2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Fraksiyonel Lazer Tedavileri
MAKALE #10243 © Yazan Dr.Füsun TÖRE | Yayın Ocak 2013 | 11,176 Okuyucu
Fraksiyonel CO2 Lazer,cilt bütünlüğünü bozan birçok sorunun çözümünü artık mümkün kılmaktadır.

Fraksiyonel CO2 Lazer hangi sorunları çözmede etkin tedavi sağlar?


Geçirilmiş sivilce (akne) lerden kalan deriden çökük,çukur izlerde;özellikle burun,alın,çenede oluşan, içleri boşalmış komedon (siyah nokta) ların minik delikçiklerinin düzelmesinde kullanılır.Yani yağlı ciltli kişilerin akneleri ilaçla cilt bakımları ile boşaldıktan sonra kalan pütürlü görünümü pürüzsüzleştirmek için. Cilt yüzeyinin düzgünlük kaybı küçük gözenek boyutundan, çiçek bozuğu diye adlandırılan büyük çöküntülere ulaşan değişkenliktedir.


Yüz gençleştirmede özellikle yanaklarda orta yaşlardan sonra başlayan sarkma, gevşeme, çizgilenmede göz kapakları gevşemelerinde, göz çevresi çizgilenmelerinde etkilidir.Boyun ve dekolte bakımında kullanılır.Güneş hasarı oluşmuş ciltlerde düzensiz pigmentasyonu eşitlemede işe yarar.Göğüs çatalı ve üstü kırışıklıklarda uygulanır.


Fraksiyonel CO2 lazerin diğer kullanım alanlarının başlıcaları şunlardır:
· Sırt,omuz ve bazen yüzde güneş yanığı sonrası oluşan, lentigo denen sütlü kahverengi benekler; el sırtlarında güneş hasarı sonucu ileri yaşta ortaya çıkan kahverengi lekeler; yüzdeki solar lentigo , doğum sonrası lekeler gibi diğer pigment bozukluklularının düzeltilmesi

· Vücuttaki hipertrofik skar ve keloidlerin azaltılması

· Çatlak(stria= verjetür) tedavisi

· Gözkapağı üstlerinde oluşan kolesterol depozitleri olan ksantomlar ve ksantelezmaların tedavisi

· Ben tedavisi

· Siğil tedavisi

· Siringoma denen güneş gören bölgede oluşan minik, kahverengi kabartılar gibi oluşumlar


Fraksiyonel C02 Lazer uygulanmış ciltte biyolojik süreçte ne olur ?


Lazer ışınlarının açtığı ince kolonlar vücuda yara sinyali verir ve yara iyileşme mekanizması çalışmaya başlar. T lenfositler kök hücreden zengin trombositler gibi hücreler yara iyileştirici, hücre onarıcı ve kollajen üretimini uyarıcı işlevlerini sürdürürler.İlk sonuçlar cilt altı kollajen liflerinde yaklaşık %30 kısalma ve üst deride soyulma tarzındadır.Genç ciltlerde çok derin olmayan uygulamalarda bir ayda, olgun yaşlarda ve derin tedavilerde üç ayda cilt altında yeni kollajen oluşumu ve cilt altı bağd okusunda yeniden yapılanma oluşur. Böylece ciltte gerilme, yüzeydeki pürüzlenmelerde, leke ve izlerde oldukça azalma gözlenir. Gözenekler de daralır. Cilt 10-15 yaş gençleşir.

Uygulamada acı duyulur mu?

Anestezik krem ve soğuk kompresle azaltılan bir ince lastik çarpma acısı ve yanma hissedilebilir. Ağrı eşiği düşük kişilere yüzdeki sinir ağları çıkış noktalarına bölgesel anestezi uygulanabilir.


Uygulama öncesi nasıl hazırlık yapılmalıdır?

Hasta tedaviden en az bir ay önce güneş ve solaryumdan kaçınmalıdır. Kanı sulandıran aspirin heparin gibi ilaçlar alınmamalıdır. Akne tedavisinde kullanılan retinoid içeren ilaçlar kullanılmışsa en az bir ay beklenmelidir. Uygulamadan önce mekanik ve kimyasal peeling gibi cildi aşındırıcı işlemler, cilt germe gibi operasyonlar yapılmamalıdır. İltihaplı akne varsa tedavi edilmelidir. Gözenek çukurları tedavi edilecekse ve içlerinde komedonlar varsa temizlenmelidir. Sık tekrarlayan herpes (uçuk) öyküsü varsa,tedavi öncesi ilaç başlanmalıdır.


Tedaviden sonra cilt ne durumda olacak? Bakımda neler yapılmalı?

İlk iki gün işlem yapılan bölgede hafif şişlik, sulantı, kızarıklık, pullanma olur. Bu dönemde soğuk kompres yapılmalı ve cilt ıslatılmamalıdır.
Üçüncü gün kızıl kahve, zar gibi ince bir tabaka oluşur. Görüntü güneş yanığını andırır. Artık makyaj yapılabilir. Böylece günlük yaşama devam edilebilir. Hastaya cilt onarıcı peptidli kremler ve güneşten koruyucular sürülmesi önerilir.


Tedaviler kaç seans sürer ve tedavi aralıkları kaç gün olmalıdır?

Akne çukurları gibi iz tedavilerinde lezyonun derinliğine bağlı olarak 3-5 seans gerekir. Gençlerde daha çabuk sonuç alınabilir. Hafif ve orta derecede kırışıklıklar, leke ve izlerde 2-3 seans yeterli olabilir. Seans aralığı 1-1,5 ay gibidir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Fraksiyonel Lazer Tedavileri" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Füsun TÖRE'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Füsun TÖRE'nin izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Füsun TÖRE Fotoğraf
Dr.Füsun TÖRE
Kocaeli
Doktor "Deri ve Zührevi Hastalıklar - Dermatoloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Füsun TÖRE'nin Makaleleri
► Lazer Lipoliz (Lazer Liposakşın) Dr.Muhammet ERKAN
► Saç Ekimi ve Saç Tedavileri Op.Dr.Bülent TEKEREKOĞLU
► Kırışıklık Tedavileri Dr.Adnan ERDİNÇ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Fraksiyonel Lazer Tedavileri' başlığıyla benzeşen toplam 29 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Cilt Bakımında Uzman Doktor Önerileri ÇOK OKUNUYOR Şubat 2010
► Akne (Sivilce) PDF Şubat 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


00:48
Top