolojik hastalıklar, sonu "mycin" ile biten aminoglikozit türü antibiyotik kullananlar, penicillamin kullanan romatoid artritli hastalar ve cyclosporin gibi bağışıklık sistemini zayıflatan ve chloroquine gibi sıtma ilacı kullanan hastalardır.

Botox’ un terlemeye etki mekanizması:

Botox tedavisinin kullanımının diğer bir alanı da literatürde hiperhidrosis olarak geçen aşırı terlemelerdir. En sıklıkla el içi ve koltuk altı terleyen bölgelerdir. Botox, terleme probleminde mükemmel bir tedavi yaklaşımıdır.

Botox ter bezlerine giden sinir uyarısının engellenmesiyle terlemeyi engeller. Bu problemin çözümünde aşırı terlemenin olduğu bölgeler tespit edilerek, cilde ince iğnelerle küçük dozlarda Botox enjeksiyonu yapılır. İşlem süresi uygulanan bölgeye göre 15- 45 dakika arasında değişmektedir. Tedaviyi takiben 1 hafta içinde etki başlar ve etki genelde 9 aydan uzun bir süre devam eder.

DOLGU MADDESİNİN ENJEKSİYONU

Dolgu maddelerinin farklı kullanım alanları vardır. Dudakları büyütmek, kırışıkları gidermek, çökmüş bölgelerin dolgunluğunu sağlamak gibi faydaları vardır. Aşırı kilo kaybına bağlı, yaşlılığa bağlı yüzdeki yağ dokusunun azalması sonucu oluşan çöküklüklere dolgu maddesi yapılarak daha sağlıklı daha genç bir görüntü sağlanabilir.


DUDAK KALINLAŞTIRMA:

Dudak kalınlaştırma için uygulanan bir çok yöntem vardır. Ama bunlar içinde en geçerli olan dolgu maddesi ile dudak kalınlaştırma ve yağ enjeksiyonu ile dudak kalınlaştırmadır. Dudak kalınlaştırma işlemi yaptırırken kalıcı maddeleri tercih etmeyiniz, geçici olan dudak dolgularını tercih edilir.

Botox ve Dolgu uygulaması estetik cerrahinin uyguladığı mucizevi işlemlerdir. Bir hafta içinde sonuç alınan, cerrahi bir işleme gerek olmadan, öğle arası estetik dediğimiz müdaheleler arasında sayılır.

SAÇ MEZOTERAPİSİ

Saç dökülmesini durdurmak, var olan saçın kalitesini artırmak ve yeni saç çıkışını aktif hale getirmek için belli periyotlarda saçlı deriye uygulanan bir tedavi şeklidir.

İşlem ortalama 10 seans, özel mezoterapi iğnesi ve özel bir ilaç ile yapılmaktadır. Seanslar haftalık, on beş günlük ve aylık periyotlarla yapılır. Tüm dünyada saç dökülmesini önlemek amacıyla uygulanan bir yöntemdir. Derinin orta tabakasında bulunan kılcal damar uçlarına ulaşan ilaç süratle etkisini gösterir. Bu yöntemin diğer klasik ilaç tedavilerine göre üstünlüğü; ilaçların küçük dozlarda bölgesel kullanması, yan etki riskinin önemsiz sayılabilecek kadar az olması ve sonuçların hızlı ve etkili olmasıdır.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Botox ve Dolgu Uygulaması" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Eser AYDOĞDU'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Eser AYDOĞDU'nun izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Eser AYDOĞDU Fotoğraf
Op.Dr.Eser AYDOĞDU
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi49 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Eser AYDOĞDU'nun Makaleleri
► Botox (Botulinum Toksini) Uygulaması Dr.Bircan KARABAĞIR
► Dolgu Maddeleri - Deri Altına Dolgu Yapılması Prof.Op.Dr. Ege ÖZGENTAŞ
► Botox (Botoks) Op.Dr.Barış ZAMANDAR
► 18 Soruda Botox Op.Dr.Bülent CİHANTİMUR
► Botox® ve Zamanı Durdurmak Op.Dr.Deniz KÖK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Botox ve Dolgu Uygulaması' başlığıyla benzeşen toplam 26 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Estetik Uygulamalar Kasım 2014
► Awt Uygulamaları Kasım 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


16:17
Top