2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Aile Terapisi Eğitimi
YAZI #2385 © Yazan Uzm.Psk.İrem BRAY | Yayın Ocak 2015
Stephen Bray’in 2003 yılında kızımızın doğumu şerefine hazırladığı farklı ve çok özel aile terapisi eğitimini on-line olarak meslektaşlarıma sunabilmekten dolayı çok mutluyum. Bu eğitimi farklı ve özel kılan; aile terapisinin gelişimini, çeşitli modelleri ve müdahale tekniklerini öğrenirken yapacağınız ödevlerle kendinize ve ailenize farklı yerlerden bakabildiğiniz ve değişeceğiniz bir alana giriyor olmanız.

Online Temel Aile Terapisi Eğitimi’nin amacı aile terapisi esaslarına yönelik temel bir altyapı oluşturmak. Kurs bitiminde, aşağıdaki özellikleri edinmenizi amaçlıyorum:

• Aile içi ve diğer ilişkilere sistemik yaklaşımları temel düzeyde anlamış olma.
• Çeşitli sistemik model ve yaklaşımları anlatabilme ve pratik uygulamaları ile ilgili örnekler verebilme.
• Kendi kişisel aile ve kültürel deneyimlerini sistemik bir bakış açısı ile ele alabilme.
• Sistemik terapinin gelişimini tarihsel çerçeve içine yerleştirebilme.
• Fikirlere ve değerlere eleştirel bir duruşla yaklaşabilme.
• Aile yaşam döngüsü perspektifi kavramını ve bunun farklı aile şekillerine uygulanışını açıklayabilme ve eleştirebilme.
• Zaman içinde geçirdikleri kendi kişisel eğitim süreçlerini araştırma ve anlatabilme.
• Irk, sınıf, kültür, cinsiyet, cinsel tercih, yaş ve sakatlık konularının farkında olma ve ayrım gözetmeyen bir uygulamaya bağlı kalma kararlılığı.
Kursun hem didaktik hem deneysel yönü var. Kişisel geçmişinizi, öğretilen tedavi edici tekniklerin etkilerini anlamanıza yardımcı olacak şekilde kullanmanız bekleniyor.

Aile Terapisi Eğitiminin İçeriği:

8 modülden oluşan eğitimde Psikanalitik, Yapısal, Stratejik, Sistemik (Milan ve Milan sonrası) ve Öyküsel (Naratif) yaklaşımların aile terapisindeki yerleri işleniyor. Aile hayat çizgilerinizi ve aile ağacınızı yapmanızı ve değerlendirmenizi gerektiren ödevlerle karşılaşacaksınız; aynı şekilde ‘esneklik alıştırmaları’ da sosyal koşullanmalarınıza ait ‘kalıpların’ dışında düşünmenize yardımcı olacak.
Modüller
1) Sistem Teorisi ve Aile Terapisi
2) Aile Yaşam Döngüleri ve Aile Ağaçları
3) Yapısal Aile Terapisi ve Hiyerarşi
4) Hiyerarşi ve Stratejik Terapi
5) Milan ve Post Milan Terapilerle Tanışma
6) Post Milan ve Otopiosis
7) Foucault White ve Post Milan Terapiler
8) Çözüme Odaklı Kısa Terapi

Eğitim boyunca elinize geçecekler şöyle:

1) Her modül için aile Terapisi modellerinin tarihsel gelişimini, kurucu, uygulayıcı ve tekniklerini içeren kapsamlı bir PDF dosyası
2) Her modül için sesli özet anlatımlar
3) Her modül için seçmeli ödevleri içeren bir dosya
4) Ayrıca her ödev için yazılı geri bildirim
5) Ödevlerin nasıl yapılacağı ile ilgili genel bir eğitim videosu

Ödevlerinizde kendi deneyimleriniz, seminerler ve ‘ödev’ alıştırmaları içindeki gelişimleriniz gibi konularını içeren bir öğrenme günlüğü tutmanız gerekiyor. Her modül için size en az bir yazılı geri bildirim veriyor olacağım. Bu geri bildirimlerin her biri eğitimin sonraki aşamalarındaki deneyiminizi etkilemeyi, teoriyi yaşamınızdaki süreçlerle bağlantılandırabilemenize destek olmayı amaçlıyor.

Eğitimin başlangıcında, çift veya ailelerle çalışıyor olmanız, veya aile ve çiftlerle çalışma istek ve olanağınızın olması gerekiyor.

Beklenen seviyeye ulaştığınızda ve ödevlerinizi yeterli düzeyde sunduğunuzda Temel Beceri Düzeyinde Aile Terapisi Yeterlilik Sertifikası almaya hak kazanıyorsunuz.

Bu eğitimde sizden teorik anlayış, davranışsal esneklik ve yeterlilik göstermeniz bekleniyor.

Eğitimi online olarak skype üzerinden kamera ile bağlantı kurarak gerçekleştiriyoruz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
İrem BRAY Fotoğraf
Uzm.Psk.İrem BRAY
Muğla (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi40 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.İrem BRAY'ın Makaleleri
► Özel Egitimde Aile Eğitimi Veysi ÇEÇEN
► Yurtdışı Aile Eğitimi Çalışmaları Psk.Dnş.Fatma KIRIMLI TAŞKIN
► Aile Terapisi Psk.Mahmut PAKDEMİR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Aile Terapisi Eğitimi' başlığıyla benzeşen toplam 15 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:51
Top